Το ντέρμπι του Manchester τελικά δεν έδωσε αυτά που υποσχόταν, μένοντας στο ουδέτερο 0-0. Το Debut.gr σχολιάζει τι έγινε στο ντέρμπι και επίσης το στραβοπάτημα της Liverpool.

Τελείωσε και η 11η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και όλοι αναμέναμε να δούμε το ντέρμπι της Manchester United κόντρα στη Manchester City. Εντέλει όμως αυτό που μας πρόσφεραν οι δυο ομάδες δεν ήταν τόσο θεαματικό όσο θα θέλαμε από ένα ντέρμπι. Πιο αναλυτικά:

 Manchester σημειώσατε 0-0

Η Manchester United υποδέχτηκε τους “πολίτες” στο Old Trafford και με τις δυο ομάδες να έχουν ανάγκη τη νίκη. Επιπλέον μετά από τις τότες αρνητικές εμφανίσεις των “κόκκινων” στην έδρα τους σίγουρα περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Το παιχνίδι ολοκληρωτικά είχε ελάχιστες καθαρές ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο ξεχώρισε μια προσπάθεια του McTominay, ο οποίος πήγε να ανοίξει το σκορ. Από την άλλη η ομάδα του Guardiola απείλησε μόνο με σουτ των Raheem Sterling και Mahrez χωρίς όμως κίνδυνο. Το αποκορύφωμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα penalty που κέρδισε ο Walker 4 λεπτά πριν τη λήξη. Όμως το VAR είχε αντίθετη άποψη και καταλόγισε offside λίγο πριν την επίμαχη φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο για να επιδείξει. Οι δυο ομάδες συνέχισαν να πιέζουν για να ανοίξουν το σκορ, όμως οι άμυνες πάντα κατάφερναν και είχαν τον τελευταίο λόγο. Έτσι και οι δυο ομάδες το μόνο που πέτυχαν ήταν από 1 σουτ έκαστη στο στόχο. Η Manchester United κόντρα στη Manchster City στην έδρα των “διαβόλων” είχαν να έρθουν ισόπαλες και μάλιστα χωρίς γκολ από το 2017. Συνεπώς αυτό το 0-0 άφησε τη United 8η στους 20 βαθμούς και τους φιλοξενούμενους μια θέση και ένα πόντο πιο κάτω.

Τα βρήκαν δύσκολα στο Cottage

Κάτι ακόμα άξιο αναφοράς της αγωνιστικής ήταν και η ισοπαλία της Fulham με τη Liverpool. Ο τραυματισμός του Zota ήρθε και έδεσε με τις υπόλοιπες ελλείψεις που αντιμετωπίζει η ομάδα του Klopp. Έτσι μια αρκετή δυναμική Fulham μπόρεσε και στέρησε την ευκαιρία από τους “κόκκινους” να ανέβουν πρώτοι. Το γκολ του Bobby De Cordova-Reid άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 25′, το οποίο και έμεινε μέχρι και το 79′. Εκεί ο Salah με penalty ισοφάρισε εξασφαλίζοντας τουλάχιστον την ισοπαλία για τις δυο ομάδες. Το αποτέλεσμα ήταν η Liverpool να μένει ισόβαθμη με τη Tottenham, καθώς και αυτή δεν κατάφερε να κερδίσει, και τη Fulham να πέφτει 18η.

Tα υπόλοιπα παιχνίδια:

Leeds – West Ham (1-2)

Everton – Chelsea (1-0)

Newcastle – West Brom (2-1)

Wolves – Aston Villa (0-1)

Arsenal – Burnley (0-1)

Leicester – Brighton (3-0)

Crystal Palace – Tottenham (1-1)

Southampton – Sheffield United (3-0)

Η επόμενη αγωνιστική (15-17/12)

Wolves – Chelsea

Manchester City – West Brom

Arsenal – Southampton

Leeds – Newcastle

Leicester – Everton

Fulham – Brighton

Liverpool – Tottenham

West Ham – Crystal Palace

Aston Villa – Burnley

Sheffield United – Manchester United.