Η Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζει δυνατά στη 2η αγωνιστική. Νίκες για Τότεναμ και Λίβερπουλ. Το Debut.gr σχολιάζει τα όσα συνέβησαν.

Τελείωσε και η 2η, ολοκληρωμένη αυτή τη φορά από ομάδες, αγωνιστική, γεμάτη από goal, εκπληκτικά αποτελέσματα και ένα σπασμένο ρεκόρ. Ήδη από τόσο νωρίς η φετινή Πρέμιερ Λιγκ έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά και φαίνεται πως θα έχει τρομερό ενδιαφέρον. Ας δούμε λοιπόν τι ξεχώρισε από αυτή την αγωνιστική.

Πρέμιερ Λιγκ

Munchester United – Crystal Palace (1-3)

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη για φέτος ήταν η νίκη της Crystal Palace κόντρα σε μια πολύ ανανεωμένη Manchester United. Μετά τη καραντίνα η United είχε ανεβάσει τον πήχη, κάτι που έθεσε και ψηλά τις βλέψεις για τη νέα season. Αντιθέτως ήρθε ένα μεγάλο και γνώριμο “χαστούκι” μέσα στο Old Trafford. Η Crystal Palace κατάφερε ξανά να νικήσει την ομάδα του Solskjaer στην έδρα της, όπως και πέρυσι (1-2). Άνοιξε το score μόλις στο (7′) με τον Townsend. Στη συνέχεια μια μέτρια έως κακή αμυντική λειτουργία σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση του Wilfried Zaha, ο οποίος σκόραρε δις (74′ penalty),(85′) οδήγησε στην επικράτηση των φιλοξενούμενων. Μάλιστα ο Solskjaer δήλωσε πως η ομάδα του δεν είναι ακόμα έτοιμη και θα χρειαστεί ακόμη 4-5 αγωνιστικές. Μια δήλωση που σίγουρα αφήνει πολλά ερωτηματικά. Η μόνη καλή νότα στο παιχνίδι για τους κόκκινους ήταν το ντεμπούτο του Van de Beek ο οποίος μείωσε στο (80′).

Πρέμιερ Λιγκ

Southampton – Tottenham (2-5)

Σε αυτό το παιχνίδι η Tottenham απέδειξε πως μπορεί να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω στη Πρέμιερ Λιγκ και ότι έχει και το υλικό για να το πετύχει. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Murinho να βρίσκεται πίσω στο score μέχρι και λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό όμως που ακολούθησε στη συνέχεια δεν το βλέπει κανείς και συχνά. Οι Son και Harry Kane κυριολεκτικά το πήρανε πάνω τους και επανέλαβαν το ίδιο πράγμα 4 συνεχόμενες φορές. Ο Kane σε ρόλο κεντρικού να βρίσκει τον Son με τρομερή ακρίβεια και ο τελευταίος να τελειώνει τη φάση. Δεν είχαμε ξαναδεί τον Kane σε έναν τέτοιο ρόλο και όμως ήταν κάτι το μοναδικό. Η Southampton έμοιαζε ανήμπορη να σταματήσει τη συγκεκριμένη κίνηση και τις 4 φορές όπου έγινε. Τέλος ο Kane πέτυχε το τελευταίο goal της Tottenham ολοκληρώνοντας μαζί με τον Son μια καταπληκτική εμφάνιση. Scorers: Son (45+2′),(47′),(64′) και (73′), Kane (82′).

Από την πλευρά της Southampton το μόνο που είναι άξιο αναφοράς είναι η τρομερή περίπτωση του Danny Ings. Ο δεύτερος σε goal πέρυσι μαζί με τον Aubameyang (22), πετυχαίνοντας δυο goal (32′), (90′ penalty) δείχνει πως θα είναι παρόν και φέτος στο πίνακα των scorer.

Πρέμιερ Λιγκ

Chelsea – Liverpool (0-2)

Στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και στη πρώτη σοβαρή πρόκληση και για τους δυο, νικητής αναδείχθηκε η Liverpool. Ο Lampard στάθηκε άτυχος καθώς ένα άσχημο μαρκάρισμα του Christensen στο 45′ άφησε τους μπλε με 10 παίχτες. Αυτό για τη Liverpool ήταν o,τι έπρεπε καθώς κατάφερε να κυριαρχήσει σε όλο το γήπεδο, ανοίγοντας το score με τον Sadio Mané στο 50′. Μόλις 4 λεπτά μετά το πρώτο goal έρχεται ακόμα ένα τραγικό λάθος του Kepa, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ξανά ο Mané κάνοντας το 0 – 2. Η μοναδική ευκαιρία της Chelsea για σοβαρή απειλή ήταν το κερδισμένο penalty στο 74′ όμως ο Alisson αντέδρασε εξαιρετικά κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Η απουσία του Pulisic καθώς και η προσαρμογή που χρειάζονται οι Verner και Havertz είναι εμφανής μέσα στο γήπεδο. Συνεπώς η Chelsea έχει ακόμα δρόμο για να απειλήσει ακόμα περισσότερο.

Από την πλευρά των κόκκινων υπήρξε μια έλλειψη στα center back που όμως δεν οδήγησε σε λάθος, με τον Fabinho να πραγματοποιεί ένα πολύ καλό παιχνίδι στα μετόπισθεν μαζί με τον Van Dijk. Αυτό που έκλεψε όμως την παράσταση ήταν το ντεμπούτο του Thiago Alcantara. Ήταν εξαιρετικός από όλες τις απόψεις και παντού μέσα στο γήπεδο, κάτι που υπογράμμισε και ο Klopp στις δηλώσεις του. Σίγουρα το μέλλον του στη Liverpool προβλέπεται θετικό καθώς θα ενισχύσει σε τρομερό βαθμό την κεντρική λειτουργία της ομάδας.

Το σπασμένο ρεκόρ

Πέρα από όλη αυτή τη δράση η 2η αγωνιστική επιφύλασσε και κάτι ακόμα. Στον τελευταίο αγώνα των Wolves κόντρα στη Manchester City, το τελευταίο goal που πέτυχε ο Jesus στο 90+5′ όσο και αν έμοιαζε αδιάφορο, δεν ήταν. Το συγκεκριμένο goal έσπασε το ρεκόρ των περισσότερων goal που έχουν μπει ποτέ στη Πρέμιερ Λιγκ σε μια αγωνιστική (44). Να σημειωθεί ότι το σχετικό ρεκόρ ισχύει από τότε που οι ομάδες κατέβηκαν από τις 22 στις 20, καθώς όταν ήταν 22 τα περισσότερα goal σε μια αγωνιστική ήταν 53, τη season 1992-93.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Everton – West Brom (5-2) Με εξαιρετική εμφάνιση του James Rodriguez και hat – trick του Calvert-Lewin.

Leeds – Fullham (4-3)

Arsenal – West Ham (2-1)

Newcastle – Brighton (0-3)

Leicester – Burnley (4-2)

Aston Villa – Sheffield United (1-0)

Η επόμενη αγωνιστική (26-28/9):

Brighton – Manchester United

Crystal Palace – Everton

West Brom – Chelsea

Burnley – Southampton

Sheffield United – Leeds

Tottenham – Newcastle

Manchester City – Leicester

West Ham – Wolves

Fullham – Aston Villa

Liverpool – Arsenal