Ο μαχητικός ΟΦΗ προηγήθηκε μόλις στο 6ο λεπτό αλλά η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 2-1. Ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις κάθε εβδομάδα βγαίνει χωρίς απώλειες στις εγχώριες διοργανώσεις για την «Ένωση». Πρώτα γκολ για Νεντελτσιάρου-Σάκχοφ, είχε ανοίξει το σκορ ο Στάρτζεον. Θετικός για άλλη μια φορά ο Μάνταλος αλλά και ο Μαχαίρας.

Μπορεί στην Ευρώπη να μην τα καταφέρνει αλλά στη SUPERLEAGUE Interwetten η ΑΕΚ παίρνει αυτό που θέλει. Δείχνει, βέβαια, πως της λείπει η φρεσκάδα, κυρίως γιατί οι 3 παίκτες της στα χαφ είναι οι ίδιοι και στη συγκεκριμένη θέση έχει τους περισσότερους τραυματισμούς. Το παραπάνω γεγονός όμως δεν την εμποδίζει από το να παλεύει μέχρι το τέλος κάθε ματς. Ακόμα κι αν αυτό στραβώσει στα πρώτα λεπτά όπως σήμερα.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Μάσιμο Καρέρα χρησιμοποίησε ακριβώς την ίδια 11άδα όπως στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννενα πριν 1 εβδομάδα σε ένα 4-2-3-1. Ο Τσιντώτας κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του Παουλίνιο, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Λόπεζ από δεξιά προς τα αριστερά. Σάκχοφ-Κρίστισιτς στα χαφ με τον Μάνταλο λίγο πιο μπροστά. Τάνκοβιτς αριστερά, Μαχαίρας δεξιά και κορυφή ο Ανσαριφαρντ.

Ο Γιώργος Σίμος από την άλλη παρέταξε τον ΟΦΗ με 5 στην άμυνα και έναν ρόμβο στο κέντρο έχοντας στην κορυφή μόνο τον Γιάννου σε ένα 5-4-1. Βάτερμαν στην εστία, Ουές, Βαφέας, Διαμαντής, Λυμπεράκης και Κοροβέσης από δεξιά προς τα αριστερά. Μπαλογιάννης, Σακόρ, Μεγιάδο και Σάρτζεον η 4άδα στα χαφ.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν όντας ιδιαίτερα δραστήριοι. Σαν να ήθελαν να αιφνιδιάσουν την ΑΕΚ και να πάρουν ένα προβάδισμα που στη συνέχεια θα προσπαθούσαν να κρατήσουν ή ακόμα και να διευρύνουν με κάποια αντεπίθεση. Έτσι και έγινε. Αρχικά έδειξαν τις διαθέσεις τους με πολύ ωραία ενέργεια του Μπαλογιάννη που σούταρε ελάχιστα άουτ στο 5’. Ο,τι δεν κατάφερε ο Έλληνας μέσος το πέτυχε ο Σάρτζεον 1 λεπτό αργότερα με όμορφο σουτ έπειτα από κακή απομάκρυνση του Χνιντ για το 0-1.

Η ΑΕΚ πράγματι αιφνιδιάστηκε και στο επόμενο τέταρτο δεν κατόρθωσε να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του ΟΦΗ. Η πρώτη τελική ήρθε στο 21’ με σουτ του Ανσαριφάρντ που έφυγε άουτ. Στο 23’ χρειάστηκε για πρώτη φορά ο Βάτερμαν να επέμβει σε κεφαλιά του Μάνταλου και το ίδιο έκανε ο Τσιντώτας στο 29’ σε σουτ του Σακόρ.

VAR, 1-1 ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ Η ΑΕΚ!

Η κλειστή άμυνα του ΟΦΗ έδειχνε πως θα μπορούσε να σπάσει μόνο με μια στημένη φάση και αυτή ήρθε στο 32’. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Νεντελτσιάρου πήδηξε πιο ψηλά από όλους και πρόλαβε την έξοδο του Βάτερμαν αλλά ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι. Ο VAR έδειξε πως ο Ρουμάνος καλυπτόταν και με το πρώτο του γκολ με τα «κιτρινόμαυρα» έκανε το 1-1.

Λίγο πριν το ημίχρονο, στο 44’, ο Μαχαίρας έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία για την απόλυτη ανατροπή. Το δυνατό σουτ του νεαρού σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ! Η αποκάλυψη από τους “μικρούς” της ΑΕΚ ψάχνει όσο τίποτα να ανοίξει λογαριασμό.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέλαβαν το ρόλο της… γάτας και οι φιλοξενούμενοι αυτόν του ποντικού! Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και έψαχνε το γκολ, έχοντας στριμώξει τον αντίπαλό της. Ο Μάνταλος στο 51’ δεν πρόλαβε να κάνει προβολή στη σέντρα του Σάκχοφ και στο 52’ ο Βάτερμαν έκανε την επέμβαση του ματς σε ωραίο «σκάψιμο» του Μαχαίρα! Στο 61’ το γκολ του Λιβάγια με κεφαλιά δεν μέτρησε καθώς ο Κροάτης έσπρωξε τον αντίπαλό του πριν σκοράρει ενώ ο ίδιος παίκτης νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ 10 λεπτά αργότερα.

ΤΗ ΛΥΣΗ Ο ΣΑΚΧΟΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Στο 74’ ο Σάκχοφ δικαίωσε τους ανθρώπους της ΑΕΚ για την επιλογή τους να τον αποκτήσουν τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου. Με μία υπέροχη ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και από δύσκολη θέση έκανε το 2-1 με άψογο πλασέ.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά της ΑΕΚ να «καθίσει» πάνω στο προβάδισμά της και να ρίξει τον ρυθμό του αγώνα. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι και οι «κιτρινόμαυροι» πήραν 2η συνεχόμενη νίκη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Μάσιμο Καρέρα και οι παίκτες του έχουν έναν πολύ μεγάλο στόχο.  Δεν είναι άλλος από το να παραμείνουν κοντά στην κορυφή μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος για τους αγώνες της εθνικής. Αυτό γίνεται δυσκολότερο με τους γνωστούς τραυματισμούς (Σιμοες, Σιμάνσκι, Λιβάι Γκαρσία, Τσιγκρίντσκι, Αλμπάνη και Γαλανόπουλου που σήμερα ήταν απόστολή αλλά είναι ανέτοιμος) αλλά και το γεγονός ότι έχουν κάθε εβδομάδα αναμέτρηση για το EUROPA LEAGUE. Παρ’ όλα αυτά δείχνουν για την ώρα πως τα καταφέρνουν μια χαρά όσον αφορά στη SUPERLEAGUE Interwetten.

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ και παρά την κούραση του αγώνα της Πέμπτης βρήκαν τις λύσεις. Ένας βασικός παράγοντας είναι η νοοτροπία που αποκτά η ομάδα και αυτό είναι το σημαντικό. Ένα τελευταίο εμπόδιο έχει μείνει αλλά και το πιο δύσκολο. Σε μία εβδομάδα η αναμέτρηση με τον πρωτοπόρο Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Έχοντας πάντα μεσοβδόμαδα το ματς κόντρα στη Ζόρια εκτός έδρας (άρα και ταξίδι) που θα παίξει τις τελευταίες της ελπίδες για πρόκριση.