Η Ρεάλ ήταν η μεγάλη κερδισμένη της 13ης αγωνιστικής της Λα Λίγκα, και το debut.gr σχολιάζει τα γεγονότα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Λα Λίγκα! Η “βασίλισσα” υπενθύμισε σε όλους πως η μάχη για τον τίτλο όχι απλά δεν κρίθηκε, αντίθετα, τώρα αρχίζει!

Το καλό νέο δεν άφησε δίχως να το εκμεταλλευτεί και η Μπαρτσελόνα που… ίδρωσε για να κάμψει την αντίσταση της Λεβάντε με 1-0. Στα αξιοσημείωτα και η εντός έδρας ισοπαλία της Σοσιεδάδ με την Έιμπαρ, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη των Βάσκων στο “Καμπ Νου”.

Ας δούμε όμως τα κυριότερα..

Εμφάνιση πρωταθλήτριας την κατάλληλη στιγμή!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε δυναμικά στη μάχη του τίτλου! Η ομάδα του Ζιντάν νίκησε πιο εύκολα από ότι θα περίμενε την Ατλέτικο και πλέον μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους 6 πόντους (με αγώνα παραπάνω)! Ο Καζεμίρο με κεφαλιά στο 15′ και ο Καρβαχάλ με…τη βοήθεια του ‘Ομπλακ στο 63’ έδωσαν την πολύτιμη νίκη στη Ρεάλ. Αυτή ήταν και η πρώτη εφετινή ήττα της Ατλέτικο.

Μια Ατλέτικο Μαδρίτης που παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών στο ντέρμπι της πρωτεύουσας. Μετά από ένα σπουδαίο σερί 26 αγώνων δίχως ήττα, το συγκρότημα του Τσόλο Σιμεόνε έδειξε πως…φυσικά διαθέτει αδυναμίες! Ο Ζιντάν δούλεψε πάρα πολύ σε αυτές, τις αξιοποίησε, και ολοκλήρωσε τη “διαβολοβδομάδα” με ονειρικό τρόπο! Τρία στα τρία με Σεβίλλη, Γκλάντμπαχ, Ατλέτικο. Κορυφή στον όμιλο του Τσάμπιονς Λίγκ, πίσω στη “διατήρηση των σκήπτρων” και στο πρωτάθλημα. Το…μέταλλο νικητή του Γάλλου κόουτς δούλεψε την πιο κατάλληλη στιγμή!

Λυτρωτής ο Μέσι!

Με το γκολ νούμερο 600 όντας στην κατοχή του το ΝΟ “10” της Μπάρτσα, και συνολικά το 642ο με τα “μπλαουγκράνα”, ο Μέσι χάρισε μια υπερπολύτιμη νίκη στην ομάδα του! Η Μπαρτσελόνα παρά το γεγονός πως δημιούργησε αρκετές φάσεις κόντρα στη Λεβάντε, τα βρήκε σκούρα. Ωστόσο, το τελείωμα -δίχως να κοιτά εστία- του “Ψύλλου” στο 76′ έδωσε το τρίποντο.

Πλέον η ομάδα του Κούμαν μείωσε τη διαφορά στους 9 από τις πρωτοπόρους Ατλέτικο και Σοσιεδάδ. Στη Βαρκελώνη επικρατεί εσωστρέφεια εδώ και χρόνια. Η ομάδα βρίσκεται σε μια φάση με πολλά προβλήματα. Τραυματισμοί, δυσαρέσκεια προς τον Κούμαν, ανεπιτυχή αποτελέσματα και φυσικά απουσία προέδρου. Έτσι, στο στρατόπεδο των Καταλανών αποζητούν τουλάχιστον μέχρι την ανάδειξη προέδρου (24/1/2021) νίκες, όπως και με ότι σκορ και αν έρθουν….

Στα υπόλοιπα ματς είχαμε:

Βαγιαδολίδ – Οσασούνα 3-2

Βαλένθια – Μπιλμπάο 2-2

Χετάφε – Σεβίλλη 0-1

Ουέσκα – Αλαβές 1-0

Σοσιεδάδ – Έιμπαρ 1-1

Μπέτις – Βιγιαρεάλ 1-1

Έλτσε – Γρανάδα 0-1

Θέλτα – Κάδιθ (14/12 22:00)

Η επόμενη 14η αγωνιστική (18-20/12):

Μπιλμπάο – Ουέσκα

Ατλέτικο – Έλτσε

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια

Λεβάντε – Σοσιεδάδ

Οσασούνα – Βιγιαρεάλ

Σεβίλλη – Βαγιαδολίδ

Θέλτα – Αλαβές

Γρανάδα – Μπέτις

Κάδιθ – Χετάφε

Έιμπαρ – Ρεάλ Μαδρίτης

Μεσοβδόμαδα θα διεξαχθούν τα παιχνίδια Ρεάλ Μαδρίτης – Μπιλμπάο (15/12) και Μπαρτσελόνα – Σοσιεδάδ (16/12) καθώς οι 4 ομάδες θα συμμετάσχουν στο Σούπερ Καπ Ισπανίας που θα διεξαχθεί στην Ανδαλουσία 13-17/1/2021.