O LeBron James βρίσκεται για 10η φορά στην καριέρα του μαζί με τους Los Angeles Lakers στους τελικούς του NBA. Δεν σημαίνει όμως ότι αυτό ήταν εύκολο.

Εχθές, οι Los Angeles Lakers κέρδισαν το Game 5 επί των Denver Nuggets και προκρίθηκαν, δέκα χρόνια μετά την τελευταία τους παρουσία, στους Τελικούς του NBA και κατέκτησαν παράλληλα τη Δυτική περιφέρεια του μεγαλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη. Το φαβορί δικαιώθηκε και όλοι ήταν εκστασιασμένοι για την πρόκριση τους. Όλοι εκτός από έναν. Σε μια φωτογραφία, που έκανε το ίντερνετ να υποκλιθεί στο μεγαλείο του, ενώ οι συμπαίκτες του γιορτάζουν την μεγάλη πρόκριση τους, ο LeBron James κάθεται κάτω σκεπτικός. Και αυτό γιατί ξέρει καλά πως η δουλειά δε τελείωσε ακόμα.

Ο Βασιλιάς εχθές ήταν εκπληκτικός. Στα δύσκολα ήταν εκεί και για άλλη μια φορά, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, τελειώνοντας τον αγώνα με ένα εκπληκτικό triple double των 38 πόντων, 16 ριμπάουντ και των 10 ασίστ. Ο LeBron James ήταν κυρίαρχος και με συμπαραστάτη του τον Anthony Davis, ήταν αυτός που έδωσε πνοή στους Lakers, όταν οι μαχητές Nuggets τους πλησίασαν.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΉΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΎΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΆ

Οι Lakers του 2018-2019 ήταν μια τραγική περίπτωση κακού παρασκηνιακού κλίματος. Ενώ στην αρχή, όλα έβαιναν καλώς, οι φήμες περί ανταλλαγής του μισού roster και η δίψα του LeBron James για έναν superstar συμπαίκτη, οδήγησαν μια ομάδα που κατά τα άλλα θεωρούνταν σίγουρο ότι θα μπει στα play-offs εκτός αυτών. Την επόμενη χρονιά, όλα άλλαξαν. Η άφιξη του Anthony Davis έφερε στον James ένα απαραίτητο “δεξί χέρι”, ενώ η προσθήκη του Dwight Howard και η αναζωογόνηση του Rajon Rondo, ήταν το “κερασάκι στην τούρτα” για μια κυρίαρχη σεζόν. Αλλά οι Lakers τα τελευταία χρόνια έχουν συνηθίσει στις δυσκολίες. Και αυτή η χρονιά δεν θα διέφερε από τις άλλες. Όχι αγωνιστικά τουλάχιστον.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Ιανουαρίου, ο Kobe Bryant, ο θρυλικός παίκτης των Los Angeles Lakers, μαζί με την κόρη του, Gianna και άλλους 7 ανθρώπους, χάνουν τραγικά την ζωή τους σε ένα αεροπορικό δυστύχημα στους πρόποδες ενός βουνού κοντά στην περιοχή Calabasas της Καλιφόρνια. Ο LeBron James ήταν αυτός που πόνεσε περισσότερο από το ρόστερ. Ήταν κοντά με τον Kobe και ήθελε να συνεχίσει την κληρονομιά του σωστά. Την ημέρα που οι Lakers τον αποχαιρέτησαν έκλαψε πιο πολύ από τον οποιοδήποτε στο άκουσμα της συγκινητικής ερμηνείας του ύμνου των ΗΠΑ. Αλλά στην συνέχεια, φρόντισε να σταματήσει τα δάκρυα και να δώσει το μήνυμα.

So in the words of Kobe Bryant, Mamba Out. But in the words of us…Not forgotten. Live on brother!

ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΌ

Από τότε, είδαμε μια συγκεκριμένη σπίθα στον LeBron James να ανάβει. Μια σπίθα ανταγωνισμού και πάθους που είχαμε να την δούμε από το μεγάλο πρωτάθλημα που πήραν οι Cavaliers. Ο LeBron πάλευε για μια ολόκληρη πόλη, η οποία πενθούσε τον αδικοχαμένο της ήρωα. Μπορεί μέσα του να ευχόταν ο Kobe να ήταν εκεί, να δει το έργο του ολοκληρωμένο, να δει την ομάδα, που στήριξε στις καλές και τις άσχημες στιγμές να νικά ξανά, αλλά ήξερε ότι έπρεπε να κερδίσει. Όχι μόνο για τον Kobe αλλά και για τον ίδιο.

Για αυτό και ο LeBron James, έκανε μια εκπληκτική σεζόν, η οποία θα του είχε δώσει σίγουρα το βραβείο του MVP, αν ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έκανε “παπάδες” σε λιγότερο από 31 λεπτά συμμετοχής φέτος. Και επίσης, είχε πολλά να αποδείξει, αφού πολλοί λόγω ηλικίας τον θεωρούσαν τελειωμένο και πως κάποια στιγμή, αυτό το tank που λέγεται James, κάποια στιγμή θα “έσβηνε”. Αλλά σαν άλλος, Μπέντζαμιν Μπάτον, ο LeBron, νίκησε τον χρόνο και αποδεικνύει πως στην ηλικία των 35 ετών, ο Βασιλιάς δεν σταματιέται με τίποτα. Και έχει δίπλα του τα κατάλληλα άτομα για το σωστό supporting cast που του χρειάζεται.

Δεν ξέρουμε εν τέλει αν οι Lakers καταφέρουν και δικαιώσουν τις προσδοκίες. Το μόνο που μπορώ να σας προτείνω, είναι να χαρείτε για όσα χρόνια έχει ακόμα ενεργή την καριέρα του, τον LeBron James. Γιατί καλώς ή κακώς, όσο ρομαντικοί και να είμαστε στο μπάσκετ και να προσπαθούμε πάντα να συγκρίνουμε τους καλύτερους, ο LeBron, όπως και ο Michael Jordan, είναι ο καλύτερος της εποχής του. Και κανείς δεν πρόκειται να του το πάρει αυτό. Όσο και να προσπαθεί. Long Live The King.