Ακόμη μια αγωνιστική της La Liga ολοκληρώθηκε και το debut.gr σχολιάζει τα σπουδαίοτερα σημεία της.

Η 6η αγωνιστική της La Liga ήταν…η αγωνιστική των “μικρών”! Και αυτό διότι είχαμε τις ήττες-σοκ των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, αλλά και την επικράτηση της Γρανάδα επί της Σεβίλλης!

Μια αγωνιστική όπου “έλαμψε το άστρο” της Κάδιθ, επέστρεψε η..χαρά στην Ατλέτικο (ο Σουάρες σκόραρε πάλι) στη 200η νίκη του Τσόλο στη La Liga και η Σοσιεδάδ συνεχίζει να ονειρεύεται μετά το εντυπωσιακό πέρασμα με 3-0 από την έδρα της Μπέτις!

Ας δούμε όμως τα κυριότερα..

“Το κλάσικο των…χαμένων!”

Το πρώτο “κλάσικο” της φετινής La Liga έχει οριστεί για το προσεχές Σάββατο, 24/10 (17:00 Ελλάδος). Ωστόσο θαρρώ πως κανείς ποδοσφαιρόφιλος δεν τον περιμένει με την προσμονή που του αρμόζει. Και γι’αυτό έχουν φροντίσει, όχι ο covid και τα άδεια γήπεδα, μα οι ίδιες οι ομάδες!

Για την πρωταθλήτρια Ρεάλ, έχουμε γράψει και σε περασμένο κείμενο πως μόνο εύκολη δε θα είναι η υπεράσπιση του τίτλου. Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει η τρομερή Κάδιθ. Το τελικό 1-0 υπέρ των “νεοφώτιστων” στο “Αλφρέδο Ντι Στέφανο” μάλλον αδικεί τους φιλοξενούμενους!

Η Κάδιδ με τρομερή αυτοπεποίθηση έκανε -σε σημεία του ματς- ότι ήθελε στην ομάδα του Ζιντάν, που μονάχα στα τελευταία λεπτά έδειξε να βγάζει μια αντίδραση για ένα γκολ που δέχθηκε νωρίς στο πρώτο μέρος. Η “βασίλισσα” βρίσκεται 3 πόντους μπροστά από τη Μπαρτσελόνα, με παιχνίδι περισσότερο όμως! Γι’αυτό και στο Σαββατιάτικο ντέρμπι η νίκη είναι “must”!

Τα ίδια -ίσως ελαφρώς καλύτερα- και για τη Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τη Χετάφε. Μάλιστα, οι Μαδριλένοι είχαν να κερδίσουν την παρέα του Μέσι από το 2011! Χωρίς να κάνουν κάτι ιδιαίτερο (πέρα από το δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο) και “κλειδώνοντας” τη Μπάρσα μετά το γκολ που πέτυχαν, οι γηπεδούχοι πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο.

Η Μπαρτσελόνα δεν ήταν το ίδιο κακή με τη Ρεάλ. Είχε τις ευκαιρίες, τα δοκάρια, αλλά η μεγάλη εικόνα της, μόνο ικανοποιημένο δε μπορεί να άφησε τον Ρόναλντ Κούμαν. Ο Ολλανδός κόουτς αν και μίλησε για..”αδικία” από το VAR (η Μπάρσα ζητά πέναλτι) εν τέλει δεν “κρύφτηκε”. Εξήγησε πως η ομάδα του δεν απέδωσε και ζήτησε χρόνο.

Χρόνος πάντως δεν υφίσταται, σε μια δύσκολη και…”συμπιεσμένη” σεζόν, όπως αναμένεται η τρέχουσα. Πριν καλά καλά “συνέλθει” από την ήττα, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Φερεντσβάρος (20/10, 22:00) στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λίγκ. Και μετά….Ρεάλ! Σε ένα “ελ κλάσικο” των…χαμένων!

Η χαρά της σεζόν!

Δεν είναι μόνο η πρόσφατη νίκη επί της πρωταθλήτριας. Είναι η γενικότερη παρουσία της ομάδας που ανέβηκε από τη δεύτερη κατηγορία. Η Κάδιθ ήταν -και είναι- από τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό. Όμως με τη δουλεία και το ποδόσφαιρό της, φροντίζει -σχεδόν- κάθε εβδομάδα “να κλείνει στόματα”!

Το 1-0 στην έδρα της Ρεάλ, ένα σκορ που εύκολα θα μπορούσε να είναι στα επίπεδα του 3-0, αν οι παίκτες της Κάδιθ ήταν πιο…προσεκτικοί στην τελική ενέργεια. Το 1-0 επίσης εκτός έδρας, στη χώρα των Βάσκων απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, με εξίσου καλή εμφάνιση. Και το 2-0 στην έδρα της Ουέσκα με….”άνεση και στυλ”. Τρία “διπλά”, τρείς εκτός έδρας νίκες που έχουν δώσει τους 9 από τους 10 πόντους που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής.

Ο Άλβαρο Θερβέρα πρέπει να είναι ήδη αρκετά ικανοποιημένος, τόσο από τους ποδοσφαιριστές του, όσο και από τον ίδιο του τον εαυτό. Η ομάδα του αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 5η θέση του πίνακα, πολύ μακρία από την επικίνδυνη ζώνη! Φαίνεται πάντως πως αν η Κάδιθ συνεχίσει έτσι, ο στόχος από παραμονή θα αλλάξει. Ενδεχομένως ο πήχης να ανέβει πολύ, μέχρι τις ευρωπαϊκές θέσεις….!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε:

Γρανάδα – Σεβίλλη 1-0

Θέλτα – Ατλέτικο 0-2

Έιμπαρ – Οσασούνα 0-0

Μπιλμπάο – Λεβάντε 2-0

Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1

Ουέσκα – Βαγιαδολίδ 2-2

Αλαβές – Έλτσε 0-2

Μπέτις – Σοσιεδάδ 0-3

Η επόμενη (7η) αγωνιστική (23-26/10);

Έλτσε – Βαλένθια

Οσασούνα – Μπιλμπάο

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ

Σεβίλλη – Έιμπαρ

Ατλέτικο – Μπέτις

Βαγιαδολίδ – Αλαβές

Κάδιθ – Βιγιαρεάλ

Χετάφε – Γρανάδα

Σοσιεδάδ – Ουέσκα

Λεβάντε – Θέλτα