Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ανδρέα Μπουχαλάκη και Κώστα Φορτούνη, ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη στο ντέρμπι κορυφής επί του Άρη, φεύγοντας με σκορ 2-1 από το Κλεάνθης Βικελίδης. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται πλέον μόνοι πρώτοι στην κορυφή με 22 βαθμούς μετά από 8 αγώνες, στους 19 έμειναν οι Θεσσαλονικείς. Το ματσ Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να επιστρέψουν […]

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ανδρέα Μπουχαλάκη και Κώστα Φορτούνη, ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη στο ντέρμπι κορυφής επί του Άρη, φεύγοντας με σκορ 2-1 από το Κλεάνθης Βικελίδης. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται πλέον μόνοι πρώτοι στην κορυφή με 22 βαθμούς μετά από 8 αγώνες, στους 19 έμειναν οι Θεσσαλονικείς.

Το ματσ

Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα μεσοβδόμαδα από τη Μάντσεστερ Σίτι. Έτσι, μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και έχασαν νωρίς δύο ευκαιρίες να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Αρχικά με την ωραία ενέργεια και το σουτ του Ελ Αραμπί που μπλόκαρε ο Σιαμπάνης (10′) και στη συνέχεια με το αριστερό πλασέ του Φορτούνη που πέρασε λίγο άουτ (16′).

Τελικά τη λύση έδωσε ένας παίκτης που δεν το συνηθίζει. Ο λόγος για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος στο 29′ με κοντινή προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης, Φορτούνης και Μπουχαλάκης συνεργάστηκαν ξανά για το 2-0 του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κρητικός μέσος κοντρόλαρε και με ωραίο αριστερό σουτ νίκησε ξανά τον Σιαμπάνη(47′).

Από κεινο το σημείο του αγώνα, ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έτσι, στο 74ο λεπτό του αγώνα κατάφερε να φτάσει στη μείωση του σκορ, μετά από παράλληλη σέντρα του Μπερτόλιο και κοντινή προβολή του Σίλβα.

Ωστόσο, το 1-2 υπέρ του Ολυμπιακού παρέμεινε μέχρι το τέλος, καθώς η ομάδα του Μάντζιου δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις κοντά στην ισοφάριση. Η ομάδα του Μαρτίνς πανηγύρισε ένα σημαντικό διπλό στη μάχη για το δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Πλέον στον Ολυμπιακό επικεντρώνονται στον αγώνα της Τρίτης με τη Μαρσέιγ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πειραιώτες θέλουν την ισοπαλία για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Σε περίπτωση νίκης μέσα στη Μασσαλία και ήττας της Πόρτο από τη Σίτι, θα υποδεχθούν τους Πορτογάλους την τελευταία αγωνιστική παίζοντας τα ρέστα τους για πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.