Για ακόμη μια εβδομάδα το debut.gr ασχολείται με τα σπουδαιότερα γεγονότα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Για ακόμη μια εβδομάδα η La Liga μας εξέπληξε. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ με “τεσσάρα” παρέμεινε μόνη πρώτη, ενώ η πρωταθλήτρια Ρεάλ επέστρεψε στις νίκες με το 4-1 επί της Ουέσκα. Η…“χτυπημένη σε όλα τα μέτωπα” Μπαρτσελόνα απώλεσε ακόμη 2 πόντους στην έδρα της Αλαβές (1-1), μένοντας για 4ο σερί παιχνίδι μακριά από τη νίκη.

Δε λέει να συνέλθει -στα της Λα Λίγκα- ούτε η Σεβίλλη, που ηττήθηκε με 2-1 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Ζοάο Φέλιξ δείχνει να βρίσκεται “σε καλό φεγγάρι” καθώς οδήγησε την “Ατλέτι” σε ακόμη μια νίκη, 3-1 στην έδρα της Οσασούνα.

Ας δούμε όμως όσα ξεχώρισαν…

“Τέσσερα στα τέσσερα με….δεκατέσσερα!”

Το ημερολόγιο έγραφε 29 Σεπτεμβρίου. Η Βαλένθια με ένα γκολ του Μάξι Γκόμες (75′) έφευγε με το διπλό από το “Ανοέτα”. Σήμερα, κάτι παραπάνω από ένα μήνα μετά, η Ρεάλ Σοσιεδάδ μετράει 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Και μάλιστα έχοντας βρει δίχτυα 14 φορές (ενώ η εστία της έχει παραβιαστεί μονάχα 2).

Η “παρέα” του Νταβίδ Σίλβα δικαίως κερδίζει τα “φλας”. Με εξαιρετικό ποδόσφαιρο και μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, φιγουράρει στην κορυφή της La Liga. Με τον Μιγκέλ Ογιαρθάμπαλ σε “τρελά κέφια” και από κοντά τους Σίλβα, Γουίλιαμ Χοσέ και Πόρτου, το σύνολο του Αλγκουαθιλ σε πείθει πως μπορεί να βάλει δύσκολα στους…”μεγάλους”!

“Η νεοφώτιστη που…δίνει τα φώτα!”

Ό,τι και αν πει, ό,τι και αν γράψει κανείς για την Κάδιθ, μοιάζει λίγο! Η μια εκ των τριών νεοφώτιστων της τρέχουσας Λα Λίγκα κάνει πράγματα και θαύματα. Μια ομάδα που για πολλούς -μεταξύ τους και για τον γραφών- αποτελούσε , και ενδεχομένως αποτελεί, ισχυρή υποψήφια για υποβιβασμό, φιγουράρει στην 4η θέση!

Το συγκρότημα του Άλβαρο Θερβέρα “πέρασε” και από την έδρα της Έιμπαρ, με 2-0. Με μεγάλο “ατού” την άμυνά της, η Κάδιθ αφού πρώτα..”φυλάει τα ρούχα της”, εν συνεχεία ¨χτυπά”. Είτε στην αντεπίθεση, με το γρήγορο transition, είτε από στατικές φάσεις.

Μπορεί στην έδρα της να έχει “μαζέψει” μόλις τους 2 από τους 14 πόντους που έχει σήμερα (σε 4 ματς), όμως στα εκτός έδρας παιχνίδια μοιάζει…”μανούλα”! Η Έιμπαρ ήταν ακόμη ένα “θύμα” μετά τις: Ουέσκα, Μπιλμπάο και φυσικά τη Ρεάλ Μαδρίτης! Φαίνεται λοιπόν πως έχει…..”cojones”!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε:

Ρεάλ Μαδρίτης – Ουέσκα 4-1

Μπιλμπάο – Σεβίλλη 2-1

Οσασούνα – Ατλέτικο 1-3

Αλαβές – Μπαρτσελόνα 1-1 (ακόμη μια απώλεια των “μπλαουγκράνα”)

Μπέτις – Έλτσε 3-1

Γρανάδα – Λεβάντε 1-1

Βαλένθια – Χετάφε 2-2 (με τρομερό φινάλε!)

Βιγιαρεάλ – Βαγιαδολίδ 2-0

Η επόμενη (9η) αγωνιστική (6-8/11):

Έλτσε – Θέλτα

Ουέσκα – Έιμπαρ

Μπαρτσελόνα – Μπέτις

Σεβίλλη – Οσασούνα

Ατλέτικο – Κάδιθ

Χετάφε – Βιγιαρεάλ

Σοσιεδάδ – Γρανάδα

Λεβάντε – Αλαβές

Βαγιαδολίδ – Μπιλμπάο

Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης