Η ΑΕΚ είδε στο 15’ την τύχη να της γυρίζει την πλάτη με τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία και τον Ατρόμητο να της παίρνει δίκαιη νίκη με 1-0. Κόκκινη ο αρνητικός Μάνταλος.

Ο Μάσιμο Καρέρα ήξερε πως η μπορεί η ομάδα του να πέτυχε τον Ευρωπαϊκό στόχο της αλλά τα πανηγύρια δεν έπρεπε να κρατήσουν πολύ. Ακολουθούσε πολύ δύσκολο ματς σε μια παραδοσιακά δυνατή έδρα. Φρόντισε, μάλιστα, να προσγειώσει τους παίκτες του με τη δήλωση ότι «την Κυριακή θα φανεί αν έχουμε νοοτροπία νικητή». Ο Ιταλός και οι «κιτρινόμαυροι» δεν τα κατάφεραν και η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη ήττα της στη Superleague Interwetten από τον Ατρόμητο. Έναν Ατρόμητο που πάντα της βάζει δύσκολα και που δεν είχε γευτεί τη χαρά της νίκης τις πρώτες δύο αγωνιστικές.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ

Αλλαγές σε πρόσωπα αλλά όχι σε σχήμα για τους φιλοξενούμενους με το 4-3-3 να παραμένει. Τα ακραία μπακ άλλαξαν, Λόπεζ και Παουλίνιο πήραν φανέλα βασικού. Τα στόπερ, όμως, έμειναν ίδια με ΣβάρναΤσιγκρίνσκι και φυσικά τον Τσιντώτα στο τέρμα. ΣιμόεςΣάκχοφΜάνταλος η 3άδα στα χαφ ενώ μπροστά οι ΛιβάγιαΓκαρσία στα άκρα και ο Ανσαριφάρντ κορυφή. Βέβαια, στην πράξη ο Μάνταλος φαινόταν να είναι πιο μπροστά από τους άλλους δύο και το σχήμα να  γίνεται 4-2-3-1.

Αντίθετα ο Κάναντι, επέλεξε το 3-4-2-1 με τους: Γιαννιώτη, Γούτα, Ρισβάνη, Γκάλο, Νάτσο, Σάλομον, Χαρίση, Κυβρακίδη, Ενσικουλού, Μανούσο, Κωστόπουλο.

ΑΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΑΕΚ ΓΚΟΛ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η ΑΕΚ στο πρώτο τέταρτο του αγώνα φάνηκε να πατάει καλά. Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν δραστήριος και την βοηθούσε να κρατάει μπάλα στα πόδια. Όταν όμως ο εξτρέμ της «Ένωσης» τραυματίστηκε, πήρε τη θέση του ο Κρίστισιτς και ο Μάνταλος πέρασε στο αριστερό άκρο της επίθεσης ο Ατρόμητος κυριάρχησε. Αρχικά, σκόραρε με τον Γούτα στο 25’ με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Μία φάση που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Σβάρνας. Στη συνέχεια έχασε ευκαιρία με τον Χαρίση στο 37’ ενώ στο 39’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα  για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Πέτρος Μάνταλος πήγε άγαρμπα σε μια διεκδίκηση, βρήκε με τις τάπες στο στήθος τον Κιβρακίδη και αποβλήθηκε. Ο αρχηγός της ΑΕΚ μέχρι εκείνη την ώρα ήταν κάκιστος και η κόκκινη κάρτα ήρθε ως κερασάκι στην τούρτα.

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΜΕΝ, Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Αν υπάρχει κάτι θετικό που μπορεί να κρατήσει ο Μάσιμο Καρέρα από το σημερινό ματς είναι η μαχητικότητα της ΑΕΚ. Δεν εγκατέλειψε το παιχνίδι, πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε παρά το αριθμητικό μειονέκτημα αλλά κακά τα ψέματα ο Ατρόμητος ήταν ανώτερος. Έχασε, μάλιστα, τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 71’ όταν ο Τσιντώτας νίκησε τον Γιακουμάκη σε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με το σουτ του Λόπεζ στο 74‘ και τη σέντρα-σουτ του Ολιβέιρα 3 λεπτά αργότερα να πάρουν κάτι από το ματς αλλά ήταν η σειρά του Γιαννιώτη να πει «όχι».

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη απώλεια βαθμών και μάλιστα με ήττα. Παρήγορο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχασε επίσης βαθμούς και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία. Η εικόνα του να «σφαδάζει» στο χορτάρι αλλά και η αποχώρησή του με φορείο δεν είναι καλά σημάδια. Πιθανή θλάση στον δικέφαλο θα τον αφήσει τουλάχιστον 1 μήνα εκτός δράσης και ευχή όλων να μην υπάρχουν και χειρότερα. Αύριο, λογικά, τα νεότερα με τις περαιτέρω εξετάσεις.