Η ΑΕΚ επικράτησε με 4-3 του Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο «Γ. Καμαράς» για την 12η αγωνιστική της Super League. Εξαιρετική επιθετική λειτουργία είχε η Ένωση, μέσω της οποίας κάλυψε τα προβλήματα του ανασταλτικού της τομέα.

Την νίκη με σκορ 4-3 πανηγύρισε η ΑΕΚ επί του Απόλλωνα Σμύρνης, μερικά 24ωρα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Ο.Α.Κ.Α. (Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου). Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα είχε αποτελεσματικότητα και οι ποδοσφαιριστές της στην επίθεση έδειξαν την ποιότητά τους, σε αντίθεση με την άμυνά της. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος πέτυχε 2 γκολ, 2 ασίστ ο Μιτάι στην δεύτερη συμμετοχή του στην αρχική 11αδα στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ για ένα ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό, καθώς στο 19′ είχαν σημειωθεί ήδη 3 γκολ! Ο Ανσαριφάρντ στο 6′ άνοιξε το σκορ, ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα ο Φερνάντεζ έκανε το 1-1. Παρά την άμεση ισοφάριση, η Ένωση συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και είδε τον Γκαρσία να πετυχαίνει γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Η ροή του αγώνα δεν άλλαξε και πλέον στο γήπεδο υπήρχε ένας Απόλλωνας να αμύνεται, με την ΑΕΚ να κυκλοφορεί ανενόχλητα την μπάλα στον χώρο του κέντρου. Στο 26΄ο Ανσαριφάρντ δοκίμασε επιτυχώς το σουτ του αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και έκανε το 3-1 το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Έκτοτε, οι «κιτρινόμαυροι» δεν απειλήθηκαν και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια έχοντας ένα… μαξιλαράκι ασφαλείας των 2 γκολ.

Με το μυαλό στο «ντέρμπι»

Το δεύτερο 45′ ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει «κατεβάσει» στροφές και τον Απόλλωνα να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν εμφανές πως οι παίκτες του Καρέρα είχαν το μυαλό τους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Βέβαια, ο Απόλλωνας φρόντισε να πληγώσει την Ένωση για την αδιαφορία της και στο 66′ ο Τσαμπούρης μείωσε σε 3-2. Η ομάδα του Παράσχου είχε το «μομέντουμ» και επιχείρησε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ. Όμως, σε μία ολιγωρία στην άμυνά της στο 88′, ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε την πάσα «πάρε-βάλε» του Τανκοβιτς και έκανε το 4-2. Ο αγώνας φαίνεται πως είχε κριθεί, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ είχε αντίθετη άποψη. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαξεβανίδης μείωσε την διαφορά στο 1 γκολ και στην τελευταία φάση του αγώνα ο Παουλίνιο έκανε χέρι μέσα στην περιοχή αλλά το VAR υπέδειξε οφσάιντ νωρίτερα στην ίδια φάση.

Η ΑΕΚ στόχευε να επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις της και να… διώξει τα σύννεφα που η ίδια είχε δημιουργήσει. Παρόλα αυτά, τα κενά στην αμυντική της λειτουργία ήταν αυτά που βγήκαν στην επιφάνεια και προβλημάτισαν ολοένα και περισσότερο. Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλωνας είχε πολύ καλή απόδοση και το αγωνιστικό του πρόσωπο δείχνει πως είναι ένα από τα φαβορί για να παραμείνει στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Χουχούμης (46′ Τσιλούλης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Τσαμπούρης (70′ Μπρούσιτς), Σλίβκα, Κιτόκο (70′ Ντάουντα), Κολ, Φερνάντεθ (80′ Μουνιέ), Ιωαννίδης (90′ Καραγκούνης)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μιτάι (81′ Ινσούα), Σβάρνας, Χνιντ, Παουλίνιο, Σιμόες (68′ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ, Μάνταλος (68′ Κρίστιτσιτς), Λιβάια, Γκαρσία (46′ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (68′ Ολιβέιρα)