Η ΑΕΚ επικράτησε με 4-1 την ΑΕΛ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League και παρέμεινε στο -3 από την κορυφή.

Σε έναν αγώνα που και τα 5 γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα της ΑΕΛ με 4-1. Η Ένωση είδε τον Μαχαίρα να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα. Γκολ σπάνιας ομορφιάς πέτυχαν οι Μιλοσάβλιεβιτς, Σιμόες και Γαλανόπουλος με τρία άπιαστα σουτ.

Πάνω-κάτω αλλά… 0-0

Με αρκετή διάθεση ξεκίνησε τον αγώνα η ΑΕΚ, η οποία απειλούσε κυρίως από την αριστερή πλευρά και το δίδυμο των Λόπεζ-Μαχαίρα. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έκλεινε πολύ όμορφα τους χώρους και με αντεπιθέσεις προσπάθησε να πετύχει κάποιο γκολ. Ωστόσο, οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ και από το 18′ λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν.Η εξαιρετική εμφάνιση του τερματοφύλακα της ΑΕΛ, Ναγκί, αλλά και η απομάκρυνση του Μπέρτου στο σουτ του Σάκχοφ, ήταν οι λόγοι που οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες και χωρίς γκολ στα αποδυτήρια.

Ανώτερη στο β’ μέρος η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έψαχνε την αποτελεσματικότητα που της έλειπε στο πρώτο ημίχρονο και την βρήκε στο πρόσωπο του Μαχαίρα. Ο νεαρός εξτρέμ στο 55′ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού..  Η ομάδα του Καρέρα δεν απειλήθηκε μέχρι το 68′ όταν από το πουθενά, ο Σπαρβ με έναν κεραυνό νίκησε τον Τσιντώτα και έκανε το 1-1. Μόλις 4 λεπτά αργότερα, ο Ανσαριφάρντ, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στην συνέχεια του αγώνα, οι Σιμόες και Γαλανόπουλος πέτυχαν δύο πανέμορφα γκολ με σουτ εκτός περιοχής στο 78′ και το 89′ αντίστοιχα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Ένωσης. Εξαιρετική παρουσία είχε ο Μάνταλος, καθώς έκανε χατ-τρικ στις ασίστ. MVP του αγώνα ψηφίστηκε ο Μαχαίρας, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Αλμπάνης. Ανησυχία προκάλεσαν στις τάξεις της Ένωσης οι τραυματισμοί των Ανσαριφάρντ και Λόπεζ, οι οποίοι προχώρησαν σε αναγκαστική αλλαγή.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες (66′ Ινσούα), Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμόες, Σάκχοφ (81′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Αλμπάνης, Μαχαίρας (67′ Λιβάια), Ολιβέιρα (60′ Ανσαριφάρντ, 82′ Τάνκοβιτς)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Φίλιπ, Μούζεκ (78′ Τρούγιτς), Μιχαήλ, Ηλιάδης, Μπέρτος (86′ Μπέρτος), Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς (46′ Τόρζε), Σπαρβ, Πλατέλλας (86′ Γιουνές), Ντουρμισάι