Τζέιμι Βάρντι: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Αγγλικού ποδοσφαίρου και μια καριέρα που ξεχωρίζει.

Τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών οι οποίοι, έστω και σχετικά αργά, δικαιώθηκαν για το ταλέντο τους δεν είναι πάρα πολλά. Γι’ αυτό και ξεχωρίζουν. Ένα από αυτά τα παραδείγματα είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής Premier League, ο Τζέιμι Βάρντι.

Η αρχή 

Ο Τζέιμι Ρίτσαρντ Βάρντι γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1987, στο Sheffield της Αγγλίας. Εκεί ξεκίνησε και η επαφή του με τη στρογγυλή θεά, στη τοπική ομάδα της Sheffield. Η πρώτη του επίσημη ομάδα, ήταν η Halifac Town, η οποία τότε αγωνιζόταν στη Northern Premier League. Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι έβδομη στην ιεράρχηση δυναμικότητας του πρωταθλήματος ή με απλά λόγια είναι στα τοπικά της Αγγλίας. Το ντεμπούτο του το πραγματοποίησε τον Αύγουστο του 2010, σημειώνοντας μάλιστα και το νικητήριο goal σε ένα τελικό σκορ (2-1). Το πρωτάθλημα τελείωσε με τον Βάρντι να είναι ο πρώτος σκόρερ με 25 goal και την Halifac Town πρωταθλήτρια.

Μπορεί τα αποτελέσματα στη τοπική  του ομάδα να ήταν εξαιρετικά, όμως το να φτάσεις στη κορυφή απαιτεί πολλά παραπάνω. Ο Βάρντι μετά από τη πολύ καλή του σεζόν, μετακομίζει στη Fleetwood Town ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Όντας ήδη όμως 23 χρόνων και μάλιστα σε μια ομάδα που απέχει αρκετά από τη Premier League κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια. Στη νέα του ομάδα ο Βάρντι αρχικά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Πέρασε ακόμα και ένας μήνας όπου δεν είχε σημειώσει κανένα goal. Όμως καθώς η σεζόν προχωρούσε βρήκε ξανά πατήματα και κατάφερε στο τέλος, όχι μόνο, να τερματίσει πρώτος σκόρερ με 31 goal αλλά και να οδηγήσει τη νέα του ομάδα στη κατάκτηση του τίτλου. Από εκεί και έπειτα ο Βάρντι άρχισε να αποδεικνύει ότι ήταν φτιαγμένος για πολλά παραπάνω.

Το μεγάλο άλμα

Η σεζόν 2012 – 13 είναι αυτή όπου ο Βάρντι θα κάνει το μεγάλο άλμα στη καριέρα του. Θα υπογράψει για την ομάδα της Leicester. Η Leicester εκείνη τη περίοδο ήταν στην Championship, συνεπώς ο Βάρντι με δυο καλές σεζόν πήδηξε δυο κατηγορίες της Αγγλίας. Απέχοντας πλέον μια ανάσα από τη Premier League ο Βάρντι έπρεπε να αποδείξει ξανά ότι αξίζει για την κορυφή. Όμως τα αγαθά κόποις κτώνται, καθώς η πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Leicester ήταν απογοητευτική. Μάλιστα τότε σκεφτόταν και το γεγονός να παρατήσει το ποδόσφαιρο εντελώς. Η επόμενη σεζόν (2013-14), ήταν αυτή όπου η Leicester κέρδισε το εισιτήριο για την Premier League. Ο Βάρντι πλέον έχει την ευκαιρία να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο του Αγγλικού ποδοσφαίρου, και να δείξει εάν μπορεί να τα καταφέρει.

Η Premier League

Η πρώτη σεζόν τόσο του Βάρντι, όσο και της ίδιας της Leicester ήταν δοκιμαστική και πολύ ικανοποιητική. Καταφέρνοντας να κατακτήσει την παραμονή της στόχευε πλέον μόνο στο καλύτερο. Ο Βάρντι σιγά σιγά, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, άρχισε να σκοράρει συνέχεια και να εδραιώνεται ως ένα από τα μεγάλα ονόματα του πρωταθλήματος. Το 2015-16 πανηγύρισε ακόμα και το τίτλο του πρωταθλήματος με την τρομερή εμφάνιση των αλεπούδων. Αξιοσημείωτο είναι ότι τη σεζόν όπου ο Βάρντι πανηγύρισε το πρωτάθλημα, είχε χάσει το χρυσό παπούτσι για μόλις ένα goal.

Το χρυσό παπούτσι

Οι επόμενες σεζόν στις αλεπούδες, ήταν σχετικά μέτριες προς καλές με έναν Βάρντι όμως που δεν σταματούσε να σκοράρει. Έτσι τη σεζόν 2019-20 και στα 33 του χρόνια, το παιδί από τις ομάδες του τοπικού όπου κανένας δεν υπολόγιζε ανακηρύσσεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 23 goal. Ως ο γηραιότερος παίχτης που καταφέρνει να κερδίσει το χρυσό παπούτσι, για τον Βάρντι το ταβάνι πλέον, είναι ο ουρανός.