Το Debut.gr και ο Μαλγαρινός Δημήτρης θυμούνται τις 3 ομάδες στο NBA που επέστρεψαν από το 0-3 στο 3-3 για να χάσουν στο τέλος το 7ο παιχνίδι.

Καμία ομάδα στο NBA δεν κατάφερε να κερδίσει σειρά Playoffs ενώ βρισκόταν πίσω με 0-3, όμως μερικές επέστρεψαν για να ισοφαρίσουν την σειρά 3-3. Ο Αντετοκούνμπο και η παρέα του καλούνται απόψε βράδυ να νικήσουν για να μη πάνε διακοπές από νωρίς για τις προσδοκίες τους. Οι Miami Heat έχουν κυριαρχήσει στα τρία πρώτα παιχνίδια με τον περσινό MVP μόνο MVP να μη θυμίζει. Οι Bucks βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.Ο Αντετοκούνμπο δήλωσε μετά την τρίτη συνεχόμενη ήττα ότι αν μια ομάδα μπορεί να γυρίσει από 0-3 αυτή είναι οι Bucks.

NBA επέστρεψαν

Το αν αυτό αλήθεια είναι ή όχι θα το μάθουμε σύντομα. Όμως ποια παραδείγματα πρέπει να κοιτάξουν από το παρελθόν από τους Bucks. Η αλήθεια είναι ότι καμία ομάδα δεν έχει κάνει το 0-3. 139 φορές έχουν βρεθεί ομάδες στην ιστορία του NBA πίσω με 0-3 και ούτε μια φορά δεν έχει γίνει το 4-3. Αλλά υπάρχουν 3 ομάδες στο NBA που επέστρεψαν από το 0-3 στο 3-3 για να χάσουν στο τέλος το 7ο παιχνίδι. Το Debut.gr και ο Μαλγαρινός Δημήτρης γυρίζουν πίσω τον χρόνο και θυμούνται αυτές τις περιπτώσεις.

1951: Rochester Royals – New York Knicks

Στο πολύ μακρινό 1951, οι New York Knicks αντιμετώπιζαν τους Rochester Royals, προδρόμους των σημερινών Sacramento Kings. Οι Rochester Royals, που είχαν και το πλεονέκτημα έδρας προηγήθηκαν με 3-0 στη σειρά. Οι Knicks όμως, στο τότε νεοσύστατο NBA, επέστρεψαν. Κέρδισαν 3 παιχνίδια στην σειρά για να γίνει το 3-3. Στο τελευταίο παιχνίδι των τελικών οι Rochester Royals κέρδισαν με 4 πόντους διαφορά και ιστορικό comeback δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί. Μάλιστα ήταν το πρώτο έβδομο παιχνίδι στους τελικούς στην ιστορία του NBA. Το να αναφερθούμε σε παίκτες μικρή σημασία έχει καθώς και σε εμάς τα ονόματα τους φάνηκαν τελείως άγνωστα.

NBA επέστρεψαν

1994: (5) Utah Jazz – (8) Denver Nuggets

Το 1994 ήταν η πρώτη χρονιά μετά την πρώτη απόσυρση του Jordan. Οι μνηστήρες του τίτλου το είδαν σαν την κατάλληλη ευκαιρία. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Karl Malone, ο οποίος όμως τα χρειάστηκε στα Western Conference απέναντι στους Nuggets του Dikembe Mutombo. Οι Utah Jazz που τερμάτισαν 5οι στην κανονική διάρκεια επικράτησαν στα 3 παιχνίδια της σειράς. Όμως οι Nuggets που τερμάτισαν 8οι στην κανονική σεζόν δεν ήταν διατεθειμένοι να πάνε σπίτι τους νωρίς. Επέστρεψαν στα παρκέ του NBA και νίκησαν στα επόμενα 3 παιχνίδια και έστειλαν την σειρά σε έβδομο παιχνίδι. Εκεί οι Utah Jazz επιβλήθηκαν με 10 πόντους βάζοντας τέλος σε όποια όνειρα είχαν σχηματιστεί.

Το ακόμη πιο παράξενο σε αυτά τα Playoffs του 1994 ήταν τα πρώτα παιχνίδια των Nuggets. Όπως αναφέραμε οι Nuggets τερμάτισαν 8οι στην κανονική διάρκεια και διασταυρώθηκαν με τους τότε πρώτο πρωτοπόρους Seattle Supersonics. Εκεί κατάφεραν κάτι ιστορικό. Αφού κατάφεραν να αποκλείσουν τους Supersonics στον πρώτο γύρο την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ τότε στο NBA. Μάλιστα με μειονεκτήμα έδρας κατάφεραν μια ιστορική ανατροπή αφού βρέθηκαν πίσω με 2-0 σκορ στη σειρά. Εκεί δεν το έβαλαν κάτω και με 3 συνεχόμενες νίκες επέστρεψαν και καταφεραν να σκοράρουν το NBA και να προκριθούν στο δεύτερο γύρο. Στον πρώτο γύρο τότε περνούσε στον επόμενο γύρο η ομάδα που έφτανε πρώτη στις 3 νίκες. Στον δεύτερο γύρο άγγιξαν παρόμοιο θαύμα αλλά λύγισαν πριν το τέλος.

2003: (3) Dallas Mavericks – (6) Portland Trail Blazers

Η πιο πρόσφατη επιστροφή από το 0-3 αλλά ήττα στο 7ο παιχνίδι ήταν πριν 17 χρόνια με πολλά αρκετά γνώριμα πρόσωπα. Οι 3οι Dallas Mavericks θα διασταυρωθούν με τους 6ους Portland Blazers. Οι Dallas εκείνη την εποχή διέθετε στην ίδια ομάδα τον Steve Nash και τον Dirk Nowitzki. Κάτι λίγο αδιανόητο για τους νέους φαν της λίγκας. Απέναντι τους οι Scottie Pippen, Rasheed Wallace αλλά και ο Ευρωπαίος θρύλος Arvydas Sabonis. Μέλος του ρόστερ τους των Portland Trail Blazers ήταν και ο σημερινός παίκτης των Sacramento Kings με καταλυτικό ρόλο στην σειρά. Να προστεθεί ότι το ρόστερ των Dallas Mavericks περιελάμβανε και τον Nick Van Exel, έναν παίκτη σύμβολο για πολλούς. Για τους λάτρεις της κουλτούρας του NBA ο Jay-z αλλά και οι MOP έχουμε αναφορές σε κομμάτια τους στο πρόσωπο του. Ενώ ρολίστας στους Portland Trail Blazers ήταν και ο Qyntel Woods, γνωστός από την θητεία του στον Ολυμπιακό

Η σειρά ξεκινάει με 3 νίκες των Mavericks έχοντας και το πλεονέκτημα της έδρας. Οι 2 εξ αυτών με χαρακτηριστική άνεση. Ήταν η πρώτη χρονιά που στο NBA εφαρμόστηκε το σύστημα με τις 4 νίκες για πρόκριση και στον πρώτο γύρο. Εκεί όμως έρχεται η αντεπίθεση. Οι Portland Blazers με μποροσταρηδές τον Bronzie Wells, τον Rasheed Wallace και τον Damon Stoudamire επέστρεψαν 3 νίκες στην σειρά αγγίζοντας το θαύμα στο NBA. Όμως το όνειρο τελειώνει στο 7ο παιχνίδι. Εκεί οι Mavericks με πρωταγωνιστή τον Dirk Nowitzki θα επικρατήσουν με 12 πόντους και θα περάσουν στην επόμενη φάση.

NBA του σήμερα

Όπως βλέπουμε, οι Bucks καλούνται να γράψουν ιστορία προκειμένου να έχουν ελπίδες για το πολυπόθητο δαχτυλίδι. Καμία ομάδα δεν έχει κάνει την ανατροπή από το 0-3 αλλά δύο ομάδες στο σύγχρονο NBA έχουν φτάσει πάρα πολύ κοντά στο θαύμα. Μάλιστα με συγκριτικά πολύ χειρότερες ομάδες. Οπότε αν και τρομερά δύσκολο λόγω της εικόνας των πρώτων παιχνιδιών γιατί όχι; Εμείς σαν μπασκετόφιλοι θα ευχηθούμε για 7ο παιχνίδι και να περάσει η καλύτερη ομάδα.