Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για την πρεμιέρα της Super League Interwetten κόντρα  στον Αστέρα στην Τρίπολη, η πρώτη επίσημη μάχη του νέου ρόστερ αλλά και του Πογιάτος. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά ποιοι ήρθαν, ποιοι έφυγαν και σε ποιες θέσεις στο νέο πράσινο ρόστερ, μέχρι σήμερα.

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για την πρεμιέρα της Super League Interwetten κόντρα  στον Αστέρα στην Τρίπολη, η πρώτη επίσημη μάχη του νέου ρόστερ αλλά και του Πογιάτος. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά ποιοι ήρθαν, ποιοι έφυγαν και σε ποιες θέσεις στο νέο πράσινο ρόστερ, μέχρι σήμερα.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Στη θέση του τερματοφύλακα, ο Διούδης στα 27 του χρόνια είναι πλέον περισσότερο έμπειρος και έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να δώσει βαθμούς  στην ομάδα, έχοντας πίσω του παιδιά με πολύ ταλέντο, Χριστογεώργο και Ξενόπουλο.

Άμυνα

Στην άμυνα, ο πρώτος και αρχικός στόχος  ήταν η αντικατάσταση των Γιόχανσον και Ινσούα στα άκρα. Στη θέση του Σουηδού ήρθε ο Σάντσες ένας παίκτης ο οποίος έχει περάσει από πολλές ομάδες και έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια του αλλά και πολύ εμπειρία βιογραφικού και πορείας δείχνει πολύ πιο «γεμάτος» ως παίκτης. Ο οποίος έχει δείξει και από τα φιλικά προετοιμασίας ότι έχει μπει για τα καλά στην ομάδα και στο στυλ παιχνιδιού του Πογιατος. Αυτό που μένει για την δεξιά πλευρά του είναι το μπακ-απ του, με τον Λύρατζη του ΠΑΟΚ να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες

Αριστερά, η επιλογή του «αντί-Ινσούα» άργησε, αλλά η προσθήκη  του Χουάνκαρ δείχνει ότι μπορεί να καλυφθεί και με το παραπάνω η αποχώρηση του Αργεντινού, ιδίως στο επιθετικό σκέλος. Στα στόπερ υπήρξε η σημαντική ενίσχυση με τον Φραν Βέλεθ να πλαισιώνει τους Πούγγουρα, Σένκεφελντ και Μαυρομάτη.

ΑΞΟΝΑΣ

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, η σταθερότητα βρίσκεται στο πρόσωπο του Δημήτρης Κουρμπέλη ο οποίος θα  πρέπει να βοηθήσει με την εμπειρία τους 19χρονους Αλεξανδρόπουλο και Σερπέζη, που έδειξαν  ότι μπορούν και αξίζουν να έχουν ρόλο στο ρόστερ. Ειδικότερα ο πρώτος έχει δώσει θετικότατη εικόνα  με τις εμφανίσεις δείχνοντας ότι μπορεί να υποστηρίξει τον ρόλο του βασικού ενώ ο Σερπέζης είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της προετοιμασίας.

Επιτελικοί μέσοι

Ο Βιγιαφάνιες προορίζεται για αυτόν τον ρόλο, όπως και ο Μπουζούκης, αλλά και ο Τζαβίδας ο οποίος συμπληρώνει το παζλ των 10αριων.

ΚΟΡΥΦΗ

Στα άκρα της επίθεσης  προστέθηκαν  ο Αϊτόρ, ο Σαβιέρ και επέστρεψε από το δανεισμό του στον Πανιώνιο ο Εμμανουηλίδης, συν τον Τάσο Χατζηγιοβάνη που ήταν πέρυσι σημείο αναφοράς στα άκρα. Σε μία απ’ αυτές τις θέσεις μπορεί να χρησιμοποιείται και ο Καρλίτος, ενώ υπάρχει και η επιλογή και του Βιγιαφάνιες. Στην κορυφή της επίθεσης υπήρξε η παραμονή του Μακέντα, που ήταν το βασικό γρανάζι στην επιθετική γραμμή την περασμένη σεζόν.

Το Πάρε – δώσε

ΗΡΘΑΝ:

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (Ισπανός, εξτρεμ, 24, ελεύθερος από την Τβέντε),

Φραν Βέλεθ (Ισπανός, αμυντικός, 29, ελεύθερος από τον ‘Αρη),

Αντόνιο Σαβιέρ (Πορτογάλος, εξτρέμ, 28, ελεύθερος από την Τοντέλα),

Λούκας Βιγιαφάνιες (Αργεντινός, μέσος, 29, ελεύθερος από την Μαζατλάν),

Φακούντο Σάντες (Αργεντινός, δεξιός μπακ , 30, ελεύθερος από την Εστουντιάντες),

Φώτης Ιωαννίδης (Έλληνας, επιθετικός, 20, με μεταγραφή 100.000 ευρώ από τον Λεβαδειακό),

Δημήτρης Εμμανουηλίδης (Έλληνας, επιθετικός, 20, επέστρεψε από το δανεισμό του στον Πανιώνιο),

Φάνης Μαυρομμάτης (Έλληνας, αμυντικός, 23, επέστρεψε από το δανεισμό του στην Σοντερίτσκε)

Χουάνκαρ (Ισπανός, 30, αριστερό μπάκ ελεύθερος από τη Μάλαγα)

ΕΦΥΓΑΝ:

Χουάν Περέα (Κολομβιανός, επιθετικός, 20, δανεικός στο Βόλο),

Ζοάο Νούνες (Πορτογάλος, αμυντικός, 24, με μεταγραφή 200.000 ευρώ στην Ακαδημία Πούσκας),

Κωνσταντίνος Αποστολάκης (Έλληνας, αμυντικός, 21, ελεύθερος στο ΑΠΟΕΛ),

Γιώργος Βαγιαννίδης  (Έλληνας, αμυντικός, 18, ελεύθερος στην Ίντερ),

Μαρκ Σιφναίος (Έλληνας, επιθετικός, 21, ελεύθερος στην Κιάσο),

Εμάνουελ Ινσούα (Αργεντινός, αμυντικός, 29, ελεύθερος στην ΑΕΚ),

Νίκος Βέργος (Έλληνας, επιθετικός, 24, ελεύθερος στον Παναιτωλικό),

Ματίας Γιόχανσον (Σουηδός, αμυντικός, 29, ελεύθερος στην Γκεντσερμπιρλίγκι),

Φαούστο (Ισπανός, μέσος, 30, δανεικός στην Ταραγόνα),

Χρήστος Δώνης (Έλληνας, μέσος, 26, ελεύθερος στην ‘Ασκολι),

Γκίας Ζαχίντ (Νορβηγός, μέσος, 25, επέστρεψε στο ΑΠΟΕΛ από το δανεισμό του),

Ανουάρ (Μαροκινός, μέσος, 25, επέστρεψε στη Βαγιαδολίδ από το δανεισμό του)