Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες και το Debut.gr σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα της 1ης αγωνιστικής.

Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ξανά εδώ με νέα roster, νέες ομάδες και πολλές υποσχέσεις για ένα εξαιρετικό θέαμα. Φέτος περιμένουμε κάτι εντελώς αντίθετο από την περσινή Πρέμιερ Λιγκ, δηλαδή ένα όχι βαρετό, με πολλά σκαμπανεβάσματα πρωτάθλημα.

Yπήρξαν ηχηρές απουσίες στη 1η αγωνιστική, αυτές της Manchester City και της Manchester United. Αυτό όμως δεν επηρέασε σε τίποτα καθώς υπήρξαν ωραία match με έντονο ανταγωνισμό. Στη 2η αγωνιστική δεν θα υπάρχει κανένας απών, συνεπώς, θα είναι και η πρώτη ολοκληρωμένη αγωνιστική.

Liverpool – Leeds 4-3

Ήδη από την πρώτη της εμφάνιση η νεοφώτιστη Leeds συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα και “έκλεψε” τις εντυπώσεις. Με ένα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, υπό τα ηνία του Marcelo Bielsa, τα παγόνια κατάφεραν να στήσουν στα κάγκελα τους περσινούς πρωταθλητές. Αν και δεν προηγήθηκαν ποτέ στο score δεν άφησαν στιγμή το παιχνίδι από τα χέρια τους. Σε κάθε goal που σημείωνε η Liverpool, η Leeds είχε την απάντηση. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως τα 2 από τα 4 goal ήταν με penalty και το δεύτερο μάλιστα στο 88′. Αυτό δείχνει τον δυναμισμό που έχει η Leeds και τη δίψα του να αποδείξει ότι αξίζει να παραμείνει στη Πρέμιερ Λιγκ. Τα goal σημείωσαν οι Jack Harrison (12′), Patrick Bamford (30′) και Mateusz Klich (66′).

Από την πλευρά των πρωταθλητών τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά όσο έδειχναν. Σίγουρα ο Salah είναι πολύ ανανεωμένος και η γενικότερη επιθετική λειτουργία στέκει καλά. Αυτό που ξαφνικά μοιάζει ξανά πρόβλημα είναι στα μετόπισθεν. Με τα απανωτά λάθη του Van Dijk, το κακό πρώτο παιχνίδι του Arnold και τον Alisson να μην είναι τόσο σταθερός ακόμα, η Liverpool έχει πολλά να σκεφτεί. Σίγουρα είναι το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος, όμως μένει να δούμε αν οι κόκκινοι είναι σε θέση να επαναλάβουν τον περσινό τους θρίαμβο. Ένα πολύ δυνατό test σχετικά με αυτό έρχεται στη 2η αγωνιστική όπου η Liverpool θα αντιμετωπίσει τη Chelsea του Lampard. Οι scorers ήταν οι Mohamed Salah (4′ penalty), (33′), (88′ penalty) και Vand Dijk (20′).Πρέμιερ Λιγκ

Brighton – Chelsea 1-3

Ένα ντεμπούτο που πολλοί περιμένανε ήταν αυτό της Chelsea. Μετά από όλες αυτές τις μεταγραφές αυτό που έμενε ήταν να δούμε στη πράξη αν ο Lampard είναι αντάξιος των προσδοκιών. Αν και κατάφερε να πάρει τη νίκη και μάλιστα με διαφορά, τα goal ήρθαν από τους αμυντικούς. Γενικότερα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο Timo Verner και στο Kai Havertz. Ο πρώτος ήταν σχετικά σε καλό επίπεδο καθώς κατάφερε να αποσπάσει και το penalty, το οποίο άνοιξε και το score. Είχε καλά τρεξίματα απλά δεν φάνηκε να είναι ακόμα έτοιμος για τους ρυθμούς της Πρέμιερ Λιγκ. Το ίδιο ισχύει και για τον Havertz απλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Πάντως για ντεμπούτο ήταν αρκετά καλοί. Γενικότερα η Chelsea άξιζε το αποτέλεσμα και από το παιχνίδι της περιμένουμε ακόμα πολλά. Οι scorers για τους μπλε ήταν οι Jorginho (23′) penalty, Reece James (56′) και Kurt Zouma (66′).

Η Brighton δεν ήταν κακή κάτι που φαίνεται και από τα στατιστικά της. Είχε περισσότερα σουτ και πάσες από την Chelsea όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Η επιθετική γραμμή της δεν ήταν άσχημη με τον Connolly τον Trossard και τον Maupay να προσπαθούν για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Γενικότερα στάθηκε καλά μέσα στο γήπεδο χωρίς να θεωρηθεί ότι διασύρθηκε.

Tottenham – Everton 0-1

Η φετινή Everton είναι πολύ ανεβασμένη. Μετά τη προσθήκη του James Rodriguez και του Doucouré καθώς και με τον Carlo Ancelotti στο πάγκο, είναι μια δύναμη που θα πρέπει να υπολογίζεις. Ο Richarlison χάνοντας μια κλασική ευκαιρία με κενή εστία στην αρχή του παιχνιδιού, και με τη γενικότερη πίεση και τα πολλά σουτ των ζαχαρωτών, το score θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Ο συνήθης ύποπτος Calvert-Lewin έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και μάλιστα ήταν και ο σκόρερ της αναμέτρησης. Άξιο αναφοράς ήταν και το πολύ καλό παιχνίδι του James Rodriquez, ο οποίος προσπαθεί να βρει τον παλιό καλό του εαυτό.

Η Tottenham ήταν με πολύ επιείκεια, κακή. Οι Harry Kane, Son και Dele Ali ήταν άφαντοι μέσα στο γήπεδο καθώς δεν τους έβγαινε το παιχνίδι που προσπαθούσαν να παίξουν. Στο κέντρο και στα μετόπισθεν δεν ήταν τόσο άσχημοι, όπως θα περίμενε κανείς από τη σχολή Mourinho, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Σίγουρα αν δεν αλλάξει κάτι σε αυτή τη Tottenham δεν πρόκειται να πετύχει το κάτι παραπάνω. Μένει να δούμε τη συνέχεια.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

West Ham – Newcastle 0-2

Crystal Palace – Southampton 1-0

Fulham – Arsenal 0-3

West Brom – Leicester 0-3

Sheffield United – Wolves 0-2

Η επόμενη αγωνιστική (19-21/9)

Everton – West Brom

Leeds – Fullham

Manchester United – Crystal Palace

Arsenal – West Ham

Southampton – Tottenham

Newcastle – Brighton

Chelsea – Liverpool

Leicester – Burnley