Το Άρης-ΑΕΚ πέρασε από πολλές φουρτούνες αλλά τελικά... αναβλήθηκε λόγω κορονοιού

Σε μια περίοδο που τα κύρια θέματα της επικαιρότητας είναι η πανδημία του κορονοιού και το lockdown, το Άρης-ΑΕΚ πέρασε από σαράντα κύματα, απασχόλησε πολύ αλλά τελικά… “ξαφνικά” αναβλήθηκε.

Η ΑΕΚ νίκησε μέσα στην Ουκρανία, την Ζόρια με 1-4, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Αλλά το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό πως βρέθηκαν έξι άτομα (τέσσερις παίκτες και δύο μέλη του τεχνικού επιτελείου) θετικοί στον κορονοιό. Συνολικά οι προβληθέντες της Ένωσης ανέβηκαν σε εφτά, αν προσθέσουμε και τον Μπακάκη, που είχε βρεθεί θετικός στον κορονοιό την Τρίτη (3/11).

Ο λόγος για τους Πέτρο Μάνταλο, Στράτο Σβάρνα, Γεβγέν Σάκχοφ και Νασίμ Χνιντ, οι οποίοι ιδιαίτερα είχα δεχθεί κλήσεις από τις Εθνικές τους ομάδες για την επόμενη εβδομάδα. Φυσικά, δεν θα συμμετάσχουν στους αγώνες, αφού θα μείνουν σε καραντίνα μέχρι να αναρρώσουν πλήρως.

Πέρα από την ΑΕΚ και στον Άρη την Παρασκευή (6/11), βρέθηκε θετικό κρούσμα, οπού αμέσως μπήκε σε καραντίνα και ακολούθησε όλα τα υγειονομικά πρότυπα.

Από την Θεσσαλονίκη στην Λαμία και πάλι πίσω…

Ο αγώνας είχε περάσει από… πολλές φουρτούνες γιατί δεν είχε διευκρινιστεί πλήρως στις αρχές της εβδομάδας που θα διεξάγονταν . Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο… κόκκινο λόγω κορονοιού και για αυτό το λόγο, χρειάστηκαν μέρες μέχρι οι ομάδες να μάθουν αν θα συνεχιστεί η Superleague, πώς θα κάνουν προπονήσεις και αν θα μπορούν να παίξουν εντός έδρας στο γήπεδο τους.

Στην Θεσσαλονίκη έγινε νωρίτερα η εφαρμογή των νέων μέτρων για την μη εξάπλωση του ιού. Αυτό δημιούργησε ερωτήματα για το που θα διεξαχθεί το “κιτρινόμαυρο” ντέρμπι. Το μεσημέρι της Τετάρτης (4/11), παρότι είχαν προταθεί τα γήπεδα σε Γιάννενα και Βόλο, ορίστηκε το παιχνίδι να γίνει στην Λαμία και στο Δ.Α.Κ. Λαμίας «Αθ. Διάκος».

Η απόφαση δημιούργησε ερωτήματα και έφερε αντιδράσεις. Ο Άρης δεν έβρισκε λόγο να μην γίνει το παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη. Επίσης είχαν προταθεί και πολλές εναλλακτικές λύσεις, που δεν περιελάμβαναν το γήπεδο της Λαμίας.

Τόσο στο Πανθεσσαλικό όσο και στο γήπεδο του Αγρινίου είχε γίνει σπορά και εργασίες στον χλοοτάπητα. Επιπρόσθετα, η Θεσσαλική πόλη μπήκε και αυτή στο… κόκκινο του χάρτη λόγω της διασποράς του κορονοιού. Συνεπώς, αυτά τα γήπεδα δεν αποτελούσαν επιλογές.

Ο Άρης πρότεινε, πέρα από το Κλεάνθης Βικελίδης, να γίνει το παιχνίδι στους “Ζωσιμάδες”, τους οποίους έχει δηλώσει ως δεύτερη έδρα. Οι  “κιτρινόμαυροι” σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν σε επικοινωνία με τον Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων και τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Όμως επειδή και ο ΠΑΣ έχει εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, το Σάββατο (7/11) υπήρχε κώλυμα. Μετά από 24 ώρες δεν μπορεί να διεξαχθεί ένα άλλο παιχνίδι στο ίδιο γήπεδο, οπότε λογικά το Άρης-ΑΕΚ λογικά θα  μετακινούνταν την Δεύτερα (9/11). Εκείνη την ημέρα  οι διεθνείς παίκτες θα έπρεπε να βρίσκονται στις Εθνικές τους ομάδες και λογικά δεν θα μπορούσαν να δώσουν το παρών.

Το θέμα του γηπέδου λύθηκε, με την SuperLeague να ορίζει το “Κλεάνθης Βικελίδης, το απόγευμα της Πέμπτης (5/11). Το παιχνίδι θα διεύθυνε ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος με βοηθούς τους Κωσταράς, Μεϊντάνας. Τέταρτος θα ήταν ο Βάτσιο,ς ενώ στο VAR θα ήταν ο Σιδηρόπουλος.

Τελικώς, το ντέρμπι των “κιτρινόμαυρων” αναβλήθηκε, μετά τα έξι κρούσματα κορονοιού στην ομάδα της Ένωσης.