Το βραβείο του «MVP» κατέληξε στα χέρια του Γιάννη Αντετοκούνμπο για δεύτερη διαδοχική χρονιά και ο Παναγιώτης Σωτηρίου τον ευχαριστεί, ενώ του ζητάει μία μεγάλη συγγνώμη.

Θυμάστε εκείνο το παιδί από τα Σεπόλια που την σεζόν 2018-19 ονομάστηκε MVP; Ναι, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, εκείνο το παλικάρι που έσκασε σαν πυροτέχνημα και έχει προκαλέσει παραλήρημα. Φέτος το ξαναέκανε! Έκανε το back-to-back και πρόσθεσε στο ράφι πάνω από το τζάκι του και τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού του NBA. Ωστόσο, κάποιοι ανάμεσά μας, υπερασπίστηκαν τον άτυπο τίτλο του «Ελληνάρα» και έβγαλαν το κόμπλεξ τους στην φόρα.

Για τον Γιάννη δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το παλικάρι (γιατί παλικάρι είναι) είδε την αγαπημένη του χώρα, την Ελλάδα να του γυρίζει την πλάτη. Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν έστριψε το κεφάλι από την άλλη, αλλά αμέσως μετά το τέλος της σεζόν 2019-20 ήρθε να βγάλει ελληνικό διαβατήριο στον γιο του. Εκπροσωπεί και πρεσβεύει την χώρα μας, την ώρα που άλλου ντρέπονται για εκείνη.

Γιάννη, σε ευχαριστούμε για όλα.

Γιάννη, σε ευχαριστούμε για όλα! Μία φορά δεν φτάνει. Σε ευχαριστούμε που μέσα στην μαυρίλα είσαι ένας λόγος να νιώθουμε περήφανοι. Έβαλες το όνομά σου ανάμεσα σε αυτά μερικών θρύλων. Τελευταία είναι αυτά των Τζόρνταν και Ολάζουον, οι οποίοι μαζί με εσένα, είναι οι μόνοι που έχουν κατακτήσει τον τίτλο του «MVP» και αυτόν του καλύτερου αμυντικού την ίδια σεζόν (1987-88 και 1993-94 αντίστοιχα). Πρεσβεύεις καθημερινά τα ιδανικά που έχει η ιστορική Ελλάδα και πλέον η λέξη «Greece» ακούγεται από εκατομμύρια περισσότερα στόματα.

Συγγνώμη για τον κάθε Τάκη.

Βέβαια, όλα αυτά δεν… συγκινούν τον Τάκη από την Νίκαια, που έχει αράξει στην καναπεδάρα του, έχει πάρει αγκαλιά τα πατατάκια του και παράγει τις «ομορφιές» που πλέον έχουμε συνηθίσει. Ρατσισμό και κόμπλεξ δηλαδή. «Όλα είναι θέμα μάνατζερ. «MVP» πάλι ο Ασχετοκούνμπο; Δεν είναι καν στους 5 καλύτερους. Δεν είναι Έλληνας, όσο και αν το παλεύει». Γιάννη συγγνώμη για τον Τάκη αλλά και για τον κάθε Τάκη. Τέτοιου είδους άνθρωποι (ο Θεός να τους κάνει) είναι -δυστυχώς-  η εικόνα της πιο όμορφης χώρας του πλανήτη. Είναι ο καθρέφτης μιας αμόρφωτης και κακιάς κοινωνίας. Τα ΜΜΕ από κάθε άκρη του κόσμου μιλάνε για την βιτρίνα της χώρας μας, η οποία είναι μονίμως στολισμένη με δυσάρεστα γεγονότα και η μαυρίλα είναι πάντα στην μόδα.

Την ώρα που η οικονομία βαράει κόκκινο, η Παιδεία παραπαίει και η μισή Ελλάδα είναι τυλιγμένη στις φλόγες, είσαι ένα ποτήρι ελπίδας για όλους. Το μόνο που σου ζητάμε είναι να μην σταματήσεις αυτό που κάνεις. Για εμάς είσαι και θα είσαι ο πολυτιμότερος παίκτης, είτε πάρεις κάποιον τίτλο είτε όχι. Φόρα τις παροπίδες σου και συνέχισε. Να κοιτάς μόνο μπροστά γιατί τα καλύτερα ακόμα δεν έχουν έρθει. Γιατί τα καλύτερα τα αξίζεις.