Το Draft του 2020 έχει περάσει και επίσημα στα βιβλία της ιστορίας και το Debut είναι εδώ για να ρίξει μια ματιά στους πρωταγωνιστές του και στο πως αυτοί θα επηρεάσουν τον σχηματισμό του νέου NBA.

Ένα draft στα μέσα του Νοέμβρη θα έμοιαζε το λιγότερο ασυνήθιστο ένα χρόνο πριν. Αυτήν την εποχή η σεζόν του NBA έχει αρχίσει κανονικά. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν και με τη νέα σεζόν να αρχίζει λίγο πριν τα Χριστούγεννα, το draft όπως και η free agency λαμβάνουν χώρα για πρώτη φορά στα μέσα του Φθινοπώρου.  Οι Τίμπεργουλβς μας κράτησαν σε αγωνία μέχρι τις τελευταίες στιγμές πριν το ντραφτ της Τετάρτης. Τελικά, κατέληξαν να επιλέξουν τον γκαρντ της Τζόρτζια, Άντονι Έντουαρντς στο νούμερο 1. Ο σέντερ Τζέιμς Γουάισμαν από το Μέμφις επιλέχθηκε από τους Γουόριορς στο νούμερο δύο. O γνωστός σε όλους, Λαμέλο Μπόλ, επιλέχθηκε τελικά από τους Χόρνετς στο νούμερο τρία αν και φημολογούταν πως θα βρισκόταν αυτός στο νούμερο 1. Ωστόσο, κάτω από τα τρία πρώτα picks επικράτησε το απόλυτο χάος. Ωστόσο, πολλές ομάδες βγήκαν τελικά κερδισμένες. Ας δούμε μαζί τα σημαντικότερα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης.

https://twitter.com/NBADraft/status/1329309819405266944?s=20

Οι εκπλήξεις

Ο φόργουορντ του Φλόριντα Στέιτ, Πάτρικ Ουίλιαμς, βρέθηκε απροσδόκητα στο νούμερο 4 και επιλέχθηκε από το Σικάγο. Αυτό είχες ως αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνιση τους πολλά απογοητευμένα tweets από τους φαν των Μπουλς οι οποίοι περίμεναν ένα πιο πρωτοκλασάτο όνομα για την νεανική τους ομάδα. Αναμένουμε να δούμε αν ο Ουίλιαμς θα τους διαψεύσει. Οι Σανς, οι οποίο είναι ήδη αρκετά πλήρεις στην ρακέτα, επέλεξαν έναν ακόμη σέντερ στο νούμερο 10, τον Τζέιλεν Σμιθ από το Μέριλαντ. Κάτι μας λέει πως η ομάδα από το Φίνιξ έχει παραπάνω σχέδια για τη free agency.

Επίσης, πολλοί παίκτες βρέθηκαν πιο χαμηλά ενώ τα ονόματα τους είχαν συζητηθεί για υψηλά picks. Για παράδειγμα ο Ταϊρίς Χάλιμπερτον, που ακούστηκε μέχρι και για το νούμερο τέσσερα, προσγειώθηκε στο νούμερο 12 και το Σακραμέντο.  Ο Σαντίκ Μπέι έπεσε στο No. 19 και επιλέχθηκε από Μπρούκλιν. Τέλος, Ντέσμοντ Μπέι, ένας από τους καλύτερους σουτέρ του draft, έμεινε με το ζόρι στον πρώτο γύρο και επιλέχθηκε από το Μέμφις στο νούμερο 30.

Οι Ευρωπαίοι

Όσον αφορά τους Ευρωπαίους, ψηλότερα βρέθηκε ο Κίλιαν Χέιζ της Ουλμ καθώς επιλέχθηκε στο νούμερο εφτά από τους Πίστονς. To wonderkid της Μακάμπι, ο 19χρονος Ντένι Αβντίγια, επιλέχθηκε στο νούμερο 9 από τους Γουίζαρντς οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να μην ξανασυμφωνήσουν με τον Τζον Γουόλ και έχουν αρχίσει ήδη τον νέο σχηματισμό. Τέλος, ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι του Ολυμπιακού έκανε την έκπληξη και σκαρφάλωσε στο νούμερο 17 όπου επιλέχθηκε από τους Τίμπεργουλβς. Ωστόσο, συμπεριλήφθηκε αμέσως σε ένα trade που τον έστειλε στους νεοσύστατους Θάντερ και έστειλε τον Ρίκι Ρούμπιο πίσω στη Μινεσότα, την ομάδα που τον επέλεξε το μακρινό 2011.

Η free agency έχει πολύ δρόμο ακόμα και μας έχει ήδη χαρίσει πολλές εκπλήξεις. Πολύ πιθανό, κάποιοι από τους νέους σταρ να συμπεριληφθούν σε κάποιο trade μέχρι την αρχή της σεζόν, στις 22 Δεκέμβρη. Εμείς θα σας κρατάμε ενήμερους.