Ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Μπεσίκτας και με τελικό σκορ 3-1 πήρε τη πρόκριση για την επόμενη φάση του Champions League. Το debut.gr παρουσιάζει όσα έγιναν στην αναμέτρηση.

Με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό σε όλο το ματς Τζόλη, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-1 την Μπεσίκτας παίρνοντας τη πρόκριση για την επόμενη φάση του Champions League. Το debut.gr αναλύει την αναμέτρηση.

Έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του

Ο ΠΑΟΚ έδειξε από νωρίς πως δεν ήταν διατεθειμένος να μπει σε περιπέτειες. Αντίθετα μπήκε αποφασισμένος για να πάρει από νωρίς τη νίκη-πρόκριση. Έτσι μόλις στο 7′ λεπτό από κάθετη πάσα του Γιαννούλη, ο Τζόλης με εξαιρετικό τελείωμα άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν σταμάτησε εκεί. Συνεχίζοντας το ίδιο δυνατά πέτυχε το 2-0 ξανά με τον Τζόλη. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ μετουσίωσε σε γκολ την εξαιρετική συνεργασία των Πέλκα-Άκπομ και έδωσε από πολύ νωρίς σοβαρό προβάδισμα στην ομάδα του.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Αυτή τη φορά ο 18χρονος «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Πέλκα και αυτός από κοντά έγραψε το 3-0 μόλις στο 30′ λεπτό της αναμέτρησης.

ΠΑΟΚ

Ο Χρήστος Τζόλης με δύο γκολ και μία ασίστ ήταν ο MVP για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην παρθενική του ευρωπαϊκή συμμετοχή

Δεν γινόταν να χαθεί αυτή η πρόκριση

Η Μπεσίκτας ήταν φυσικό πως δεν θα παρατούσε το ματς. Εξάλλου ο χρόνος ήταν υπεραρκετός για να κάνει την ανατροπή. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν γινόταν να χάσει αυτή τη πρόκριση. Ακόμα και όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με το γκολ του Λαρίν σε 3-1, δεν φαινόταν πως είχαν την δυναμική να επιστρέψουν στο ματς.

Ο Άκπομ θα μπορούσε στο 41′ να «τελειώσει» την αναμέτρηση αλλά έχασε το πέναλτι (που κέρδισε ο ίδιος) και έδωσε ένα παραπάνω ενδιαφέρον για την συνέχεια.

Διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι το τέλος

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σε καμία περίπτωση την ένταση του πρώτου. Εξάλλου και ο ΠΑΟΚ «κατέβασε ταχύτητα» και προσπάθησε να διαχειριστεί με το καλύτερο τρόπο το αποτέλεσμα. Πράγμα το οποίο κατάφερε εξαιρετικά. Ο Ζίβκοβιτς δήλωνε παρών όποτε χρειάστηκε να επέμβει και ΠΑΟΚ, με αυτό το τρόπο, πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League που του εξασφάλισε και ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία του.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Ροντρίγκο (44’ Λημνιός), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (85’ Ζαμπά), Πέλκας (76’ Εσίτι), Άκπομ

Μπεσίκτας (Σεργκέν Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Ν’ Σακαλά (82’ Ναγίρ), Γουέλινγκτον, Βίντα, Λενς, Χάτσινσον, Γιουσάλ, Μπόϊντ (46’ Οζιακούπ), Μενσά (70’ Τοκόζ), Ν’ Κουντού, Λαρίν.