Μία μεγάλη ευκαιρία "κλώτσησε" λίγα χρόνια πριν η Μάντσεστερ Σίτι, όταν η διοίκηση της έχασε τον Πάολο Ντιμπάλα μέσα από τα χέρια της.

Λίγα χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα το 2015 ο Πάολο Ντιμπάλα ήταν ένας ταλαντούχος Αργεντινός, έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Το Παλέρμο και η τοπική ομάδα δεν τον “χώραγε” πλέον και πολλές μεγάλες ομάδες κοίταζαν την περίπτωσή του.

Η ιστορία ανέδειξε την Γιουβέντους νικήτρια στην “μάχη” της απόκτησης του. Αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάρει τελείως διαφορετική τροπή για τον αριστεροπόδαρο άσο.

Πιο συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται πως ήταν πολύ κοντά στο να κάνει δικό της τον Ντιμπάλα. Οι ιθύνοντες της ομάδας είχαν συμφωνήσει σε όλα με τον παίκτη και την ομάδα του και η μεταγραφή θα κόστιζε 30 εκατομμύρια λίρες. Όμως, ο τότε τεχνικός της ομάδας, Μανουέλ Πελεγκρίνι είχε άλλη άποψη. Ήθελε έναν πιο δυναμικό φορ, ο οποίος είχε ήδη δοκιμαστεί στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο λόγος ασφαλώς για τον Γουίλφριντ Μπονί. Ο προπονητής των “πολιτών” προτίμησε την περίπτωση του Ιβοριανού, ο  οποίος σε 54 εμφανίσεις με την Σουόνσι είχε πετύχει 26 γκολ. Έπεισε λοιπόν τον Χιλιανό προπονητή να δώσει 28 εκατομμύρια λίρες για να τον φέρει στο Μάντσεστερ.

Όπως όλοι θυμόμαστε ο Μπονί δεν δικαίωσε τον προπονητή του. Με την φανέλα της Σίτι σημείωσε μόλις 6 γκολ σε 36 εμφανίσεις. Μάλιστα, οι δυο τους αποχώρησαν από την αγγλική ομάδα στο τέλος της σεζόν.

Βλέποντας την εξέλιξη του Ντιμπάλα, είναι πολύ πιθανό ο Πελεγκρίνι να σκέφτεται πως η απόφασή του αυτή να έπαιξε κομβικό ρόλο στην παρουσία του στην Σίτι. Ένα αργεντίνικο δίδυμο με τον Αγκουέρο στην επίθεση ίσως να ήταν ικανό να οδηγήσει τον σύλλογο σε πολλές επιτυχίες. Και να κρατήσει τον Πελεγκρίνι στο τιμόνι της.

Ντιμπάλα