Η 5η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζει στο ίδιο δυναμικό tempo με τις προηγούμενες. Το Debut.gr αναλύει τα όσα συνέβησαν.

Μετά τη αποχή δυο σχεδόν εβδομάδων η Πρέμιερ Λιγκ γύρισε και ήταν ξανά συναρπαστική με πολλά goal και ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Πιο αναλυτικά τα match που ξεχώρισαν:

Πρέμιερ Λιγκ

Everton – Liverpool (2-2)

Μετά από εκείνο το καταστροφικό 7-2 κόντρα στην Aston Villa, η Liverpool είχε έρθει για να ρεφάρει. Ξεκίνησε πολύ δυνατά καθώς ο Mané άνοιξε το σκορ μόλις στο 3′ λεπτό του αγώνα. Μετά από λίγο όμως τα νέα ήταν πολύ δυσάρεστα για τον Klopp καθώς σε μια άσχημη σύγκρουση ο Pickford τραυματίζει άσχημα τον Van Dijk. Ο απολογισμός ήταν ρήξη χιαστών και ο Ολλανδός άσσος φαίνεται πως θα λείπει για 6 μήνες. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη συγκυρία και ισοφάρισαν με τον Keane στο 19. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο και σκληρό. Τελικά η απάντηση ήρθε στο 72′ με το Salah να σκοράρει το εκατοστό του goal με τη φανέλα της Liverpool. Ο συνήθης ύποπτος των ζαχαρωτών όμως Calvert-Lewin ισοφαρίζει το σκορ στο 81′. Τέλος στις καθυστερήσεις ο Henderson σημείωσε goal που εντέλει ακυρώθηκε από το VAR αφήνοντας το παιχνίδι στην ισοπαλία.

Πρέμιερ Λιγκ

Manchester City – Arsenal (1-0)

Η αναμέτρηση του Guardiola με τον Arteta ήταν περισσότερο ένα match γοήτρου. Εντέλει νικητές αναδείχθηκαν οι πολίτες με ένα φτωχό σκορ, στη προσπάθεια να ξαναμπούν στο δρόμο των νικών. Η City ξεκίνησε δυναμικά και ο Sterling στο 23′ άνοιξε το σκορ δίνοντας ρυθμό στο παιχνίδι. Γενικότερα στη συνέχεια, με εξαίρεση 2-3 φάσεων των κανονιέρηδων ήταν ένα όχι ιδιαίτερο match. Το θετικό αποτέλεσμα για τη City ίσως την βοηθήσει να ανακάμψει ενώ ταυτόχρονα η Arsenal θέλει να συνεχίσει τη καλή μέχρι στιγμής πορεία της.

Πρέμιερ Λιγκ

Tottenham – West Ham (3-3)

Η ομάδα του Murinho δείχνει ότι έχει βρει το τρόπο παιχνιδιού της φέτος στη Πρέμιερ Λιγκ και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο γήπεδο. Ο Son πραγματοποιεί ήδη τρομερά καλή σεζόν ενώ ο Harry Kane έχει βρει τον παλιό καλό του εαυτό. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι πετεινοί έδειξαν ξανά αυτό που μας έχουν συνηθίσει. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Son ανοίγει το σκορ από assist του Kane ενώ εν συνεχεία ο δεύτερος θα σκοράρει δις στο 8′ και στο 16′. Ένα 3-0 από το 16′ λεπτό φαινόταν ότι θα διέλυε τα σφυριά, όμως δεν ήταν αυτή η περίπτωση. Μέχρι και το 82′, το σκορ ήταν ίδιο όμως ένα goal του Balbuena και ένα αυτογκόλ του Sanchez λίγο μετά έφεραν τους φιλοξενούμενους για τα καλά πίσω στο παιχνίδι. Έτσι στο 90+4′ ο Lanzini με ένα απίστευτο goal στη συμβολή των δοκών άφησε την Tottenham με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Newcastle – Manchester United (1-4)

Chelsea – Southampton (3-3)

Leicester – Aston Villa (0-1)

Crystal Palace – Brighton (1-1)

Sheffield United – Fullham (1-1)

Leeds – Wolves (0-1)

West Brom – Burnley (0-0)

Η επόμενη αγωνιστική (23-26/10)

Aston Villa – Leeds

West Ham – Manchester City

Fulham – Crystal Palace

Manchester United – Chelsea

Liverpool – Sheffield United

Southampton – Everton

Wolves – Newcastle

Arsenal – Leicester

Brighton – West Brom

Burnley – Tottenham