Η La Liga συνεχίστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο με την 5η αγωνιστική και το debut.gr σχολιάζει τα κορυφαία γεγονότα!

Πέμπτη αγωνιστική στη φετινή La Liga, η οποία αυτό το Σαββατοκύριακο έμεινε στη “σκιά” της Πρέμιερ Λίγκ, με τα όσα…απίθανα συνέβησαν στο Νησί.

Ωστόσο και στην Ισπανία είχαμε μερικά…ωραία, όπως την εξαιρετική εμφάνιση του Μικέλ Ογιαρθάμπαλ (1 γκολ, 1 ασίστ) στη 200η συμμετοχή του στη La Liga. Εξαιρετική και η Μπέτις, που πέρασε από την έδρα της…απογοητευτικής Βαλένθια με 2-0!

Ας δούμε όμως όσα ξεχώρισαν..

“Μια ευχάριστη νότα”.

Αυτό φαίνεται πως ήταν η “εξάρα” επί της Γρανάδα, στο ντεμπούτο του Λουίς Σουάρες για την Ατλέτικο. Ύστερα από αυτό; Δύο συνεχόμενες “λευκές” ισοπαλίες, και μάλιστα δίχως να απειλήσει τον αντίπαλο! Είτε αυτός ήταν η Ουέσκα, είτε η Βιγιαρεάλ. Μάλιστα στη 2η περίπτωση, οι παίκτες του Τσόλο δεν έκαναν ούτε ένα σουτ προς την αντίπαλη εστία!

Στην τρέχουσα “στροφή” της La Liga, η “Ατλέτι” υποδέχθηκε τη Βιγιαρεάλ. Το τελικό 0-0 σε ένα ματς χωρίς -αρκετές- φάσεις μπροστά από τις 2 εστίες, επιβεβαιώνει όσα πιστεύουμε για τις δύο ομάδες. Για τη φιλοξενούμενη Βιγιαρεάλ, πως χρειάζεται ενίσχυση και νέες ιδέες από τον Έμερι.

Και για την Ατλέτικο, πως λογικά ούτε φέτος ο Τσόλο Σιμεόνε θα μας παρουσιάσει κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο. Το χειρότερο στην όλη κατάσταση με τους “ροχιμπλάνκος” είναι πως κάθε χρόνο που περνά, παρουσιάζονται ολοένα και…προς τα κάτω! Ο κύκλος του Ουρουγουανού κόουτς έχει ξεκάθαρα ολοκληρωθεί στη Μαδρίτη, ωστόσο για έναν….”άγνωστο” λόγο καμία από τις δύο πλευρές δεν κάνει κίνηση….διαζυγίου!

“Η πιο δύσκολη αποστολή!”

Τέτοια φαίνεται πως είναι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπαρτσελόνα για τον Ρόναλντ Κούμαν. Πέρα από τα έξω-αγωνιστικά προβλήματα, η ομάδα σίγουρα δεν είναι και στην καλύτερη αγωνιστική της φάση. Και μπορεί να ξεκίνησε με “δύο στα δύο” στη La Liga, ωστόσο η εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με τη Σεβίλλη μοιάζει σαν “καμπανάκι”.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, με μια Μπάρσα να παρουσιάζεται αρκετά κουρασμένη στο χορτάρι του “Καμπ Νόου”. Σίγουρα ρόλο παίζει και η υπερπροσπάθεια στο ματς με τη Θέλτα, αφού αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Δουλειά του Ολλανδού είναι να βρίσκει λύση και να παρουσιάζει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η σεζόν βρίσκεται στο ξεκίνημα, μα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έρθουν και άλλες τέτοιες βραδιές για τους Καταλανούς. Και αν θέλουν στο τέλος της σεζόν να είναι αυτοί οι πρωταθλητές στη La Liga, ο Κούμαν θα πρέπει να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή της έως τώρα προπονητικής του καριέρας..

Στα υπόλοιπα ματς είχαμε:

Βαγιαδολίδ – Έιμπαρ 1-2

Έλτσε – Ουέσκα 0-0

Σοσιεδάδ – Χετάφε 3-0 (με σόου Ογιαρθάμπαλ)

Βαλένθια – Μπέτις 0-2

Οσασούνα – Θέλτα 2-0

Αλαβές – Μπιλμπάο 1-0 (ήττα-σοκ για τους Βάσκους)

Λεβάντε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (δύσκολη νίκη για τους πρωταθλητές)

Κάδιθ – Γρανάδα 1-1

Ακολουθεί διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, και στη συνέχεια έχουμε την 6η αγωνιστική (17-18/10):

Γρανάδα – Σεβίλλη

Μπιλμπάο – Λεβάντε

Μπέτις – Σοσιεδάδ

Ρεάλ Μαδρίτης – Κάδιθ

Χετάφε – Μπαρτσελόνα

Ουέσκα – Βαγιαδολίδ

Έιμπαρ – Οσασούνα

Βιγιαρεάλ – Βαλένθια

Αλαβές – Έλτσε

Θέλτα – Ατλέτικο