Η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας στο ΟΑΚΑ με 3-0 αλλά αυτό που κρατάει περισσότερο είναι τα γκολ των δύο μεταγραφικών της αποκτημάτων Λιβάι Γκαρσία και Ενομπακάρε και η πολύ καλή παρουσία του πιτσιρικά Μαχαίρα.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ

Το ματς της ΑΕΚ με το συγκεκριμένο αντίπαλο έδινε την ευκαιρία στον Μάσιμο Καρέρα για αλλαγές εν όψει, μάλιστα, του νοκ άουτ αγώνα της Πέμπτης με τη Βόλφσμπουργκ. Σκοπός ήταν να ξεκουραστούν μερικοί βασικοί παίκτες και να πάρουν ευκαιρίες κάποιοι νέοι. Νέοι είτε στην ηλικία, είτε στην ομάδα. Έτσι, στη βασική ενδεκάδα βρέθηκαν οι Σάκχοφ, Λιβάι Γκαρσία, Χνιντ, ο νεαρός Μαχαίρας ενώ έκαναν ντεμπούτο για φέτος Μπακάκης και Λόπεζ. Ο Ιταλός στο αγαπημένο του 4-3-3, πλαισίωσε τους παραπάνω με τον Τσιντώτα, τον Σβάρνα, τον Κρίστισιτς με τον Μάνταλο και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή. Από την άλλη η Λαμία του Γιώργου Πετράκη σε ένα 4-4-2 με τους: Επασί, Σκόνδρα, Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντά, Νιασέ, Μπεχαράνο, Προβυδάκη, Χατζησταύρο, Ρόμανιτς και Καραμάνο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το σημαντικό για μία νέα 11αδα που παίζει πρώτη φορά μαζί, είναι να διώξει το άγχος με ένα γρήγορο γκολ. Αυτό ακριβώς έκανε για την ΑΕΚ ο νεοαποκτηθέντας Λιβάι Γκαρσία στο 14’.  Η μπάλα έφτασε στα πόδια του, από αντίπαλο που μάρκαρε τον Ανσαριφαντ και με πλασέ έγραψε το 1-0. Ενώ σε εκείνο το σημείο θα περίμενε κανείς να ανέβει λίγο ο ρυθμός, τελικά δεν συνέβη. Για περίπου 30 λεπτά οι δύο ομάδες δεν είχαν κάποια μεγάλη φάση. Στα τελευταία 2 λεπτά, όμως, του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι βρήκαν ισάριθμες ευκαιρίες. Η πρώτη με τον πολύ δραστήριο Μαχαίρα που σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Η δεύτερη με τον Ανσαριφάρντ που πέρασε τον Επασί αλλά όντας στα πλάγια δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί. Το αποτέλεσμα ήταν να δώσει στον Λιβάι Γκαρσία που σούταρε πάνω στα σώματα των αμυντικών.

ΑΕΚ: ΛΙΒΑΙ ΕΞΩ ΛΙΒΑΓΙΑ ΜΕΣΑ

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή. Ο Μάσιμο Καρέρα θέλησε να ξεκουράσει τον σκόρερ της αναμέτρησης και πέρασε στη θέση του τον Λιβάγια. Η Λαμία προσπάθησε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ που βρήκαν τον Τσιντώτα σε ετοιμότητα. Στο 51’ ο Μαχαίρας με εξαιρετική ενέργεια άδειασε τον αντίπαλό του, έκανε μια σέντρα σουτ που έβγαλε τον Ανσαριφάρντ μόνο με την εστία σε απόσταση αναπνοής με τον Ιρανό να βρίσκει το δοκάρι. Στην επαναφορά ο Μάνταλος το σημάδεψε εκ νέου και η ευκαιρία χάθηκε.

Ο,τι δεν κατάφερε ο επιθετικός της ΑΕΚ, να χρεώσει με ασίστ, δηλαδή, τον νεαρό, το κατάφερε ο Κρίστισιτς με καταπληκτικό σουτ από το ύψος της περιοχής στο 64’ γράφοντας παράλληλα το 2-0. Μια ασίστ που την άξιζε ο Μαχαίρας για τη συνολική του προσπάθεια στον αγώνα. Η συγκεκριμένη φάση ήταν η τελευταία του, καθώς αμέσως μετά έγινε αναγκαστική αλλαγή, όπως είχε γίνει και ο Μπακάκης στο 50’. (σ.σ. κανένας από τους δύο τραυματισμούς δεν φάνηκε σε πρώτο χρόνο να εμπνέει ανησυχία)

ΕΝΟΜΠΑΚΑΡΕ ΚΑΙ 3-0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Η Λαμία συνέχισε να απειλεί με τον ίδιο τρόπο, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» είχαν και πάλι την ουσία και πάλι με μεταγραφικό τους απόκτημα. Πιο συγκεκριμένα, στο 85’ συνεργάστηκαν οι 2 αλλαγές της ΑΕΚ. Ο Αλμπάνης τροφοδότησε τον Ενομπακάρε που με παράξενο αλλά πετυχημένο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Μεγάλο κέρδος για την «Ένωση» η καθαρή νίκη σε ένα ματς που έγινε «ροτέισον». Κέρδος, επίσης, τα γκολ από δύο νέους ποδοσφαιριστές της που περιμένει πολλά και η εμφάνιση του νεαρού Μαχαίρα που αν συνεχίσει να δουλεύει δεν αποκλείεται να τον δούμε βασικό σε περισσότερα και πιο σημαντικά παιχνίδια. Αποστολή εξετελέσθη και την Πέμπτη Βόλφσμπουργκ!