Η 9η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ έλαβε τέλος και το Debut.gr αναλύει μερικά από τα σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν.

Τελείωσε και η 9η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ με μερικά πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Η Tottenham κατάφερε και επικράτησε της Manchester City ενώ η πληγωμένη από παντού Liverpool κατάφερε να πετύχει 3 γκολ κόντρα στη Leicester. Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα που μας ενδιαφέρουν:

Tottenham – Manchester City (2-0)

Σε αυτή τη συνάντηση του Mourinho με τον Guardiola νικητής ανακηρύχθηκε ο πρώτος βάζοντας μάλιστα τους “πετεινούς” πρώτους στη βαθμολογία. Από την άλλη τα πράγματα για τους “πολίτες” συνεχίζουν να μην πηγαίνουν και τόσο καλά καθώς πλέον βρίσκονται στη 13η θέση. Το σκορ άνοιξε νωρίς, κάτι που συνηθίζει η Tottenham στα τελευταία παιχνίδια της με τον συνήθη ύποπτο Son (5΄). Πλέον ο Κορεάτης έχει πετύχει 9 γκολ στη Πρέμιερ Λιγκ και βρίσκεται στη πρώτη θέση των σκόρερ. Αν συνεχίσει έτσι ίσως μιλάμε και για έναν από τους διεκδικητές του χρυσού παπουτσιού. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν μια ισοφάριση από τον Laporte στο 27΄ όμως ακυρώθηκε μέσω VAR. Εντέλει η Tottenham σκόραρε ξανά με τον Lo Celso (65′) καθαρίζοντας το παιχνίδι, χωρίς η City να μπορεί να κάνει κάτι για αυτό.

Liverpool – Leicester (3-0)

Παρά τις όλες αντιξοότητες που έχουν βρει τους περυσινούς πρωταθλητές, η Liverpool κατάφερε και επικράτησε της Leicester. Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα δώρο από τις “αλεπούδες” καθώς ο Evans έβαλε αυτογκόλ στο 21′. Οι γηπεδούχοι όμως δεν έχασαν ρυθμό και λίγο πριν το ημίχρονο ο Jota πετυχαίνει το 2-0 στο 41΄. Πλέον το ταλέντο του Πορτογάλου είναι αδιαμφισβήτητο καθώς υπό τις οδηγίες του Klopp έχει εξελιχθεί σε μια μηχανή σκοραρίσματος. Τέλος η Liverpool δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο στο συγκεκριμένο παιχνίδι και έτσι σφράγισε τη νίκη στο 86′ με γκολ του Firmino. Σίγουρα αυτό το παιχνίδι μας λέει πολλά πράγματα και ότι παρά τις όλες δυσκολίες την Liverpool πρέπει να την υπολογίζεις καθώς είναι πρώτη πλέον με την Tottenham.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Πρέμιερ Λιγκ:

Manchester United – West Brom (1-0)

Aston Villa – Brighton (1-2)

Newcastle – Chelsea (0-2)

Leeds – Arsenal (0-0)

Sheffield United – West Ham (0-1)

Fulham – Everton (2-3)

Wolves – Southampton (1-1)

Burnley – Crystal Palace (1-0)

Η επόμενη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ: (27-30/11)

Crystal Palace – Newcastle

Brighton – Liverpool

Manchester City – Burnley

Everton – Leeds

West Brom – Sheffield United

Southampton – Manchester United

Chelsea – Tottenham

Arsenal – Wolves

Leicester – Fulham

West Ham – Aston Villa