Μπορεί στο Europa League να τα έκανε θάλασσα, όμως στην SUPERLEAGUE Interwetten η ΑΕΚ συνέχισε με 4η συνεχόμενη νίκη. Πέρασε από μια δύσκολη έδρα, αυτή του Αστέρα Τρίπολης επικρατώντας με 2-1. Το σκορ στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αλλά οι τελικές προσπάθειες δεν ήταν ανάλογες του ποδόσφαιρου που έπαιζε η «Ένωση». Πέραν τούτου, η ποιότητα του Μπαράλες είχε φέρει την προσωρινή ισοφάριση. Λιβάγια και Ανσαριφάρντ τα γκολ. Σε κέφια ήταν ο Κροάτης.

Με τους δύο μεγάλους αντιπάλους να έχουν κερδίσει στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους η ΑΕΚ έπρεπε να κάνει κι αυτή το χρέος της στην Τρίπολη. Η ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό έδινε την ευκαιρία στην «Ένωση» να πιάσει στη βαθμολογία την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πέρα από τα παραπάνω η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έπρεπε να αφήσει πίσω την εμφάνιση και την ήττα της Πέμπτης από τη Ζόρια. Αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα η ΑΕΚ κατάφερε τελικά να πάρει αυτό που ήθελε κερδίζοντας τον τοπικό Αστέρα με 2-1.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ

Το 4-2-3-1 επέλεξε ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Παπαδόπουλος ήταν στο τέρμα και μπροστά του είχε τους Κώτσιρα, Σουάρεθ, Καστάνο και Αλβάρες. Στα χαφ ΒαλιέντεΦερντάντεζ και λίγο μπροστά τους ο Γκόμεζ. Δεξιά ο Ρέγκις, αριστερά ο Σίτο και στην κορυφή ο πολύπειρος Μπαράλες.

Ο Μάσιμο Καρέρα μετά την αμυντική προσέγγιση του αγώνα με τη Ζόρια επέστρεψε κι αυτός στο 4-2-3-1. Ο Τσιντώτας πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, δεξιά προτιμήθηκε ο Βασιλαντωνόπουλος και αριστερά ο Ινσούα. Στα στόπερ ΤσιγκρίνσκιΝεντελτσιάρου και στα χαφ ΣάκχοφΚρίστισιτς. Λίγο μπροστά τους ο Μάνταλος, δεξιά ο Τάνκοβιτς, αριστερά ο Λιβάγια και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΑΕΚ ΚΑΙ 0-1

Η «Ένωση» μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και απείλησε μόλις στο 2’ με μια φάση δουλεμένη στην προπόνηση. Ο Μάνταλος εκτέλεσε με πάσα το φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, βρήκε τον Λιβάγια που ακούμπησε την μπάλα για να φτάσει στον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός έκανε προσποίηση στον αντίπαλό του, σούταρε με το αριστερό αλλά στη γραμμή ο Σουάρεθ ως από μηχανής Θεός, έσωσε την ομάδα του. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την κατοχή και να πιέζει ψηλά τον Αστέρα. Στο 13’ κατάφερε να μετουσιώσει αυτή την υπεροχή σε γκολ. Ο Σάκχοφ βγήκε στο πλάι δεξιά, ο Τάνκοβιτς έκανε καταπληκτική κίνηση στην μεγάλη περιοχή, ο Ουκρανός τον βρήκε, αυτός τσίμπησε με το κεφάλι την μπάλα και ο Λιβάγια σούταρε από το ύψος του πέναλτι για το 0-1. Η κίνηση χωρίς την μπάλα του Τάνκοβιτς ήταν πραγματικά εξαιρετική!

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σε πολύ καλή μέρα τους Λιβάγια, Μάνταλο, Τάνκοβιτς και Σάκχοφ. Αυτό τους έδινε τη δυνατότητα να φτάνουν συχνά στα καρέ των γηπεδούχων και να δημιουργούν φάσεις. Μάνταλος και Τάνκοβιτς δεν βρήκαν στόχο στα σουτ τους ενώ ο Ινσούα νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο σε κάποιες από αυτές.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΤΟ 1-1

Ο Μάσιμο Καρέρα ήταν ευχαριστημένος από τις προσπάθειες των παικτών του αλλά ήθελε η ομάδα του να αποκτήσει μεγαλύτερο προβάδισμα. Αυτό όχι μόνο δεν έγινε αλλά με μια όμορφη επίθεση ο Αστέρας Τρίπολης έκανε το 1-1 στο 44’. Ο Αλβάρες έβγαλε σέντρα με τη μία και ο Μπαράλες με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Τσιγκρίνσκι στον αέρα για να ισοφαρίσει. Ένα γκολ δείγμα της ποιότητας του παίκτη του Αστέρα.

Με αυτό το σκορ οι 2 ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ΑΕΚ να αισθάνεται αδικημένη από αυτό καθώς στο –ίσως- καλύτερό της ημίχρονο φέτος δεν κατάφερε να κερδίζει μετά από τα 45 λεπτά.

ΠΙΟ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ Β ΜΕΡΟΣ, ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΕΚ

Στην επανάληψη το ματς δεν ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Το γκολ στο τέλος του 1ου ημιχρόνου είχε δώσει ψυχολογία στους γηπεδούχους. Παρ’ όλα αυτά η πρώτη φάση ανήκε και πάλι στην ΑΕΚ. Στο 48’ μια σέντρα του Λιβάγια πήρε παράξενη τροχιά και προσγειώθηκε στο δοκάρι. Ο Κροάτης μπορεί το συγκεκριμένο να μην το ήθελε αλλά 10 λεπτά αργότερα ξεδίπλωσε το ταλέντο του. Με μια καταπληκτική βαθιά μπαλιά άνοιξε το παιχνίδι, βρήκε τον Βασιλαντωνόπουλο αυτός γύρισε στον Σάκχοφ που βρήκε τον Ανσαριφάρντ για να γράψει με πανέμορφο σουτ το 1-2. Κυριολεκτικά έστειλε την μπάλα στις… αράχνες ο επιθετικός της ΑΕΚ.

Ο ρυθμός του ματς παρέμενε υψηλός στη συνέχεια αλλά με τους φιλοξενούμενους να έχουν λίγο παραπάνω το νου τους στα μετόπισθεν. Δεν ήθελαν να πάθουν ό,τι και στο πρώτο μέρος. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συνέχιζαν να απειλούν μπροστά. Στο 63’ ο Αλβάρες παραλίγο να βάλει το γκολ της αγωνιστικής με ένα σουτ από τα 35 μέτρα που έφυγε άουτ.

ΦΑΣΕΙΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ

Είναι κρίμα που ένας τέτοιος αγώνας δεν έγινε μπροστά σε φιλάθλους. Η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω κάτω και παρόλο που είχε δυνατά μαρκαρίσματα δεν ξέφυγε στιγμή σε αντιαθλητικά πλαίσια. Στο 78’ ο Ολιβέιρα σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι αλλαγές που έγιναν και από τις 2 ομάδες δεν άλλαξαν πολλά. Κανένας δεν κατάφερε να γίνει η χρυσή αλλαγή παρόλο που όπως αναφέρθηκε και πριν ο ρυθμός ήταν γρήγορος. Το τελικό 1-2 χαρακτηρίζεται δίκαιο αν και ο Αστέρας πάλεψε αρκετά και στάθηκε άξιος ενός τέτοιου μεγάλου αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες και με μια αρκετά πειστική εμφάνιση. Είχε σε καλή μέρα τα βαριά της χαρτιά αλλά θα έπρεπε στο ημίχρονο να έχει καθαρίσει το ματς για να μην μπει σε μπελάδες. Ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκε την κλάση του Μπαράλες αλλά στο δεύτερο παρόλο που δεν σκόραρε είχε καλύτερη παρουσία. Ο Μάσιμο Καρέρα κέρδισε ηρεμία και για τον ίδιο και στις τάξεις της ομάδας του. Η επιθετική φιλοσοφία που θέλει ο κόσμος της ΑΕΚ φάνηκε περισσότερο σήμερα αλλά πρέπει να δουλέψει κι άλλο για να αποδείξει ότι η εμφάνιση της Πέμπτης ήταν μία πολύ κακή παρένθεση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αστέρας Τρίπολης(Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άλβαρεζ, Σουάρεθ, Καστάνιο, Μπόρχα Φερνάντεθ, Βαλιέντε(84’ Ιγκλέσιας), Σαντόνια Σίτο(46’ Αλί Μπαμπά), Γκόμες, Ρεγκίς Κρέσπι(84’ Τίλικα), Μπαράλες

ΑΕΚ(Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Ινσούα, Σάκχοφ, Κρίστισιτς, Μάνταλος(90’ Χνιντ), Τάνκοβιτς(79’ Σιμόες), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ(71’ Ολιβέιρα)