Για ακόμη μια εβδομάδα το debut.gr σχολιάζει τα κορυφαία γεγονότα που συνέβησαν στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Η 7η “στροφή” της La Liga είχε το “κλάσικο”. Προφανώς όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια μπήκαν…στη “σκιά” του. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είχαμε ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως την εύκολη επικράτηση της Ατλέτικο επί της Μπέτις (2-0), με τον Σουάρες να φτάνει τα 4 γκολ σε 5 ματς με τους “ροχιμπλάνκος” στη La Liga. Στα “ψηλά” συνεχίζει η Οσασούνα, με το 1-0 επί της Μπιλμπάο, ανήμερα της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Ας δούμε όμως τα κυριότερα..

Ο “βασιλιάς” Ζιντάν έμεινε στο θρόνο του!

Ένας τίτλος με δύο ερμηνείες. Από τη μία, ο Γάλλος κόουτς έμεινε για ακόμη μια φορά με θετικό πρόσημο στα εκτός έδρας Κλάσικο. Και από την άλλη, με αυτή του τη νίκη επί της αιώνιας αντιπάλου, διατήρησε τη θέση του στην άκρη του πάγκου. Μια θέση που σύμφωνα με τα ισπανικά ρεπορτάζ “έτριζε” πριν το μεγάλο ντέρμπι.

Σε ένα “Ελ Κλάσικο” με δύο…”πληγωμένα θηρία”, το “θηρίο” που ήταν στη χειρότερη θέση, έβγαλε αντίδραση. Η Ρεάλ με ένα εξαιρετικό στήσιμο από τον Ζιζού, κατόρθωσε να φύγει με το 3-1 από το “Καμπ Νόου”, σε ένα ματς που πάντως δεν ήταν καλύτερη. Ωστόσο, εκμεταλλεύτηκε τις όποιες ευκαιρίες της δόθηκαν -ή και έφτιαξε-, και πήρε ένα σπουδαίο διπλό.

Σπουδαίο όχι επειδή μπορεί να κρίνει τον τίτλο της La Liga. Προς Θεού, είμαστε ακόμη στην 7η αγωνιστική. Σπουδαίο από άποψη ψυχολογίας, “πρεστίζ”. Η “βασίλισσα” προερχόταν από δύο διαδοχικές εντός έδρας ήττες – με κάκιστες εμφανίσεις- και χρειαζόταν πολύ αυτή τη νίκη. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την ομάδα του Κούμαν, η οποία μετά από αυτό το πολύ αρνητικό αποτέλεσμα φαίνεται πως θα επιστρέψει ξανά στην εσωστρέφεια και τη..”γκρίνια”!

“Σεβιγιάνοι” σε κρίση!

Λένε πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη..μάλλον δεν είναι σύμπτωση! Και αυτό φαίνεται πως ισχύει στην περίπτωση της Σεβίλλης! Η νικήτρια του περσινού Γιουρόπα Λίγκ ηττήθηκε εντός έδρας από την Έιμπαρ (0-1), και έμεινε για 3ο σερί ματς χωρίς νίκη στη La Liga.

Το συγκρότημα του Λοπετέγι παρότι δημιούργησε 21 τελικές προσπάθειες, ήταν άκρως αναποτελεσματικό. Η φιλοξενούμενη Έιμπαρ (έφτασε τρία σερί ματς χωρίς ήττα) σκόραρε στο 41′, και από εκεί και πέρα είχε ως μόνο στόχο να απορροφήσει την πίεση των γηπεδούχων!

Είναι εμφανές πως η ομάδα της Ανδαλουσίας περνά μια “μίνι-κρίση” αυτή την περίοδο. Έναν ολόκληρο μήνα έχει να “γευτεί” τη χαρά της νίκης η Σεβίλλη, όταν και είχε περάσει από την έδρα της Κάδιθ με 3-1. Πλέον κοιτάζει μπροστά, στο πολύ απαιτητικό και κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρεν, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε:

Έλτσε – Βαλένθια 2-1

Βαγιαδολίδ – Αλαβές 0-2

Κάδιθ – Βιγιαρεάλ 0-0

Χετάφε – Γρανάδα 0-1

Σοσιεδάδ – Ουέσκα 4-1 (στην κορυφή με 14β. οι Βάσκοι)

Λεβάντε – Θέλτα 1-1

Η επόμενη (8η) αγωνιστική 30/10-2/11:

Έιμπαρ – Κάδιθ

Ρεάλ Μαδρίτης – Ουέσκα

Μπιλμπάο – Σεβίλλη

Οσασούνα – Ατλέτικο

Αλαβές – Μπαρτσελόνα

Μπέτις – Έλτσε

Θέλτα – Σοσιεδάδ

Γρανάδα – Λεβάντε

Βαλένθια – Χετάφε

Βιγιαρεάλ – Βαγιαδολίδ