Η 11η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ βρήκε ξανά την Tottenham στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 24 βαθμούς, με τη Liverpool να καραδοκεί. Το Debut.gr σχολιάζει τα γεγονότα του σαββατοκύριακου.

Η 11η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ τελείωσε χωρίς να αλλάξει κάτι στη βαθμολογία των δυο πρωτοπόρων. Η Liverpool και η Tottenham κατάφεραν και οι δυο να νικήσουν, πηγαίνοντας στους 24 βαθμούς έκαστοι, με τους “πετεινούς” να είναι πρώτοι λόγω της διαφοράς τερμάτων. Πιο αναλυτικά τα παιχνίδια που ξεχώρισαν.

Liverpool – Wolves (4-0)

Οι περσινοί πρωταθλητές έκαναν επίδειξη δύναμης και συνεχίζουν να υπενθυμίζουν πως είναι παρών. Το εμφατικό 4-0 ενάντια σε μια αρκετά καλή Wolves έδειξε ότι ο Klopp σίγουρα κάνει σωστή δουλειά. Ο αναπληρωματικός του Alisson, Kelleher σίγουρα κρατώντας το μηδέν, έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση. Το σκορ άνοιξε ο Salah στο 24′ εκμεταλλευόμενος το λάθος του Coady. Στη συνέχεια εκτός από ένα penalty που εντέλει ακυρώθηκε από τον διαιτητή και από ένα σουτ το Podence, οι “λύκοι” δεν πέτυχαν κάτι άλλο. Έτσι στο 58′ και στο 67′ με τους Wijnaldum και Matip η Liverpool “καθάρισε” το παιχνίδι. Το αυτογκόλ του Semedo στο 78′ ολοκλήρωσε το τελικό 4-0 αφήνοντας την ομάδα του Nuno Espírito Santo 10η με 17 βαθμούς.

Tottenham – Arsenal (2-0)

Αυτό που κάνει η Tottenham είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο, αρχίζοντας πολλές, πλέον, συζητήσεις για το εάν μπορεί να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί. Κάτω από τις οδηγίες του Mourinho φαίνεται πως αποκτάει ταυτότητα, αποτελώντας πλέον, σίγουρα, μια υπολογίσιμη δύναμη. Το σκορ άνοιξε στο 13′ με θεαματικό τρόπο ο Son, ο οποίος διανύει την καλύτερή του σεζόν. Στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου ο Son έδωσε και την assist στον Harry Kane για να κάνει το 2-0. Με αυτό το goal ο Άγγλος σημείωσε ρεκόρ τερμάτων στα derby του Βόρειου Λονδίνου φτάνοντας τα 11 goal. Αξιοσημείωτο είναι πως αυτά τα goal ήταν το 10ο και 11ο αντίστοιχα που πετυχαίνουν αυτοί οι δυο στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Έτσι η Arsenal δεν κατάφερε να τερματίσει το σερί των 10 νικών των γηπεδούχων, μένοντας στην 15η θέση.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Πρέμιερ Λιγκ:

Chelsea – Leeds (3-1)

West Ham – Manchester United (1-3)

Manchester City – Fullham (2-0)

Burnley – Everton (1-1)

Sheffield United – Leicester (2-1)

West Brom – Crystal Palace (1-5)

Brighton – Southampton (1-2)

Η επόμενη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ: (11-13/12)

Leeds – West Ham

Wolves – Aston Villa

Newcastle – West Brom

Manchester United – Manchester City

Everton – Chelsea

Southampton – Sheffield United

Crystal Palace – Tottenham

Fulham – Liverpool

Arsenal – Burnley

Leicester – Brighton