Η Λέστερ δηλώνει παρόν στη διεκδίκηση του τίτλου καταφέρνοντας να αποσπάσει το διπλό κόντρα στη Τότεναμ. Το Debut.gr σχολιάζει την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακόμα ένα στραβοπάτημα για την Τότεναμ, η οποία δεν κατάφερε να κερδίσει τις “αλεπούδες” μέσα στην έδρα της. Έτσι πλέον η διεκδίκηση του τίτλου απέκτησε περισσότερο ενδιαφέρον με τη Λέστερ να βρίσκεται πλέον δεύτερη. Πιο αναλυτικά στα γεγονότα του αγώνα:

Τότεναμ – Λέστερ (0-2)

Οι “αλεπούδες” κατάφεραν και επιβλήθηκαν της Τότεναμ μέσα στην έδρα της δίνοντας νέα ροή στο βαθμολογικό πίνακα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν να κερδίσουν τους “πετεινούς” εκτός, από τη σεζόν που αναδείχθηκαν πρωταθλητές. Ο Jamie Vardy ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, σε ένα υποτονικό πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας τα 11 goal για φέτος, ευστοχώντας από την βούλα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (45+4′).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ως συνέχεια του πρώτου με goal της Λέστερ που όμως ακυρώθηκε μέσω VAR. Δεν πέρασε όμως πολύ ώρα και με την Τότεναμ να μην μπορεί να αντιδράσει την άφησε και άλλο πίσω. Το αυτογκόλ του Alderweireld στο 59′ ήταν ο λόγος, μετά από μια κεφαλιά ξανά του Vardy, η οποία άλλαξε πορεία από τον οπισθοφύλακα των γηπεδούχων. Έτσι η ομάδα του Mourinho δεν βρήκε κάποια απάντηση μένοντας για τρίτη αγωνιστική χωρίς νίκη και χάνοντας πολύτιμο έδαφος. Συνεπώς πλέον η Τότεναμ βρίσκεται 6η στη βαθμολογία και η Λέστερ πέρασε 2η με 4 βαθμούς διαφορά από την πρώτη Λίβερπουλ.

Mc Tominay σπάει ρεκόρ

Ένα χαρακτηριστικό επίτευγμα της αγωνιστικής ήταν και αυτό που πέτυχε ο Scott Mc Tominay. Το επιβλητικό 6-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι της Λιντς επιφύλασσε και ένα ρεκόρ. Στη μεγαλύτερη νίκη των “διαβόλων” για φέτος ο Σκοτσέζος πέτυχε το πιο γρήγορο διπλό γκολ σε όλη την ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Για την ακρίβεια σκόραρε στο 2′ και ούτε ένα λεπτό αργότερα σκόραρε ξανά. Έτσι η United βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 από το τρίτο λεπτό της αναμέτρησης.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Newcastle – Fulham (1-1)

Everton – Arsenal (2-1)

Southampton – Manchester City (0-1)

Crystal Palace – Liverpool (0-7)

West Brom – Aston Villa (0-3)

Manchester United – Leeds (6-2)

Brighton – Sheffield United (1-1)

Chelsea – West Ham (3-0)

Burnley – Wolves (2-1)

Η επόμενη αγωνιστική: (26-27/12)

Leicester – Manchester United

Aston Villa – Crystal Palace

Fulham – Southampton

Arsenal – Chelsea

Manchester City – Newcastle

Sheffield United – Everton

Leeds – Burnley

West Ham – Brighton

Liverpool – West Brom

Wolves – Tottenham