Ο Λιονέλ Μέσι μέσω βίντεο του γνωστού μέσου "Goal" γνωστοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής πως παραμένει στη Μπαρτσελόνα, και το debut.gr σχολιάζει τα γεγονότα!

Μέσι και Μπαρτσελόνα. Δύο έννοιες ταυτόσημες εδώ και 20 χρόνια. Και όμως, το φετινό καλοκαίρι αυτής της -τραγικής όπως αποδεικνύεται συνεχώς- χρονιάς, παραλίγο να υπάρξει “διαζύγιο”.

Μετά από 10 ημέρες γεμάτες αγωνία, φήμες, συναντήσεις, “burofax” και πολλά ακόμη, ο Μέσι ανακοίνωσε -μέσω συνέντευξης- πως παραμένει στους “μπλαουγκράνα”. Το σήριαλ τελείωσε..ή μήπως όχι;

Burofax, “ρήτρες” και..χαμός!

Η αλήθεια είναι πως το απόγευμα της 25ης Αυγούστου, όταν και γνωστός ραδιοφωνικός σταθμός της Αργεντινής μετέδιδε πως ο Μέσι γνωστοποίησε στη Μπάρσα την επιθυμία του να αποχωρήσει, κανείς δεν πίστευε πως αυτό ήταν εφικτό. Ο λόγος; Μα φυσικά η γνωστή σε όλους ρήτρα αποδέσμευσης των 700.000.000 ευρώ! Ένα ποσό αδύνατο να καλυφθεί (σε συνδυασμό και με το συμβόλαιο του παίκτη) ακόμη και από ομάδες όπως η Σίτι και η Παρί, που από πίσω τους “κρύβονται” ΗΑΕ και Κατάρ.

Όσο οι ημέρες περνούσαν, το σενάριο να αποχωρήσει -με πιθανότερο προορισμό τη Σίτι του Πεπ- ολοένα και “μάζευε” πιθανότητες! Ακούστηκαν πολλά -τρελά σενάρια- όπως: 150.000.000 ευρώ + Μπερνάρντο Σίλβα + Γκαμπριέλ Ζεσούς + Ερικ Γκαρθία. Κάτι τέτοιο βέβαια ήταν πέρα για πέρα αβάσιμο.

Ο Πεπ και οι δεύτερες σκέψεις.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί πως όντως ο Μέσι μίλησε στο τηλέφωνο με τον Γκουαρδιόλα. Ωστόσο φαίνεται αρκετά πιθανό, αφού ο Καταλανός κόουτς βρέθηκε και στη Βαρκελώνη τις περασμένες ημέρες. Αρκετά πιθανό δείχνει και το γεγονός ο Πεπ να συμβούλευσε τον Μέσι “να παραμείνει” στη Μπαρτσελόνα.

Όχι μόνο για “για να μη την πληγώσει”, όπως γράφτηκε πολλάκις. Ποιος προπονητής δε θα ήθελε τον Μέσι σήμερα; Και πόσω μάλλον ο Γκουαρδιόλα! Ωστόσο, δεδομένης της κατάστασης (το μπέρδεμα με τον η ρήτρα είναι σε ισχύ ή όχι) φαίνεται πως και ο τεχνικός της Σίτι δε θέλησε να δώσει διάσταση στο θέμα.

Από το βράδυ της Τετάρτης έβγαινε προς τα έξω πως ο Μέσι άρχισε να ξανα-σκέφτεται την όλη κατάσταση. Από τη μια η άρνηση της Μπαρτσελόνα να τον παραχωρήσει με λιγότερα από 700 εκατομμύρια, από την άλλη η σκέψη των οπαδών και γενικότερα της εικόνας του. Και φυσικά, η μεγάλη του αγάπη για το κλάμπ (όπως είπε και στη συνέντευξη) . Όλα αυτά συντέλεσαν στο να…κάνει στροφή 180 μοιρών!

φώτο: Sport.es

Η….”Μεγάλη Παρασκευή’ και ο τραγικός Μπαρτομέου!

Κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι η 4η Σεπτεμβρίου του 2020. Ξεκίνησε με δημοσιεύματα παραμονής, συνεχίστηκε με την πλευρά Μέσι να στέλνει εγγράφως “μήνυμα” στη Λα Λίγκα πως η ρήτρα είναι άκυρη. Ακολούθησε απάντηση της Ομοσπονδίας πως ισχύει κανονικότατα, και ..εν τέλει, ήρθε η συνέντευξη μέσω της “Goal” πως ο..”βασιλιάς παραμένει στο θρόνο του!”

Μια συνέντευξη ταυτόχρονα συγκινητική και “επιθετική”. Μια συνέντευξη στην οποία ο Μέσι μίλησε όπως ποτέ άλλωστε. Περιέγραψε στιγμές με τον γίο του Τιάγκο να “παρακαλάει κλαίγοντας για παραμονή”. Μίλησε για “ένα δράμα μέσα στο σπίτι”.

Και φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην “πέτρα του σκανδάλου”: Τον Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

“Δεν ήμουν χαρούμενος και ήθελα να φύγω, αλλά δε μπόρεσα να μείνω ελεύθερος και προτίμησα να μείνω παρά να μπω σε δικαστική διαμάχη με τον σύλλογο, ο Μπαρτομέου είναι μια καταστροφή για τον σύλλογο.”

“Η μόνη λύση για να φύγω ήταν να πάμε στα δικαστήρια. Αλλά ποτέ δε θα πήγαινα στα δικαστήρια την ομάδα που αγαπώ!”

Αυτά ήταν δια στόματος GOAT τα λόγια που συζητιούνται -δικαίως- σε ολόκληρο τον πλανήτη! Ένας πρόεδρος που είναι λες και ανέλαβε για να καταστρέψει το σύλλογο. Και παραλίγο να τα καταφέρει…

Και τώρα τι;

Στη Μπαρτσελόνα σίγουρα ηρέμησαν με την παραμονή του Μέσι. Ωστόσο, η ομάδα έχει πολλά προβλήματα. Ο Κούμαν έχει ήδη πιάσει δουλειά, έχει ήδη δείξει δείγματα συμπεριφοράς. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι το τι θα γίνει από εδώ και περα;

Με τη..”Μεσιάδα” και επίσημα λήξαν, όλα τα φώτα στρέφονται στις επόμενες κινήσεις διοίκησης και προπονητή. Μια Μπαρτσελόνα που ‘φωνάζει” πως χρειάζεται ανανέωση, “φρεσκάδα”, αναδόμηση. Μια Μπαρτσελόνα στα χέρια ενός προπονητή που έχει τις βάσεις για κάτι μεγάλο.

Είναι δύσκολο μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα να γίνουν ριζικές αλλαγές. Αυτές θα αρχίσουν με την απομάκρυνση της χειρότερης διοίκησης όλων των εποχών για το σύλλογο. Όμως μέχρι τότε (το αργότερο το Μάρτιο του ’21) οι υποχρεώσεις θα τρέχουν.

Σε μια αναμενόμενα δύσκολη σεζόν ελεώ Covid-19, η ομάδα της Καταλονίας βρίσκεται “εν θερμώ”. Και αν υπάρχει μια ελπίδα για να συνεχίσει ο Μέσι πέρα από το Σεπτέμβρη του ’21, αυτή λέγεται “νέα διοίκηση, ικανοί άνθρωποι στα πόστα, παίκτες αντάξιοι της ομάδας και πάνω από όλα…Mes que un club”

ΥΓ: Θεωρώ πως φέτος όντως θα αλλάξουν πολλά στους Καταλανούς. Όχι μόνο λόγω εκλογών, αλλά κυρίως επειδή ελοχεύει ο κίνδυνος της φυγής Μέσι, και μάλιστα…δίχως ούτε ένα ευρώ!