Η ΑΕΚ μπαίνει στην μάχη του BCL, μετά την απώλεια του Σούπερ Καπ και με βάση την τελευταία εικόνα της κινδυνεύει να χάσει και αυτό το τίτλο.

Η ΑΕΚ τερμάτισε 4η στο πρώτο Σούπερ Καπ και κινδυνεύει να τα χάσει όλα. Το τριήμερο του Σούπερ Καπ ήταν εφιαλτικό για την Ένωση. Tερμάτισε στην τελευταία θέση ανάμεσα σε Περιστέρι, Προμηθέα και Παναθηναϊκό. Απώλεσε έτσι τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Αυτό που προβληματίζει όμως περισσότερο είναι η εικόνα της ομάδας ενόψει της τελικής οκτάδας του BCL. Η ΑΕΚ σε διάστημα λιγότερο των 15 ημερών αντιμετωπίζει την Νύμπουργκ για τον μόνο προημιτελικό του Basketball Champions League στην Αθήνα. Σε περίπτωση νίκης θα έχει άλλα δύο απανωτά ματς προκειμένου να φτάσει στο τίτλο. Ωστόσο η εικόνα της ομάδας στα ματς του Σούπερ Καπ και ειδικά στο ματς με τον Προμηθέα Πάτρας ήταν αποκαρδιωτική.

Με αυτήν την εικόνα κινδυνεύει να χάσει και το BCL

Σίγουρα το ερώτημα που μπαίνει κατά πόσο μπορεί να αλλάξει η εικόνα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Καθώς αν η Ένωση δεν καταφέρει να φτάσει στον τίτλο ή έστω αρκετά κοντά κινδυνεύει να τα χάσει όλα ενόψει της καινούργιας χρονιάς. Η ΑΕΚ φάνηκε να χτίζεται στο πολύ σύντομο φετινό μεταγραφικό παζάρι με έμπειρους παίκτες με σκοπό να “καθαρίσουν” τους δύο αυτούς τίτλους. Του Σούπερ και του Basketball Champions League.

Δεδομένης της απώλειας του πρώτου, η απώλεια και του δεύτερου τίτλου θα σημάνει και παταγώδη αποτυχία της φετινής ομάδας ήδη από τον Σεπτέμβριο. Και αυτό μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για την ομάδα. Αρχικά για τους φίλους της ομάδας. Οι οποίοι έχουν δείξει θέλουν να δουν επιτυχίες προκειμένου να επιστρέψουν στο γήπεδο αλλά και στην δομή της ομάδας. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου πιθανόν να παίζει και την θέση στο φετινό Final 8 του Basketball Champions League, καθώς σε πιθανή μη κατάκτηση του μπορεί να δει την πόρτα της εξόδου.

Το ίδιο ισχύει και για πολλούς παίκτες, κυρίως ξένους. Η διοίκηση της ΑΕΚ έχει δείξει ότι δεν φοβάται να προβεί σε συνεχόμενες αλλαγές ξένων κατά την διάρκεια της χρονιάς και δη Αμερικανών. Ίσως οι τωρινοί να μη κινδυνεύουν. Καθώς είναι έμπειροι παίχτες και έχουν χτίσει τα ονόματα τους στην Euroleague κατά την διάρκεια των χρόνων. Ωστόσο μια δεύτερη σερί αποτυχία δεν ξέρουμε τι μπορεί να επιφυλάσσει.

Οι ιδιαιτερότητες…

Οι ομάδες του Ηλία Παπαθεοδώρου έχουν δείξει ότι αργούν συνήθως να φορμαριστούν. Και αυτό τους κοστίζει ήττες στην αρχή της σεζόν. Η ΑΕΚ όμως, παίζει την περσινή της χρόνια. Και ουσιαστικά την φετινή της, στην αρχή της σεζόν και αυτό μπορεί να κοστίσει πολλά. Ο τίτλος του Σούπερ Καπ δεν αποτελεί κάτι αξιοζήλευτο στην τροπαιοθήκη ενός συλλόγου. Ωστόσο για μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε και αγνοεί το πρωτάθλημα σχεδόν μια εικοσαετία είναι “πρέπει”. Ειδικότερα όταν την τελευταία δεκαπενταετία έχει δει τους ιστορικά βασικούς αντιπάλους της, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να κατακτούν τα πάντα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να φέρνουν τίτλους. Μάλιστα όταν ίδια πάλευε στις μικρότερες εθνικές κατηγορίες.

Η ΑΕΚ και λόγω έδρας, άσχετα με την έλλειψη κόσμου μπαίνει στο τελική οκτάδα του Basketball Champions League ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση. Φυσικά δεν γνωρίζουμε την κατάσταση των άλλων ομάδων. Είδαμε και χθες την Μπούργκος να περνάει με χαρακτηριστική ευκολία την Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Αναμένεται να δούμε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά με όλα τα ενδεχόμενα πάνω στο τραπέζι.