Τι κι αν η αντίπαλός της ήταν πιο ισχυρή, τι κι αν το ΟΑΚΑ ήταν άδειο, τι κι αν έχασε πέναλτι με τον αρχηγό της και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο χειρότερο σημείο του αγώνα. Η ΑΕΚ πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό και πήρε τεράστια πρόκριση απέναντι στη Βόλφσμπουργκ με 2-1 και θα είναι στους ομίλους του EUROPA LEAGUE!

Η ΑΕΚ με μπροστάρηδες τους Σιμόες και Κρίστισιτς και από κοντά τους Τσιντώτα, Λιβάι Γκαρσία και τον χρυσό σκόρερ Ανσαριφάρντ πήρε σπουδαία πρόκριση απέναντι στη Βόλφσμπουργκ και θα είναι στους ομίλους του Europa League. Μία πρόκριση που είχε ανάγκη η Ένωση τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Τα ταμεία θα γεμίσουν, το πρεστίζ του συλλόγου θα ανέβει, όπως και η θέση του στην κατάταξη της UEFA. Ωφελημένη, φυσικά και η Ελλάδα που θα έχει 3 εκπροσώπους φέτος, τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ

Τη γνωστή συνταγή (4-3-3) χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Τσιντώτας υπερασπιζόταν την εστία και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι και Ινσούα. Στην 3άδα των χαφ επέλεξε τον Σάκχοφ να πλαισιώσει τους  ΣιμόεςΚρίστισιτς για ένα πιο συμπαγές κέντρο. Αποτέλεσμα του παραπάνω, ο Μάνταλος να τοποθετηθεί αριστερό εξτρέμ, δεξί ο Λιβάι Γκαρσία και στην κορυφή ο Ολιβέιρα. Μια μίνι-έκπληξη η απουσία του Λιβάγια.

ΚΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Στο πρώτο τέταρτο η «Ένωση» αποφάσισε να δώσει χώρο στη Βόλφσμπουργκ. Οι Γερμανοί το εκμεταλλεύτηκαν και πήραν τα ηνία του αγώνα. Έχασαν, μάλιστα, μεγάλη ευκαιρία στο 8΄με τον Τσιντώτα να λέει «όχι» στο πλασέ του Οτάβιο. Όταν δειλά-δειλά άρχισε να βγαίνει από το καβούκι της κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κρίστισιτς στο 18’. Ο Πέρβαν, όμως, μάντεψε σωστά τη γωνία που διάλεξε ο Μάνταλος και η ευκαιρία χάθηκε. Το χειρότερο ήταν πως ο αρχηγός της ΑΕΚ φάνηκε να επηρεάζεται ψυχολογικά από αυτό και υπέπεσε σε πολλά λάθη. Αντιθέτως, τους «κιτρινόμαυρους» δεν τους πήρε από κάτω και ισορρόπησαν το ματς.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, μια λάθος –υπό πίεση- κεφαλιά του Ινσούα στις καθυστερήσεις έφερε τους Γερμανούς στην περιοχή της ΑΕΚ. Ο Μεχμέντι τελείωσε τη φάση και έγραψε το 0-1, ενώ η μπάλα ακούμπησε και στον Βασιλαντωνόπουλο.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε μέσα με σκοπό να τα παίξει όλα για όλα. Είχε σε εξαιρετική μέρα τον Κρίστισιτς που κάλυπτε κάθε κενό στην άμυνα. Κυρίως από την πλευρά του Ινσούα που ανέβαινε να βοηθήσει επιθετικά. Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν επίσης δραστήριος, δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα αλλά χωρίς να προκύψει κάποιο γκολ.

ΕΞΩ ΜΑΝΤΑΛΟΣ, ΜΕΣΑ ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ Ο ΣΙΜΟΕΣ

Ο Μάσιμο Καρέρα είδε και ο ίδιος πως ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν είναι σε καλή μέρα και πέρασε στη θέση του τον Μάρκο Λιβάγια. Δύο λεπτά αργότερα, ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Αντρέ Σιμόες, με απίστευτο και άπιαστο σουτ από τα 30 μέτρα έφερε την αναμέτρηση στα ίσια, 1-1! Ήταν ένα σουτ που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πέρβαν, ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, ίσως το καλύτερο στην καριέρα του Πορτογάλου!

Αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των «κιτρινόμαυρων» που φαίνονταν καλύτεροι στο γήπεδο.  Έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σάκχοφ να πάρουν το προβάδισμα αλλά πρόσεχαν ταυτόχρονα και τα μετόπισθεν με την 3άδα στα χαφ να κάνει εξαιρετική δουλειά.

Ο ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

Στο 87’ ήρθε η ώρα του Ανσαριφάρντ. Ο Ολιβέιρα τα είχε δώσει όλα και παραχώρησε τη θέση του στον Ιρανό. Στις καθυστερήσεις του ματς η ΑΕΚ πλήγωσε με το ίδιο νόμισμα τη Βόλφσμπουργκ. Ο Κρίστισιτς έκλεψε, ο Λιβάγια τροφοδότησε τον φρέσκο επιθετικό της ΑΕΚ που ανάμεσα σε 5 αντιπάλους βρήκε τρόπο να στείλει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1!

Το γκολ του Ανσαριφάρντ στέλνει την ΑΕΚ στην κλήρωση της Παρασκευής για του ομίλους του Europa League. Η «Ένωση» θα είναι στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας.