Ο Ολυμπιακός είναι για άλλη μία φορά στους ομίλους του Champion's League. Η κλήρωση είναι δύσκολη και συνάμα αρκετά περίπλοκη. Στον όμιλο βρίσκεται μία ομάδα φαβορί και έπειτα τρεις ομάδες που όλες έχουν τις δικές τους πιθανότητες. Το Debut.gr αναλύει τα προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού.

Περίεργη κλήρωση για την ομάδα του Ολυμπιακού. Σίγουρα θα μπορούσε να ήταν χειρότερη αλλά αναμφίβολα θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη. Με ένα ξεκάθαρο φαβορί που είναι η Μάντσεστερ Σίτι και δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία (Πόρτο, Μαρσέιγ), ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι 100% έτοιμος σε όλα τα ματς. Διότι ακόμα και η τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League «παίζεται». Θέλει προσοχή, καλό διάβασμα των αντιπάλων του και φυσικά να πάρει καλά αποτελέσματα στην έδρα του. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά μέσα από το Debut.gr το προφίλ των αντιπάλων των «ερυθρολεύκων».

Ομάδα: Πόρτο

Μία ομάδα με μεγάλη ιστορία. Έχει κατακτήσει δύο φορές το Champion’s League και έχει στη κατοχή της 29 πρωταθλήματα. Η Πόρτο αποτελεί δίχως αμφιβολία μία από τις καλύτερες ομάδες της Πορτογαλίας που τα τελευταία χρόνια έχει ανακάμψει σε πολλούς τομείς. Ο Πέδρο Μαρτίνς περίμενε πως θα βρει στο δρόμο του μία ομάδα από τη Πορτογαλία και να που η κληρωτίδα εμφάνισε τους «Δράκους». Πέρυσι δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Champion’s League ενώ στο Europa League έφτασε μέχρι τους 32 της διοργάνωσης. Φέτος μέχρι που είναι ικανή να φτάσει;

Χώρα: Πορτογαλία

Θέση την προηγούμενη σεζόν: 1η

Προπονητής: Σέρτζιο Κονσεϊσάο

Ένας παλιός μας γνώριμος από την θητεία του στον ΠΑΟΚ. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο βρίσκεται στους «Δράκους» από το 2017 και η αλήθεια είναι πως τα έχει πάει περίφημα. Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα ένα κύπελλο αλλά του λείπει μία καλή πορεία στην Ευρώπη.

Παίκτης-κλειδί: Μουσά Μαρεγκά

Αποτελεί ένα δυνατό όπλο για τους Πορτογάλους και αποτελεί σημείο αναφοράς για την επίθεσή τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Άλεξ Τέλες που επίσης είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής. Ο Ολυμπιακός πρέπει να τους προσέξει πάρα πολύ αν θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τι να περιμένει ο Ολυμπιακός από τα ματς

Είναι από τα ματς που σίγουρα ο Ολυμπιακός μπορεί να χτυπήσει. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει καλά τις ομάδες της χώρας του οπότε αυτό θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Αν οι ερυθρόλευκοι θέλουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης πρέπει από τα ματς με την Πόρτο να πάρει θετικά αποτελέσματα.

Ομάδα: Μάντσεστερ Σίτι

Οι «πολίτες» δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου η οποία προσπαθεί εδώ και χρόνια να κατακτήσει το Champion’s League. Το ρόστερ της είναι αξιοζήλευτο. Με παίκτες-φόβητρα σε όλες τις θέσεις, η αγγλική ομάδα θέλει και φέτος να πρωταγωνιστήσει. Θα τα καταφέρει;

Χώρα: Αγγλία

Θέση την προηγούμενη σεζόν: 2η

Προπονητής: Πεπ Γκουαρδιόλα

Τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για έναν από τους καλύτερους προπονητές αυτή τη στιγμή. Ο Ισπανός προπονητής βρίσκεται στον πάγκο της Σίτι από το 2016 οπότε η ομάδα έχει προσαρμοστεί στα δικά του θέλω. Ψάχνει μία Ευρωπαϊκή καταξίωση με τους «πολίτες» ενώ το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2021.

Παίκτης-κλειδί: Κέβιν Ντε Μπρόινε

Ο καλύτερος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Βέλγος μέσος μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα καθώς μπορεί εύκολα τόσο να δημιουργήσει όσο και να εκτελέσει. Άλλωστε, δεν βγήκε τυχαία πέρυσι καλύτερος παίκτης της Premier League και καλύτερος μέσος των περσινών διοργανώσεων της UEFA. Αυτά από μόνα τους λένε πολλά…

Τι να περιμένει ο Ολυμπιακός από τα ματς

Η Σίτι αποτελεί ξεκάθαρο φαβορί στα ματς με τον Ολυμπιακό. Έχει τους παίκτες και τη προσωπικότητα για να περάσει ένα ήρεμο βράδυ τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να περιμένει πολλά από αυτά τα ματς αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να το παλέψει. Κακά τα ψέματα αλλού είναι τα ματς που πρέπει να στοχεύσει.

Μαρσέιγ

Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Γαλλίας. Η Μαρσέιγ ήταν από τις πιο ισχυρές ομάδες στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά οι Γάλλοι δεν έχουν κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα φέτος στο πρωτάθλημα αν εξαιρέσουμε το «διπλό» μέσα στην Παρί που έχει μείνει στην ιστορία για τις κόκκινες κάρτες.

Χώρα: Γαλλία

Θέση την προηγούμενη σεζόν: 2η

Προπονητής: Αντρέ Βίλας Μπόας

Ο Πορτογάλος προπονητής είναι ένας από τους καλύτερους στο χώρο που είδε το όνομά του να ανεβαίνει αρκετά γρήγορα αλλά και να πέφτει απότομα. Μετά από ένα πέρασμα στην Κίνα επέστρεψε στην Ευρώπη για χάρη της Μαρσέιγ. Ένας προπονητής που έχει επηρεαστεί αρκετά από το Μουρίνιο θέλει να οδηγήσει ξανά τη Μαρσέιγ στο δρόμο των επιτυχιών.

Παίκτης-κλειδί: Φλοριάν Τοβάν

Ο 27χρονος αστέρας αποτελεί έναν πραγματικό κίνδυνο για όλες τις άμυνες. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός διότι μπορεί να του κάνει ζημιά. Ο Τοβάν απασχολεί πολλές μεγάλες ομάδες και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν κάποια από αυτές θα τον αποκτήσει.

Τι να περιμένει ο Ολυμπιακός από τα ματς

Όπως τα ματς με την Πόρτο έτσι και αυτά με την Μαρσέιγ ο Ολυμπιακός πρέπει να τα κυνηγήσει. Είναι ομάδες που μπορεί να τους χτυπήσει στα ίσα και μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει στα ματς με την Μαρσέιγ να έχουν οδηγό το παιχνίδι του 2011 όπου έφυγαν με το διπλό από τη Μασσαλία χάρις το γκολ του Φετφατζίδη έπειτα από ασίστ του Γέστε.