Για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο το debut.gr ασχολείται με τα σημαντικότερα γεγονότα της La Liga.

Λα Λίγκα πράξη 10η: Μια αγωνιστική με ένα “φτωχό” σε γκολ και θέαμα ντέρμπι μεταξύ Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα (1-0). Μια αγωνιστική με -ακόμη μια- απώλεια βαθμών της πρωταθλήτριας Ρεάλ. Και μια -ακόμη- αγωνιστική στην οποία η Σοσιεδάδ “κερδίζει τα φλας”. Όχι και άδικα. Οι Βάσκοι με το “διπλό” στην Κάδιθ παρέμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της La Liga!

Ας δούμε όμως τα κυριότερα σημεία..

Στους τυφλούς…ο μονόφθαλμος!

Ήταν το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής στη Λα Λίγκα. Ήταν ένα από τα ντέρμπι του Σαββατοκύριακου στην Ευρώπη. Ωστόσο, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα δεν προσέφεραν θέαμα. Αντιθέτως, επιβεβαίωσαν αυτό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα: πως η ποιότητα στο ισπανικό πρωτάθλημα κατρακυλάει..

Η αρμάδα του Τσόλο κατόρθωσε να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο, και πλέον βρίσκεται στο +9 από την έτερη διεκδικήτρια ( ; ) του τίτλου, Μπαρτσελόνα. Οι “μπλαουγκράνα” έχουν 1 νίκη στα τελευταία 6 παιχνίδια τους για τη La Liga. Ναι, καλά διαβάσατε. Η “παρέα του Μέσι” έχει συγκεντρώσει μόλις 11 βαθμούς σε 8 αγώνες (χρωστά 2) !

Και μπορεί όλοι να στέκονται στους χαμένους, μα και οι νικητές δεν έκαναν κάτι το ιδιαίτερο! Ένα λάθος του Πικέ, και εν συνεχεία του Τερ Στέγκεν “χάρισε” τη νίκη στην “Ατλέτι”, που τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει ως “η καλύτερη χειρότερη” εκ των διεκδικητών του πρωταθλήματος. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ δείχνουν σε πολλή κακή κατάσταση, και ίσως φέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία του Σιμεόνε (που νίκησε τη Μπάρσα για πρώτη φορά στη La Liga! ) να γίνει αυτός “ο βασιλιάς της Ισπανίας”!

Φαβορί…στα χαρτιά!

Αυτό δείχνει να ισχύει πλέον για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί η πλειοψηφία όσων ασχολούνται με τα της Ισπανίας –μεταξύ τους και ο γραφών– να την έχριζαν “φαβορί για τον τίτλο”, ωστόσο κάτι τέτοιο δε…βγαίνει στην πράξη.

Και μπορεί να αγωνίστηκε χωρίς 4 βασικότατους παίκτες (Ράμος, Μπενζεμά, Κασεμίρο, Βαλβέρδε), μα αυτό μόνο ως δικαιολογία δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Ζιντάν. Η Ρεάλ προηγήθηκε νωρίς -με ένα αμφισβητούμενο γκολ- στο 2′, και αντί να..χτυπήσει την αδύναμη φέτος Βιγιαρεάλ, αρκέστηκε στο να υπερασπιστεί το υπέρ της προβάδισμα. Αυτό από μόνο του αποτελεί παραδοχή πως η “βασίλισσα” δεν έχει πλέον την απαιτούμενη “αυτοπεποίθηση πρωταθλήτριας”.

Στο δεύτερο μέρος ο Έμερι ρίσκαρε ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές (και συνάμα την πίεση) και εν τέλει δικαιώθηκε. Το 1-1 ήρθε από το πέναλτι του Μορένο (76′), απόρροια της πίεσης του “κίτρινου υποβρυχίου”. Μάλιστα οι γηπεδούχοι μπορούν να αισθάνονται “αδικημένοι” με την ισοπαλία, αφού στο φινάλε ο Κούμπο έχασε κλασική ευκαιρία για την ανατροπή!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε:

Οσασούνα – Ουέσκα 1-1

Λεβάντε – Έλτσε 1-1

Σεβίλλη – Θέλτα 4-2 (“τεσσάρα” με ανατροπή!)

Έιμπαρ – Χετάφε 0-0

Κάδιθ – Σοσιεδάδ 0-1

Γρανάδα – Βαγιαδολίδ 1-3

Αλαβές – Βαλέθνια 2-2 (οι “νυχτερίδες” επέστρεψαν από το 2-0)

Μπιλμπάο – Μπέτις 4-0

Η επόμενη (11η) αγωνιστική 27-30/11:

Βαγιαδολίδ- Λεβάντε

Έλτσε – Κάδιθ

Βαλένθια – Ατλέτικο

Ουέσκα – Σεβίλλη

Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές

Μπαρτσελόνα – Οσασούνα

Χετάφε – Μπιλμπάο

Θέλτα – Γρανάδα

Σοσιεδάδ – Βιγιαρεάλ

Μπέτις – Έιμπαρ