Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρατζέλοβιτς ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ και έφτασε στη κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος για τη σεζόν 2019-2020. Το Debut.gr σχολιάζει τα όσα είδε στην αναμέτρηση.

Σε ένα ματς που πήγαινε από αναβολή σε αναβολή, ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0 σφραγίζοντας το νταμπλ για την σεζόν 2019-2020. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν νωρίς με το γκολ του Ρατζέλοβιτς, είχε ευκαιρίες να αυξήσει τα τέρματα του όμως στο τέλος του αρκούσε και αυτό το σκορ. Από την άλλη η ΑΕΚ είχε και αυτή τις στιγμές της στην αναμέτρηση αλλά η γενικότερη παρουσία της ομάδας «φωνάζει» την ανάγκη για μεταγραφές. Το debut.gr σχολιάζει την αναμέτρηση.

Ο Ρατζέλοβιτς πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης

Η ΑΕΚ δεν σκόραρε και ο Ολυμπιακός την τιμώρησε

Αρχικά, αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως και οι δυο ομάδες ήταν φανερά ανέτοιμες. Κάτι το οποίο είναι και φυσιολογικό αν αναλογιστούμε το πότε τελείωσε η σεζόν αλλά και πως οι ομάδες έπαιζαν χωρίς τα νέα μεταγραφικά τους αποκτήματα.

Έτσι με δύο ενδεκάδες ανάγκης οι ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να κατακτήσουν το τελευταίο τρόπαιο της σεζόν. Σε τέτοια ματς η ομάδα που θα καταφέρει να προηγηθεί θα έχει σαφέστατο προβάδισμα νίκης.

Η Ένωση μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Ολιβέιρα αλλά Τζολάκης και Μπα απέτρεψαν το γκολ. Και αφού η ΑΕΚ δεν προηγήθηκε ο Ολυμπιακός την τιμώρησε. Από λάθος του Λιβάϊα, ο MVP Ρατζέλοβιτς με έξοχο τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ έγινε πιο απειλητική αλλά της έλειψε η σωστή τελική απόφαση. Διατηρούσε μία ανούσια κατοχή αλλά της έλλειπε η δημιουργία φάσεων κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες των κίτρινων.

Ο Τσιντώτας κράτησε όρθια την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είχε τη κατοχή αλλά ο Ολυμπιακός κρατούσε εύκολα το αποτέλεσμα

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τη κατοχή και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν απείλησε ποτέ την εστία του Τζολάκη. Εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε πως ο νεαρός γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν αρκετά καλός σε όλο το διάστημα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε άνετα το αποτέλεσμα και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Όμως έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Τσιντώτα. Πρώτα δεν επέτρεψε στον Μασούρα να σκοράρει και στην συνέχεια απέκρουσε πέναλτι του Ελ Αραμπί. Ο Καρέρα προσπάθησε να ανακατέψει τη τράπουλα αλλά όπως δήλωσε και ο ίδιος η ομάδα του δεν ήταν καλή στο συγκεκριμένο ματς. Η ροή του παιχνιδιού δεν άλλαξε και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στη κατάκτηση του 28ου Κυπέλλου Ελλάδος στην ιστορία του.

Η Ένωση θα μπορούσε να είχε προηγηθεί αλλά ο Μπα πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή

Τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια;

Με την ολοκλήρωση της χθεσινής αναμέτρησης έληξε και επίσημα η σεζόν 2019-2020. Μία σεζόν που πέρασε από σαράντα κύματα και ένας τελικός που κάθε μέρα άλλαζε και ημερομηνία διεξαγωγής. Ήδη οι ομάδες χτίζουν το ρόστερ τους για τη νέα σεζόν που ήδη… ξεκίνησε. Πολλοί από τους παίκτες που είδαμε χθες ίσως σε μικρό χρονικό διάστημα να έχουν αλλάξει ομάδα. Ο Ολυμπιακός ήδη έχει χάσει κάποια από τα βασικά στελέχη της περσινής πετυχημένης σεζόν. Από την άλλη η ΑΕΚ είδε και χθες τις αδυναμίες της και σε ποιους τομείς του παιχνιδιού της χρειάζεται να δουλέψει αλλά και να ενισχυθεί. Ένας όμως είναι σίγουρο. Η νέα σεζόν αναμένεται εξίσου συναρπαστική με πολλές ομάδες να διεκδικούν το τίτλο τόσο του πρωταθλητή όσο και του κυπελλούχου Ελλάδος.