Για ακόμη μια εβδομάδα το debut.gr ασχολείται με τα κορυφαία όσων συνέβησαν στη La Liga, κάνοντας το καθιερωμένο recap.

Recap για τη12η αγωνιστική στη La Liga. Ένα..τετραήμερο γεμάτο δράση, γκολ και..περίεργα αποτελέσματα! Όπως την “ήττα-μαχαιρία” της Μπαρτσελόνα από την Κάδιθ. Αλλά και αυτή της Μπιλμπάο με αντίπαλο τη Θέλτα.

Από την άλλη, οι ομάδες της Μαδρίτης πήραν νίκες, μια εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι! Η Ατλέτικο παρέμεινε στην κορυφή με το 2-0 επί της Βαγιαδολίδ, ενώ η Ρεάλ πέρασε μεν από το “Πιθχουάν”, δεν έπεισε δε με την εικόνα της..

Ας τα δούμε όμως καλύτερα..

Παράταση σαν…επανεκκίνηση!

Αυτό θα πρέπει να σημαίνει -κατ’εμέ- για τον Ζιντάν το πέρασμα της Ρεάλ από τη Σεβίλλη. Η “βασίλισσα” επικράτησε με 1-0 στο “Πιθχουάν” για τη 12η “στροφή” της La Liga. Όμως αυτό το τρίποντο δεν συνοδεύτηκε και από μια -τόσο- καλή εμφάνιση. Ήταν περισσότερο ένα “ψυχολογικό ντοπάρισμα” ενόψει συνέχειας. Και για τον Γάλλο κόουτς και για την ομάδα.

Μια Ρεάλ που ταξίδεψε στην Ανδαλουσία με τον “Ζιζού” να παίζει..την καρέκλα του, και με μόλις 1 νίκη στα 5 τελευταία της παιχνίδια. Μια κάκιστη εκτίμηση του Μπόνο σε προβολή του Βινίσιους έκρινε το αποτέλεσμα. Οι “μερέγνχες” έφτασαν τους 20 πόντους στη La Liga, μα η συνέχεια αυτής της…”διαβολοβδομάδας” αναμένεται…σκληρή! Την Τετάρτη υποδέχεται τη Γκλάντμπαχ με τα σενάρια να δείχνουν από πρόκριση στους “16” έως και αποκλεισμό από την Ευρώπη. Αν το τελευταίο συμβεί, ο Φλορεντίνο Πέρεθ ενδεχομένως να…δράσει!

Το πρωτάθλημα τελείωσε ( ; ) στο Κάδιθ!

Ακόμη μια ήττα για τη Μπαρτσελόνα στην εφετινή La Liga. Η “νούμερο 4” σε 9 αγώνες μέχρι στιγμής. Μια ήττα που ήρθε όχι επειδή ο αντίπαλος ήταν ανώτερος. Το αντίθετο. Η Μπάρσα “έβγαλε” αντίδραση τόσο στο 1-0 όσο και στο 2-1. Ωστόσο δε βρήκε ποτέ το γκολ της -εκ νέου- ισοφάρισης.

Μόνο και μόνο που γράφουμε για “αντίδραση” σε παιχνίδι με την Κάδιθ -με όλο το σεβασμό στη συγκεκριμένη ομάδα- , αντιλαμβάνεστε πόσα βήματα…πίσω έχει κάνει η ομάδα του Κούμαν. Ένα ακόμη “εμπρός-πίσω” τη φετινή σεζόν. Μια απώλεια βαθμών που…εκτόξευσε τη διαφορά από την πρώτη Ατλέτικο στους 12 βαθμούς! Και δείχνει πως….τελείωσε η υπόθεση τίτλος για τους “μπλαουγκράνα”. Ναι, μαθηματικά, βάσει προγράμματος αλλά και με το δεδομένο ότι η τρέχουσα σεζόν είναι περίεργη, φυσικά μπορεί να ελπίζει. Μα με την εικόνα της, σίγουρα όχι..

Στα υπόλοιπα ματς είχαμε:

Μπιλμπάο – Θέλτα 0-2

Λεβάντε – Χετάφε 3-0

Ατλέτικο – Βαγιαδολίδ 2-0

Γρανάδα – Ουέσκα 3-3 (τρομερή “επιστροφή” των γηπεδούχων από το 1-3 μέσα σε 2′)

Οσασούνα – Μπέτις 0-2

Βιγιαρεάλ – Έλτσε 0-0

Αλαβές – Σοσιεδάδ 0-0

Έιμπαρ – Βαλένθια 0-0

Η επόμενη (13η) αγωνιστική 11-14/12:

Βαγιαδολίδ – Οσασούνα

Βαλένθια – Μπιλμπάο

Χετάφε – Σεβίλλη

Ουέσκα – Αλαβές

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο

Σοσιεδάδ – Έιμπαρ

Μπέτις – Βιγιαρεάλ

Έλτσε – Γρανάδα

Μπαρτσελόνα – Λεβάντε

Θέλτα – Κάδιθ