Το Debut.gr παρουσιάζει ορισμένες από τις καλύτερες μεταγραφές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η μεταγραφή του Μπρούνο Φερνάντες έχει αναγεννήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποδεικνύεται λίρα εκατό για τον Σόλσκιερ. Η φαντασία στο παιχνίδι του και η εξαιρετική τεχνική  κατάρτιση που διαθέτει έχει αλλάξει όλη τη πορεία των “Κόκκινων Διαβόλων”. Δεν είναι τυχαίο που ο αγγλικός Τύπος τον έχει χαρακτηρίσει season-changer. Η μεταγραφή του Μπρούνο τον Δεκέμβρη δεν είναι η μοναδική που έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική εικόνα της ομάδας. Ας δούμε αναλυτικά κάποιους από  τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεσούσης της σεζόν και έκαναν σπουδαία καριέρα στο Όλντ Τράφορντ.

Νεμάνια Βίντιτς

Ένας από τους καλύτερους σέντερ μπακ που έχει αγωνιστεί στη Πρέμιερ Λιγκ. Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” τον απέκτησαν από την Σπαρτάκ Μόσχας έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ τον Δεκέμβρη του 2005. Έκτοτε αγωνίστηκε με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ για 8.5 χρόνια κερδίζοντας μεταξύ των εγχώριων τίτλων και ένα Champions League. Τη σημερινή εποχή συγκρίνεται με τον Βίρτζιλ Βαν Ντάικ ενώ πολλές αντιπαραθέσεις υπάρχουν για το ποιος θεωρείται καλύτερος. Πολλοί στην Αγγλία επιλέγουν τον Βίντιτς λόγω της “σκληράδας” που έβγαζε στο γήπεδο. Πάντως ο Σέρβος αμυντικός τα χρόνια που αγωνίστηκε στο Όλντ Τράφορντ, συνέθεσε μαζί με τον Ρίο Φέρντιναντ ένα από τα κορυφαία αμυντικά δίδυμα στη ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Πατρίς Εβρά

Ο Γάλλος αριστερός μπακ αποκτήθηκε την ίδια περίοδο με τον Νεμάνια Βίντιτς και αποχώρησε 8.5 χρόνια μετά όπως και ο Σέρβος. Η μεταγραφή του από τη Μονακό κόστισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7.5 εκατομμύρια λίρες. Ο Γάλλος συνθέτει ακόμα ένα κομμάτι του αμυντικού παζλ της Γιουνάιτεντ εκείνων των χρόνων που έπαιξε κομβικό ρόλο προς τη καθιέρωση στη κορυφή. Ακόμα και σήμερα ο Εβρά δείχνει την υποστήριξή του για την ομάδα μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές στο κοινό της κόκκινης πλευράς του Μάντσεστερ.

Άντι Κόουλ

Ο πιο παλιός στη συγκεκριμένη λίστα αλλά όχι ο πιο άσημος. Ο επιθετικός από το Νότιγχαμ έγινε “Κόκκινος Διάβολος” τον Ιανουάριο του 1995. Την προηγούμενη χρονιά είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ με τη φανέλα της Νιούκαστλ και για τον λόγο αυτό ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να τον κάνει κάτοικο Μάντσεστερ. Για τη μεταγραφή του δόθηκαν 7 εκατομμύρια λίρες, ποσό ρεκόρ για εκείνη την εποχή. Με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ αγωνίστηκε περίπου 7 χρόνια σκοράροντας 93 γκολ σε 195 συμμετοχές. Στο παλμαρέ του έχει 9 τίτλους, όλους με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.