Η Liverpool κατάφερε και επικράτησε έναντι της Tottenham στο ντέρμπι των πρωτοπόρων περνώντας στη πρώτη θέση. Το Debut.gr αναλύει τη μεταξύ τους "σύγκρουση".

Το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, μεταξύ των πρωτοπόρων, ανέδειξε τη Liverpool νικήτρια και προσωρινά πρώτη στη βαθμολογία. Πιο αναλυτικά:

Η Liverpool ξέφυγε στο 90′

Το ντέρμπι ανάμεσα στους δυο πρωτοπόρους ήταν καθοριστικό και απέδειξε πως και οι δυο αυτές ομάδες είναι άξιοι διεκδικητές. Οι “κόκκινοι” κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο (26′), με το Salah να σκοράρει χάρη στην αλλαγή πορείας της μπάλας. Οι “πετεινοί” όμως δεν έμειναν άπραγοι και απάντησαν 7 λεπτά μετά με τον συνήθη ύποπτο Son. Έτσι και οι δυο ομάδες μετά το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου μπήκαν ακόμη πιο έτοιμες για το δεύτερο. Οι φιλοξενούμενοι του Mourinho είχαν τρεις καλές ευκαιρίες να περάσουν μπροστά ξεχωρίζοντας μια κεφαλιά του Kane από πολύ κοντά. Εντέλει όμως η στιγμή που έκρινε το παιχνίδι ήρθε στο 90′ από σέντρα του Robertson με τον Firmino να τελειώνει τη φάση με το κεφάλι. Η κρίσιμη αυτή κεφαλιά έδωσε την πρωτιά στην ομάδα του Klopp ενώ χάλασε και το αήττητο σερί που είχε η Tottenham στα τελευταία 12 παιχνίδια.

Το φαινόμενο Kane – Son

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της Tottenham είναι ότι οι Kane και Son είναι αυτοί που ευθύνονται, κυρίως, για την τόσο καλή πορεία της. Ο Mourinho κατάφερε και “ξεκλείδωσε” τους δυο παίχτες με αποτέλεσμα ένα τρομερό στατιστικό. Ο Son στα 13 παιχνίδια συμμετοχής του έχει πετύχει 11 goal και ο Harry Kane 9. Το αξιοθαύμαστο είναι ότι ο Kane έχει δώσει και 10 assist με σχεδόν όλες να είναι στα goal του Son. Συνεπώς οι “Spurs” έχουν δείξει πολύ καλές εμφανίσεις κάνοντας έτσι την διεκδίκηση του τίτλου δύσκολο παιχνίδι.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Manchester City – West Brom (1-1)

Wolves – Chelsea (2-1)

West Ham – Crystal Palace (1-1)

Fulham – Brighton (0-0)

Leicester – Everton (0-2)

Leeds – Newcatle (5-2)

Arsenal – Southampton (1-1)

Sheffield United – Manchester United (2-3)

Aston Villa – Burnley (0-0)

Η επόμενη αγωνιστική: (19-21/12)

Crystal Palace – Liverpool

Southampton – Manchester City

Everton – Arsenal

Newcastle – Fulham

Brighton – Sheffield United

Tottenham – Leicester

Manchester United – Leeds

West Brom – Aston Villa

Burnley – Wolves

Chelsea – West Ham