Η 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ επιφύλασσε ήττα σοκ για τους "πολίτες", ενώ η Λίβερπουλ έκανε το καθήκον της. Το Debut.gr σχολιάζει τα όσα συνέβησαν.

Η 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζει να διατηρεί το αγωνιστικό ενδιαφέρον στα ύψη. Μια ήττα σοκ για Manchester City, η άνετη επικράτηση της Liverpool και το παιχνίδι για γερά νεύρα της Manchester United ήταν μερικά από τα highlights της εβδομάδας. Ας δούμε αναλυτικά όσα ξεχώρισαν.

Πρέμιερ Λιγκ

Brighton – Manchester United (2-3)

Αν και η Brighton ήταν καταιγιστική και ξεπέρασε σχεδόν σε κάθε στατιστικό τους κόκκινους, δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι είχαν 18 σουτ έναντι μόλις 7 της United, ακούμπησαν περιοχή 12 φορές περισσότερο (30-18) και βρήκαν δοκάρι 5 φορές, κάτι που αποτελεί αριθμό ρεκόρ. Οι γλάροι μάλιστα προηγήθηκαν με penalty του Maupay στο 40′ αλλά το αυτογκόλ του Dunk στο 43′ ισορρόπησε το σκορ. Η United πέρασε μπροστά με τρομερή συνεργασία των Rashford και Fernandes με τον πρώτο να βρίσκει δίχτυα στο 55′.

Από εκεί και έπειτα άρχισε ο παράγων της τύχης. Η καταπληκτική εμφάνιση της Brighton την οδηγεί στην ισοφάριση σε (2-2) με τον March στο 90+4′ λεπτό των καθυστερήσεων. Όμως και ας φαινόταν πως όλα είχαν τελειώσει, υπήρξε χέρι και δόθηκε penalty στο 90+10΄. Μάλιστα ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε σφυρίξει τη λήξη του παιχνιδιού πριν ελέγξει το VAR. Έτσι ο συνήθης ύποπτος Bruno Fernandes ήταν εύστοχος, πετυχαίνοντας το πιο αργοπορημένο goal της Πρέμιερ Λιγκ από το 2011.

Πρέμιερ Λιγκ

Manchester City – Leicester (2-5)

Σίγουρα το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής. Αν και οι πολίτες προηγήθηκαν πολύ νωρίς, με goal του Mahrez στο 4′, κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Στα επόμενα λεπτά οι αλεπούδες ανέβηκαν πολύ με τον Jamie Vardy να βρίσκει 3 φορές δίχτυα στο 37′(penalty), 53′ και 58΄(penalty). Δεν είχε τελειώσει τίποτα όμως ακόμα, καθώς ο Maddison με ένα εκπληκτικό goal ανέβασε και άλλο τη διαφορά δείχνοντας την υπεροχή των φιλοξενούμενων και αντίστοιχα την κακή αμυντική λειτουργία της City. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Guardiola ήταν να μειώσει στο 84΄με τον Aké. Τέλος το κερασάκι στη τούρτα ήρθε από τον Tielemans στο 88΄ από penalty. Μάλιστα με αυτά τα 3 penalty της Leicester, στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ σε 28 συνολικά παιχνίδια έχουν δοθεί 20 penalty.

Πρέμιερ Λιγκ

Liverpool – Arsenal (3-1)

Ένα derby που περιμέναμε για να δούμε τι μπορεί να κάνει η ανανεωμένη Arsenal του Arteta κόντρα στη Liverpool. Σίγουρα μέσα στο Anfield η Liverpool είναι υπερδύναμη, όμως το ξεκίνημα της Arsenal ήταν αρκετά δυνατό και ελπιδοφόρο. Οι κανονιέρηδες άνοιξαν το σκορ με τον Lacazette στο 25′ και εκμεταλλεύονταν τα συχνά λάθη της αμυντικής γραμμής της Liverpool.

Η απάντηση των πρωταθλητών όμως ήταν γρήγορη και άμεση, σαν να χρειαζόντουσαν ένα έναυσμα για να ξυπνήσουν στο γήπεδο. Ο Mane ισοφάρισε μόλις 3 λεπτά μετά το goal του Lacazette και ο Robertson έβαλε την ομάδα του Klopp μπροστά στο 34′. Έτσι σε μόλις 6 λεπτά η Liverpool είχε γυρίσει το match. Εκεί είναι που ο Lacazette γίνεται μοιραίος και χάνει μια τρομερή ευκαιρία να ισοφαρίσει και να βάλει την Arsenal πίσω στο παιχνίδι. Μετά από αυτή τη φάση και το τέλος του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι ήταν χαμένοι μέσα στο γήπεδο. Το τελευταίο goal των κόκκινων το πέτυχε ο Jota στο 88′, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Klopp, εκπληρώνοντας ένα εξαιρετικό ντεμπούτο.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Burnley – Southampton (0-1)

West Brom – Chelsea (3-3) H West Brom έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Lampard καθώς προηγήθηκε με 3-0. Οι μπλε όμως κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία παρά τη μεγάλη διαφορά.

Crystal Palace – Everton (1-2)

West Ham – Wolves (4-0)

Tottenham – Newcastle (1-1)

Sheffield United – Leeds (0-1)

Fulham – Aston Villa (0-3)

Η επόμενη αγωνιστική (03-04/10):

Chelsea – Crystal Palace

Everton – Brighton

Leeds – Manchester City

New Castle – Burnley

Leicester – West Ham

Southampton – West Brom

Arsenal – Sheffield United

Wolves – Fullham

Manchester United – Tottenham

Aston Villa – Liverpool