Έλαβε τέλος και η 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και το Debut.gr σχολιάζει τα πιο σημαντικά γεγονότα του σαββατοκύριακου της Αγγλίας.

Ακόμα μια αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ έλαβε τέλος με το derby Manchester City εναντίων Liverpool να επισκιάζει τα άλλα παιχνίδια. Εκτός αυτού η Manchester United κατάφερε να επιβληθεί της πολλά υποσχόμενης Everton, ενώ η Aston Villa συνεχίζει να βγάζει μάτια.

Πρέμιερ Λιγκ

Manchester City – Liverpool (1-1)

Στο παιχνίδι της αγωνιστικής που όλοι περιμέναμε και οι δυο ομάδες έδειξαν πόσο θέλουν το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι για να μπορέσουν να διορθώσουν κάποια άσχημα αποτελέσματα και οι “κόκκινοι” για να διατηρήσουν την πρώτη θέση. Εντέλει η ισοπαλία δεν φαίνεται να ικανοποιεί τόσο τις δυο ομάδες βαθμολογικά. Με την ομάδα του Pep χωρίς τον Aguero και τον De Bruyne να βρίσκει πατήματα ήταν μια καλή εμφάνιση. Από την άλλη η ομάδα του Klopp με τις ελλείψεις των Van Dijk και Thiago προσπαθεί να βρει τον σωστό αλγόριθμο για να συνεχίσει.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά και μόλις στο 13′ ο Mane κερδίζει penalty. Ο Salah είναι αυτός που θα το εκτελέσει και ευστοχεί ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Όμως οι “πολίτες” στο 31′ βρήκαν την απάντηση με τον Gabriel Jesus να τελειώνει τη φάση μετά την εξαιρετική μπαλιά του De Bruyne. Το παιχνίδι πήγε να γυρίσει λίγο πριν το ημίχρονο καθώς ο Gomez έκανε χέρι σε άσχημο σημείο. Όμως ο De Bruyne έγινε μοιραίος αστοχώντας από την άσπρη βούλα. Έτσι μέχρι το τέλος του παιχνιδιού οι δυο ομάδες είχανε αρκετές ευκαιρίες να απειλήσουν χωρίς όμως καμία να καταλήγει στα δίχτυα.

Πρέμιερ Λιγκ

Everton – Manchester United (1-3)

Τρίτη σερί ήττα και άρχισαν να χάνουν έδαφος τα “ζαχαρωτά” ενώ είχανε ξεκινήσει πολύ δυναμικά το πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Solskjaer βρήκε μια αχτίδα ελπίδας ξανά μέσα στη διαρκή τρικυμία που περνάει. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Everton να προηγείται από το 19′ με τον Bernard. Όμως η απάντηση ήταν άμεση με τον Bruno Fernandez να βρίσκει δίχτυα δυο φορές μέσα σε 7 λεπτά (25′) και (32′) ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά σκληρό με τους γηπεδούχους να δείχνουν μεγάλη θέληση για την ισοφάριση. Εντέλει την τελική βολή την έριξε ο Cavani ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 82′. Το goal σημειώθηκε στο 90+5′ ολοκληρώνοντας το τελικό 1-3 ενώ ήταν και το πρώτο του στη Πρέμιερ Λιγκ.

Πρέμιερ Λιγκ

Arsenal – Aston Villa (0-3)

Ακόμα μια καλή εμφάνιση από την Aston Villa η οποία εκμεταλλεύτηκε την κακή εμφάνιση των “κανονιέρηδων” και επικράτησε χωρίς δυσκολίες. Το παιχνίδι βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται από το 25′ χάρη στο αυτογκόλ του Saka. Από εκεί και ύστερα καμία ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι μένοντας στο 0-1 μέχρι κ το δεύτερο ημίχρονο. Έτσι στο 72′ ο συνήθης ύποπτος, πλέον από τους “χωριάτες”, Watkins πετυχαίνει δυο goal μέσα σε 3΄λεπτά (72′) και (75′) καθαρίζοντας το παιχνίδι.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Southampton – Newcastle (2-0)

Brighton – Burnley (0-0)

West Ham – Fulham (1-0)

Chelsea – Sheffield United (4-1)

Crystal Palace – Leeds (4-1)

Leicester – Wolves (1-0)

West Brom – Tottenham (0-1)

Η επόμενη αγωνιστική: (21-22/11)

Newcastle – Chelsea

Aston Villa – Brighton

Burnley – Crystal Palace

Fulham – Everton

Liverpool – Leicester

Manchester United – West Brom

Wolves – Southampton

Tottenham – Manchester City

Sheffield United – West Ham

Leeds – Arsenal