Ο Νεϊμάρ τα έκανε όλα στο ματς με τη Μάντσεστερ. Μεγάλη εμφάνιση στο ματς, "μεγάλες δηλώσεις" μετά από αυτό και ο Μανώλης Μακρόπουλος σχολιάζει.

Ο Νεϊμάρ ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής στην επικράτηση της Παρί στο «Ολντ Τράφορντ», καθώς πέρα από τα 2 γκολ που σημείωσε, ήταν εκείνος που έδινε το «σύνθημα» στους συμπαίκτες του.

Μετά τη λήξη του αγώνα, στη μικτή ζώνη, έκανε μια δήλωση που πολλοί χαρακτήρισαν ως “ΒΟΜΒΑ”. Λάθος θα πω εγώ. Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση σχετικά με τον Βραζιλιάνο, απλά πήραν μια επιβεβαίωση για τα όσα ακούγονται τα τελευταία 2,5 χρόνια..

Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή..

“Σταθμός” στην καριέρα του!

Το 2017 μάλλον θα είναι για πάντα η χρονολογία σταθμός στην καριέρα του “Νέι”. Και αυτό διότι αποφάσισε να αφήσει την Μπαρτσελόνα και να μετακομίσει στο Παρίσι. Όσα κείμενα κι αν γραφτούν, όσες θεωρίες κι αν ειπωθούν, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Νεϊμάρ αποχώρησε επειδή ήθελε να γίνει το “νούμερο ένα”. Και μπορούσε -ακόμα μπορεί- να το κατορθώσει.

Ναι μα, γιατί να θες να φύγεις από μια τέτοια Μπαρτσελόνα; Γιατί να θες να φύγεις από τον Μέσι και τον Σουάρες; Η απάντηση δίνεται στο επικό 6-1 της Μπαρτσελόνα επί των Παριζιάνων. Στην περίφημη “remontada”. Εκεί όπου ο Βραζιλιάνος με το «11» στην πλάτη τα κάνει όλα. Γκολ, ξανά γκολ, ασίστ για το έκτο και καθοριστικό τέρμα. Η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Και όμως τι είναι αυτό που μένει σε όλους ύστερα από εκείνη τη νύχτα ;

Είναι ο Σέρχι Ρομπέρτο την ώρα που αγγίζει τη μπάλα. Και είναι και ο Μέσι, στην περίφημη φωτογραφία με τους οπαδούς μετά τη λήξη του αγώνα. Ένας Μέσι που στο συγκεκριμένο παιχνίδι ακούστηκε μόνο κατά τη διάρκεια που εκτέλεσε το πέναλτι (με το οποίο σκόραρε).

Η “χρυσή φυλακή” στο δρόμο για τη “Χρυσή μπάλα”!

Βλέποντας πως ακόμα και μετά από ένα τέτοιο έπος, τα φώτα είναι στραμμένα αλλού, ο Νεϊμάρ δεν άντεξε. Λίγους μήνες αργότερα έσπασε το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου! Πήγε στο Παρίσι μη σκεπτόμενος πως κάνει ένα βήμα πίσω στην καριέρα του, αφοσιωμένος μόνα χα στο να βρεθεί ο ίδιος ατομικά στην κορυφή. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει.

Νομίζω πως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως ο ίδιος ο παίκτης έκλεισε τον εαυτό του σε μία “χρυσή φυλακή”. Και πως ο ίδιος όρισε τον πως θα τον κρίνει το κοινό. Από 10 παιχνίδια το χρόνο. Τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λίγκ. Ποιος νοιάζεται για το αν θα βάλει εφτά γκολ σε ένα παιχνίδι με την Αμιάν; Από την άλλη όμως, θα τα ακούσει αν η Παρί χάσει από την Τουλούζ.

Το ίδιο συμβαίνει και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Χάνει η Παρί, φταίει ο Νεϊμάρ, νικάει η Παρί, ο Εμπαπέ πρωταγωνιστής. Λίγα είναι τα βράδια, όπως πριν λίγες ώρες στην Αγγλία, που όλοι θα του βγάλουν το καπέλο. Και η ευθύνη είναι σε μεγάλο βαθμό δική του! Αν θέλετε, προσθέστε και τα όσα …υπερβολικά κάνει μετά από κάθε σκληρό -ή μη- μαρκάρισμα εναντίον του. Ναι σαφέστατα και αυτός είναι ένας λόγος που ο φίλαθλος θα τον αντιπαθήσει.

Θέλει να διώξει τους εφιάλτες!

Το ταλέντο του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή  δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κάνεις. Τα χρόνια του στην Μπαρτσελόνα ήταν μαγικά όμως η συνέχεια δε μοιάζει ανάλογη. Και για αυτό ακριβώς το λόγο ο ίδιος ψάχνει με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο να «τη σκαπουλάρει». Να φύγει από μια κατάσταση που ο ίδιος έχτισε γύρω του.

Αυτό φανερώνει η δήλωσή του στα μίντια μετά το τέλος στο «Όλντ Τράφορντ» : «Αυτό που θέλω περισσότερο είναι να παίξω με τον Μέσι ξανά! Δεν ξέρω που, αλλά πρέπει να γίνει οπωσδήποτε του χρόνου!»

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το γεγονός πως και ο Μέσι δε βρίσκεται στην καλύτερη ψυχολογική του κατάσταση, το συμπέρασμα είναι προφανές. Μία πιθανή επανασύνδεση των δύο μπορεί να κάνει καλό όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στη συνέχεια της καριέρας αμφοτέρων.

Θεωρώ σοφό να μην κουράσω με σενάρια για το πως μπορεί αυτή η επιθυμία του «Νέι» να γίνει πράξη. Εξάλλου μιλάμε για μια απλή δήλωση. Η σεζόν που τρέχει είναι η πιο περίεργη όλων των εποχών. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε μεταγραφικό…!