Το Debut.gr παρουσιάζει ένα αρνητικό ρεκόρ που ακολουθεί τον Doc Rivers

Τα ξημερώματα της Τετάρτης παρακολουθήσαμε το Denver να ολοκληρώνει μια ανατροπή που κανείς δε περίμενε.  Για δεύτερη συνεχόμενη φορά οι Nuggets επέστρεψαν από το εις βάρος τους 1-3. Αυτή τη φορά όμως απέναντι στους Clippers. Μια ομάδα που οι περισσότεροι την είχαν ως πρώτο φαβορί για το δαχτυλίδι φέτος. Ο Kawhi και η παρέα του απέτυχαν να δικαιώσουν τις προσδοκίες. Ο αποκλεισμός αυτός βαραίνει λίγο περισσότερο τον Doc Rivers.  Όπως δήλωσε ο ίδιος στο postgame “That’s the bottom line. I’m the coach, and I’ll take any blame for it”.  Με αυτή την ήττα ο Doc έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του ΝΒΑ με τρεις αποκλεισμούς ενώ οι ομάδες του  προηγούνταν με 3-1 στις σειρές.  Μάλιστα έχει τις περισσότερες ήττες (8) σε Game 7 από οποιοδήποτε άλλον. Ας θυμηθούμε τις άλλες δύο φορές που οι ομάδες του Doc ηττήθηκαν ενώ ήταν μπροστά με 3-1.

Orlando Magic 2002-2003

Την σεζόν 2002-2003 ο Doc Rivers ήταν head coach των Orlando Magic. Στους μάγους είχε τον  Tracy McGrady που πραγματοποίησε χρόνια mvp. Είχε 32,1 πόντους μ.ο, τους περισσότερους στη καριέρα του. Ενώ γύρω του υπήρχαν παίχτες όπως ο Horace Grant, o Grant Hill, o Mike Miller και ο Drew Gooden.  Στη κανονική διάρκεια τερμάτισαν στο 8ο seed της ανατολικής περιφέρειας. Έτσι στο πρώτο γύρο των playoff αντιμετώπισαν τους Pistons από το 1ο seed.  Οι Magic προηγήθηκαν με 3-1 αλλά μετά κατέρρευσαν. Ενδεικτικό είναι στα Games 5,6,7 έχασαν με διψήφια διαφορά ενώ στο Game 5 ηττήθηκαν με 31 πόντους (67-98). Αυτή ήταν και η τελευταία σεζόν του στους Magic αφού μετά ακολούθησε η δεκαετία στους Boston Celtics.

Los Angeles Clippers 2015-2016

Μετά τη θητεία στους Celtics, ήρθαν οι Clippers να του προσφέρουν τα κλειδιά της ομάδας με στόχο το πρώτο τους πρωτάθλημα. Η ομάδα των Clippers, πέραν της σημερινής, που έχει παραμείνει στις μνήμες μας είναι η  Lob City. Μια ομάδα αποτελούμενη κυρίως από τους Chris Paul, Blake Griffin και Deandre Jordan. Το 2015 ολοκλήρωσε τη regular season με ρεκόρ 53-24 και βρέθηκε στο 4ο seed της δυτικής περιφέρειας. Στον πρώτο γύρο η ομάδα του Doc κέρδισε με 4-3 τους Spurs και στους ημιτελικούς έπεσε πάνω στον Μούσια και στους Rockets. Οι οποίοι Rockets αγωνίζονταν χωρίς τον Chris Paul. Οι Clippers προηγήθηκαν με 3-1 αλλά κάπου εκεί η ιστορία επαναλήφθηκε. Οι Rockets κέρδισαν τους τρεις επόμενους αγώνες σχετικά εύκολα και με διψήφιες διαφορές όπως ακριβώς και οι Pistons to 2002.

Και σε αυτά έρχεται να προστεθεί η φετινή χρονιά και οι Denver Nuggets που γύρισαν από 1-3.  Σπουδαίο επίτευγμα για τον Mike Malone και την ομάδα που έχει δημιουργήσει. Στην πλευρά όμως του αντίπαλου πάγκου η κατάσταση δεν είναι τόσο ρόδινη και σύντομα μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις γύρω από τον Doc Rivers.