Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με το νικητή του ζευγαριού Ομόνοιας-Ερυθρού Αστέρα και έχει την ευκαιρία να δώσει το «παρών» ξανά στους ομίλους του Champions League.

Τον νικητή του ζευγαριού Ομόνοια-Ερυθρός Αστέρας καλείται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός για τα play-off του Champions League. Οι Πειραιώτες στάθηκαν τυχεροί στην κλήρωση εφόσον βρέθηκαν στο γκρουπ των ισχυρών μετά την πρόκριση της Λιόν.

Η κλήρωση της Νιόν έβγαλε για τους «ερυθρόλευκους» δύο εξαιρετικά διαχειρίσιμους αντιπάλους, εάν και εφόσον φυσικά διατηρήσουν το καλό τους ευρωπαϊκό πρόσωπο. Τι σημαίνει αυτό;

Να εμφανιστεί στο γήπεδο το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο με το φετινό. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου και μία ανάσα από τους «8» του Europa League. Και μάλιστα παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Οι αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού

Από την ομάδα της περσινής σεζόν, ωστόσο, έχουν υπάρξει πολλές αποχωρήσεις. Γκιγέρμε, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας έφυγαν από το λιμάνι και ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση των αντικαταστατών τους.

Ενδιαφέρον όμως έχει εκδηλωθεί και για άλλους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι ενδεχομένως πάρουν τον δρόμο της εξόδου. Καμαρά, Σεμέδο, Σα είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν και να αφήσουν πίσω τους δυσαναπλήρωτο κενό.

Το ζήτημα, ωστόσο, είναι να παραμείνει η νοοτροπία στην ομάδα. Η νοοτροπία του νικητή που επέστρεψε για τα καλά και που δίνει χαρακτήρα και μέταλλο στο παιχνίδι της ομάδας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του Μάρτινς και αναμφισβήτητα θα μπορέσει να το μεταδώσει σε όποιον παίκτη αποκτηθεί.

Οι αντίπαλοι

Αναμφίβολα ούτε η Ομόνοια ούτε ο Ερυθρός Αστέρας μοιάζουν ικανοί να μπορέσουν να αφήσουν εκτός ομίλων τον Ολυμπιακό. Οι Σέρβοι βρέθηκαν στο δρόμο των Πειραιωτών και αποκλείστηκαν τον περασμένο χειμώνα.

Η Ομόνοια είναι μία ακόμη κυπριακή ομάδα, που παραδοσιακά δυσκολεύουν τον Ολυμπιακό αλλά πριν… χρόνια. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει, ο Ολυμπιακός έκτοτε έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά, διαθέτει πλέον ευρωπαϊκή ταυτότητα και παίζει με άλλον αέρα στα προκριματικά. Αρκεί κανείς να θυμηθεί τα προηγούμενα χρόνια που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η ομάδα, ο Ολυμπιακός στα προκριματικά ήταν… διαστημικός.