Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Κύπρο και έμεινε εκτός Ευρώπης αλλά πλέον κοιτάζει και επικεντρώνεται στην επιστροφή του στην κορυφή της Ελλάδας.

Ήττα έκπληξη υπέστη στην Κύπρο ο ΠΑΟΚ από την Ομόνοια με 2-1. Οι Θεσσαλονικείς μετά το στραπάτσο στην Ολλανδία, ηττήθηκαν και από τους Κύπριους και αποχαιρέτησαν για φέτος την Ευρώπη.

Το Debut.gr αναλύει την εικόνα της ομάδας και κοιτάζει την επόμενη σελίδα.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την ουσία και το νόημα

Τις περισσότερες φορές οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο λένε την αλήθεια. Αλλά στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, αυτό δεν ισχύει. Τουλάχιστον για το παιχνίδι αυτό. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έφτασε μέχρι και το 70% κατοχή σε ένα διάστημα του παιχνιδιού. Μέτρησε 21 τελικές και κέρδισε 15 κόρνερ. Και; Αφού καμία από αυτές τις τελικές, από αυτά τα κόρνερ δεν οδήγησε σε δεύτερο και σε τρίτο γκολ, ποιος νοιάστηκε;

Ο ΠΑΟΚ είχε και δεν είχε την ουσία. Προσπάθησε να γίνει ουσιαστικός αλλά πλασματικά. Ήταν κύριος του παιχνιδιού χωρίς να είναι. Το ποδόσφαιρο είναι αποτέλεσμα. Καλώς ή κακώς. Την επόμενη ημέρα θα θυμούνται όλοι ποιος έπαιξε καλύτερα. Ίσως και την επόμενη εβδομάδα. Τον επόμενο μήνα όμως; Στο τέλος της σεζόν; Το μόνο που θα μένει είναι το σκορ. Και αυτό έγραψε 2-1 υπέρ της Ομόνοιας.

Τι έλειψε στον ΠΑΟΚ;

Η αποτελεσματικότητα. Και κυρίως, ο παίκτης εκείνος που θα εκμεταλλευτεί την κάθετη, που θα βάλει το κεφάλι του στη σέντρα από τα πλάγια, που θα είναι στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή.

Η έλλειψη ποιότητας στο «9» όλο και γιγαντώνεται για τον ΠΑΟΚ. Και αυτό είναι κακό. Πολύ κακό. Για το βεληνεκές του ΠΑΟΚ είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Δεν γίνεται να πας πολύ μπροστά στην Ευρώπη με κενό στη θέση αυτή.

Και φυσικά ούτε στην Ελλάδα να πάρεις το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, που διαθέτει κακά τα ψέμματα τον πιο αποδοτικό φορ του πρωταθλήματος. Η απόκτηση ενός φορ «killer», κατά τα κοινώς λεγόμενα είναι επιτακτική ανάγκη για τον ΠΑΟΚ. Όχι σήμερα, χθες.

Και τώρα, τι;

Η επόμενη ημέρα φέρνει ένα μούδιασμα στον ΠΑΟΚ. Είναι σαφές. Από την προηγούμενη εβδομάδα επικρατούσε αυτό το μούδιασμα. Η σφαλιάρα της Ολλανδίας ήταν πολύ πιο μεγάλη γιατί ήρθε μετά από ένα ιδανικό παιχνίδι. Η χθεσινή απέκτησε μέγεθος λόγω της διαφοράς μεγεθών με την αντίπαλό του.

Η Ευρώπη τελείωσε για τον ΠΑΟΚ, για ακόμα μία χρονιά, σε μία σεζόν, που ενδεχομένως του είχε έρθει ένας σαφώς πιο βατός όμιλος. Είναι κρίμα; Σαφώς. Αλλά ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω τώρα. Τώρα, ο ΠΑΟΚ οφείλει να κοιτάξει μπροστά και να διεκδικήσει την επιστροφή του στην κορυφή της Ελλάδας. Η διαφορά με τον Ολυμπιακό σε συλλογικό επίπεδο είναι υπαρκτή αλλά όχι μη διαχειρίσιμη. Άλλωστε, η ομάδα του Γκαρσία έχει δείξει πως διαθέτει όλα τα φόντα για το κάτι παραπάνω. Θα το πετύχει; Θα έχει διάρκεια; Άγνωστο. Οι πιθανότητες είναι μαζί τους. Το πρώτο crash test θα γίνει μετά τις γιορτές όταν το ζήτημα «Ευρώπη» θα έχει κλείσει οριστικά.