Παγιώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους, αλλά η πτώση ήταν απότομη. Μήπως έχει έρθει το τέλος στην καριέρα του Μεσούτ Οζίλ;

Δεν έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια. Κι όμως. Θα πρέπει να γυρίσει πολύ πίσω κανείς για να θυμηθεί ποιο ήταν το τελευταίο -πραγματικά- καλό παιχνίδι του Μεσούτ Οζίλ. Ένα από αυτά που έχουν μείνει στη μνήμη μας είναι εκείνο κόντρα στη Λουντογκόρετς για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γερμανός μέσος είχε συμβάλει καθοριστικά, ώστε η Άρσεναλ να φύγει με το “διπλό” από τη Βουλγαρία. Ωστόσο, λίγοι θυμούνται το ακριβές σκορ. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που κάποιο γκολ ρίχνει τη… σκιά του σε κάθε τι άλλο που είχε συμβεί σε εκείνο το παιχνίδι.

Αυτό το ρόλο σίγουρα παίζει το τέρμα του Οζίλ. Ο ταλαντούχος χαφ έστειλε για… σπίρτα όχι έναν, όχι δύο, αλλά τρεις αντιπάλους του. Όπου και λίγο αργότερα ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων με τον ίδιο να το πανηγυρίζει με τη ψυχή του!

Ίσως γιατί και ο ίδιος το είχε ανάγκη. Είχε ανάγκη να αποδείξει πως το «έχει» ακόμα. Κάτι τέτοιο ίσως χρειάζεται και τώρα. Τόσα χρόνια μετά από την τελευταία φορά που ο ίδιος εντυπωσίασε τον εαυτό του.

Το κύκνειο άσμα του Οζίλ;

Τον μάτιασαν; Του έκαναν μάγια; Κουράστηκε; Βαρέθηκε; Έχασε κάθε κίνητρο για ποδόσφαιρο; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση του Μεσούτ Οζίλ. Τρία χρόνια μετά το εν λόγω τέρμα και όλοι τον έχουν ξεγράψει.

Πλέον δεν αποτελεί είδηση ένα παρόμοιο γκολ, όπως αυτό με τη Λουντογκόρετς που είχε σημειώσει την πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου του 2016, αλλά αν θα καταφέρει να αγωνιστεί βασικός για τους “κανονιέρηδες”. Τόσο μεγάλη είναι η πτώση του.

Όπως και να ‘χει αυτή ήταν μία στιγμή πραγματικής ποδοσφαιρικής μαγείας. Και ανήκε από την αρχή ως το τέλος της στον Μεσούτ Οζίλ.