Για ακόμη μια εβδομάδα το debut.gr σχολιάζει τα κορυφαία γεγονότα που συνέβησαν στη La Liga.

Ακόμη μια αγωνιστική στη La Liga ολοκληρώθηκε. Μια αγωνιστική με ενδιαφέροντα αποτελέσματα, πρωταγωνιστές, με τη θετική και την αρνητική σημασία. Μια αγωνιστική με την σοκαριστική -όχι ως προς το αποτέλεσμα, αλλά προς την έκταση του σκορ- ήττα της πρωταθλήτριας Ρεάλ από τη Βαλένθια (4-1). Μια Βαλένθια που είχε να “γευτεί” τη χαρά της νίκης από τα τέλη Σεπτέμβρη!

Μια αγωνιστική με άνετες νίκες των Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα, αλλά και ακόμη μια παράσταση του Οργιαθάμπαλ και της Σοσιεδάδ κόντρα στην Κάδιθ!

Ας δούμε όμως τα δύο πρόσωπα που -δικαίως- ξεχώρισαν σε αυτό στο Σαββατοκύριακο της La Liga..

Ο Μέσι θύμισε….Μέσι!

Τον τελευταίο καιρό, δικαιολογημένα ή όχι, γίνεται πολλή κουβέντα σχετικά με τον Λίο Μέσι και την απόδοσή του. Στο (νικηφόρο με 5-2) παιχνίδι με τη Μπέτις για τη La Liga, μπορεί να ξεκίνησε από τον πάγκο. Ωστόσο, το ισόπαλο 1-1 του πρώτου 45′ ανάγκασε τον Κούμαν να τον “ρίξει” με την έναρξη της επανάληψης!

Και ο Αργεντίνος ήταν απολαυστικός. Ίσως μετά από καιρό. Με μια απίθανη προσποίηση που έδωσε…στο πιάτο γκολ στον Γκριζμάν, και στη συνέχεια δύο δικά του γκολ (το ένα πέναλτι), ο “Ψύλλος” απέδειξε το αυτονόητο. Πως παραμένει ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των ημερών μας.

Σαφέστατα, η όλη κατάσταση με την πιθανή αποχώρησή του από τη Βαρκελώνη το καλοκαίρι, φτάνει και…περισσεύει ώστε να του επηρεάσει την ψυχολογία. Είναι λογικό από τη στιγμή που παρέμεινε με το ζόρι, πως δε θα ήταν και σε…μεγάλα κέφια. Παραμένει ωστόσο ένας επαγγελματίας, που θέλει και προσπαθεί για το καλό της ομάδας του. Άλλες φορές περισσότερο, άλλες λιγότερο. Το “θέμα Μέσι” λογικά θα μας απασχολήσει και τον ερχόμενο Γενάρη, καθώς τα πράγματα στη Μπαρτσελόνα -αγωνιστικά- μόνο καλύτερα δε δείχνουν….

Ο Φέλιξ άρχισε για τα καλά την απόσβεση!

Ακόμη δεν έχει κλείσει τα 20 χρόνια ζωής! Κι όμως ο Ζοάο Φέλιξ “ανάγκασε” το καλοκαίρι του 2019 την Ατλέτικο να πληρώσει 70.000.000 ευρώ στη Μπενφίκα προκειμένου να μετακομίσει στη Μαδρίτη.

Η πρώτη σεζόν του νεαρού Πορτογάλου δεν ήταν η αναμενόμενη. Ωστόσο στη δεύτερη, ο Φέλιξ μοιάζει -και είναι- ο παίκτης για τον οποίο ο Τσόλο επέμεινε τόσο πολύ ως προς την απόκτησή του. Δεν είναι μόνο τα γκολ ή οι τελικές του πάσες, αλλά η γενικότερη συνεισφορά του στο παιχνίδι των “ροχιμπλάνκος”.

Με τα 2…τεμάχια κόντρα στην Κάδιθ (4-0), ο Φέλιξ έφτασε τα 5 στη φετινή Λα Λίγκα, ενώ μετρά και 3 ασίστ. Άλλα δύο έχει στο Τσάμπιονς Λίγκ, δείχνοντας πως παρέα με τον Λουίς Σουάρες μπορούν ( ; ) να οδηγήσουν την Ατλέτι ένα βήμα παραπάνω. Τώρα αν αυτό θα είναι μια καλύτερη πορεία ή η κατάκτηση ενός τίτλου, έχουμε μπροστά μας καιρό για να το δούμε..

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε:

Έλτσε – Θέλτα 1-1

Ουέσκα – Έιμπαρ 1-1

Σεβίλλη – Οσασούνα 1-0 (επιστροφή στις νίκες μετά από 1 μήνα για την ομάδα του Λοπετέγι)

Χετάφε – Βιγιαρεάλ 1-3

Σοσιεδάδ – Γρανάδα 2-0 (συνεχίζουν στην κορυφή οι Βάσκοι!)

Λεβάντε – Αλαβές 1-1

Βαγιαδολίδ – Μπιλμπάο 2-1

Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1

Η επόμενη (10η) αγωνιστική -μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων- 20-23/11:

Οσασούνα – Ουέσκα

Λεβάντε – Έλτσε

Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης

Σεβίλλη – Θέλτα

Ατλέτικο – Μπαρτσελόνα

Έιμπαρ – Χετάφε

Κάδιθ – Σοσιεδάδ

Γρανάδα – Βαγιαδολίδ

Αλαβές – Βαλένθια

Μπιλμπάο – Μπέτις