Σε μία αναμέτρηση γοήτρου και μόνο, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Λέστερ για την τελευταία αγωνιστική του EUROPA LEAGUE. Το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης με τους Άγγλους –ευτυχώς- να κατεβάζουν στη συνέχεια στροφές. Δεν απείλησε σε κανένα σημείο η «Ένωση» που τερμάτισε τελευταία στον όμιλο.

Με δεδομένες τις ελλείψεις αλλά και την ποιότητα του αντιπάλου, που ήθελε τη νίκη για την πρώτη θέση, το βράδυ για την ΑΕΚ φάνταζε δύσκολο. Αυτό επιβεβαιώθηκε από νωρίς στον αγώνα και με 2 γρήγορα γκολ οι Άγγλοι πήραν αυτό που ήθελαν.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ

Έχοντας ελάχιστες λύσεις στην άμυνα ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε το 5-3-2. Οι ΜπακάκηςΛόπεζΤσιγκρίνσκι ήταν τραυματίες, ο Ινσούα τιμωρημένος και ο Παουλίνιο αδήλωτος για τα ευρωπαϊκά ματς. Όλοι οι υπόλοιποι πήραν θέση στη βασική 11άδα με εξαίρεση τον –άπειρο- Λάτσι που ήταν η μοναδική λύση στον πάγκο. Χνιντ-Νεντελτσιάρου-Σβάρνας κεντρικά, Βασιλαντωνόπουλος δεξιά και Μιτάι αριστερά να παίρνει το βάπτισμα του πυρός και σε αναμέτρηση για το Europa League μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Όλοι οι παραπάνω μπροστά από τον Τσιντώτα. Στα χαφ ΣιμόεςΚρίστισιτς, μπροστά τους ο Μάνταλος και προωθημένοι οι Λιβάι ΓκαρσίαΑνσαφιράρντ.

ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ 2-0

Με την έναρξη της αναμέτρησης οι Άγγλοι πήραν την κατοχή της μπάλας και έλεγξαν το παιχνίδι. Οι επιθετικοί της ΑΕΚ ήταν απελπιστικά μόνοι και δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Αυτό έκαναν οι παίκτες της Λέστερ πρώτη φορά στο 7’ με μακρινό σουτ που δεν βρήκε στόχο. Στο 12’ όμως ο Σβάρνας αντί να διώξει έστρωσε την μπάλα στον Ουντέρ, που άνοιξε το σκορ με όμορφο σουτ (1-0). Ήταν ένα τραγικό λάθος από τον Έλληνα αμυντικό. Στο 14’ ο Μπάρνς έκανε μία κούρσα από αριστερά, σουταρε μπροστά στον Βασιλαντωνόπουλο και έγραψε το 2-0 ενώ η μπάλα βρήκε και στον Νεντελτσιάρου για να ξεγελάσει τον Τσιντώτα.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ το μόνο που κατάφερε να επιδείξει ήταν ένα σουτ του Κρίστισιτς στο 15’ έπειτα από βαθιά μπαλιά του Μιτάι στον Βασιλαντωνόπουλο που έστρωσε στον Σέρβο. Ακόμα και όταν ο Ιταλός προπονητής έκανε την εσωτερική αλλαγή με Μάνταλο και Γκαρσία στα άκρα και το 5-3-2 έγινε 5-2-3.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΛΕΣΤΕΡ

Το 2ο ημίχρονο ήταν διαδικαστικό. Η Λέστερ δεν ανέβασε στροφές αν και είχε κάποιες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Ο Μάσιμο Καρέρα έκανε 5 αλλαγές και έδωσε χρόνο σε αρκετούς παίκτες. Άλλαξε και πάλι σχηματισμό, σε 4-3-3 αυτή τη φορά, αλλά δεν είδε την ομάδα του να καταφέρνει κάτι περισσότερο από μια αρκετά καλή στιγμή του Ολιβέιρα προς το τέλος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στον πρώτο γύρο των ομίλων η ΑΕΚ είχε μια αξιοπρεπή παρουσία. Ακόμα και στην πρεμιέρα, παρά το βαρύ 3-0 από την Μπράγκα είχε τις ευκαιρίες για κάτι καλύτερο. Επίσης, στον αγώνα με τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ ίσως να αισθάνεται αδικημένη από το σκορ. Στην Ουκρανία πήρε μεγάλη νίκη με τη Ζόρια αλλά τα 3 επόμενα παιχνίδια ήταν καταστροφικά. Έχασε κάθε ελπίδα με τον ίδιο αντίπαλο στην Αθήνα και παραδόθηκε άνευ όρων στις τελευταίες 2 αναμετρήσεις αφήνοντας πολύ κακή εικόνα στους απανταχού φίλους της.

Για να μην βρεθεί και στην Ελλάδα νωρίς εκτός στόχων πρέπει επειγόντως να βελτιώσει την άμυνά της. Είναι η πρώτη χρονιά που είναι πλήρης στα χαφ, στα εξτρέμ και την επίθεση αλλά όλα ξεκινούν από πίσω. Η ευκολία που δέχεται γκολ από τα δεξιά είναι επικίνδυνη! Ο Σβάρνας έκανε σήμερα ένα ερασιτεχνικό λάθος και δείχνει πως μόνο ως λύση ανάγκης μπορεί να υπάρχει στο ρόστερ. Μόνο ο Νεντελτσιάρου φαίνεται να μπορεί να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο και έχει περιθώρια βελτίωσης. Όταν γίνουν τα παραπάνω τότε θα φανούν λιγότερο και προβλήματα όπως το «ντεφορμάρισμα» του Λιβάγια σε κάποια παιχνίδια ή η  αστοχία του Ολιβέιρα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς, 4-3-3): Γουόρντ, Τζάστιν, Φοφανά (82’ Μόργκαν), Εβανς, Τόμας, Πράετ, Εντίντι (63’ Μεντί), Τίλεμανς (82’ Τσάντουρι), Ουντέρ, Μπαρνς, Ιενάτσο (67’ Πέρεζ)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας (56’ Σάκχοφ), Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες (81’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (66’ Αλμπάνης), Κρίστισιτς, Μιτάι, Γκαρσία (55’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (66’ Ολιβέιρα)