To Debut.gr παρουσιάζει όλα όσα θα μας απασχολήσουν στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Εκπλήξεις, σχετικές προβλέψεις καθώς και παίχτες που θα ξεχωρίσουν.

Με αφορμή την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε λίγο για «τί μέλλει γενέσθαι». Σίγουρα όλοι περιμένουμε μια σεζόν με περισσότερο ενδιαφέρον από την προηγούμενη, με πολλές εκπλήξεις και με πολλούς νέους παίχτες.

Ομάδες και παίκτες που θα μας απασχολήσουν

Arsenal

Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Mikel Arteta το τιμόνι των κανονιέρηδων σίγουρα όλα φαίνεται να έχουν αλλάξει ριζικά. Όχι μόνο κατάφερε να τελειώσει τη σεζόν ως νικητής δύο τίτλων (κυπέλλου Αγγλίας και FA Community Shield), αλλά σίγουρα θέτει στόχους και για περισσότερα. Η επίδραση του Ισπανού είναι εμφανής και ευελπιστούμε να δούμε μια διαφορετική Arsenal από αυτή που συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια.

Ο Aubameyang έχασε το χρυσό παπούτσι μόνο για ένα γκολ διαφορά κάνοντας τρομερή σεζόν. Οι Lacazette, Saka, Pepe και ο νεοφερμένος Willian σίγουρα θα είναι ξανά στο προσκήνιο πλαισιώνοντας ένα καλό επιθετικό σύνολο.

Chelsea

Η φιλόδοξη και γεμάτη ενέργεια επίδραση του Frank Lampard σίγουρα θα αποδώσει καρπούς, το θέμα είναι το πότε. Μετά από αυτό το μεταγραφικό πανδαιμόνιο του καλοκαιριού όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα στους μπλε και τις προσδοκίες ψηλά. Κάθε νέο εγχείρημα θέλει όμως το χρόνο του. Σίγουρα ο δυναμισμός της ομάδας έχει εκτοξευθεί στα ύψη, όμως θα υπάρχει και η απαραίτητη συνοχή; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Lampard θα έχει πολλά στο κεφάλι του με ένα ατελείωτο roster να είναι έτοιμο να τον δικαιώσει.

Σχετικά με τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν στη Chelsea είναι πολλοί οι υποψήφιοι. Αρχικά οι νέοι της παρέας Hakim Ziyech, Timo Verner και Kai Havertz  έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα με τρομερές βλέψεις. Επιπλέον στην άμυνα Azpilicueta με Chilwell και τον έμπειρο Thiago Silva φαίνεται ότι θα κάνει τη διαφορά. Τέλος τα περσινά αστέρια Mount  Abraham και Pulisic σίγουρα θα δηλώσουν παρόν.

Leicester

Τα τελευταία χρόνια η Leicester έχει καταφέρει να κερδίσει τα βλέμματα και να διατηρήσει ένα τρομερά καλό προφίλ. Με τον Vardy να κερδίζει το χρυσό παπούτσι, με το καταστροφικό 0-9 κόντρα στη Southampton καθώς και με γενικότερες καλές εμφανίσεις απέδειξε ότι είναι εκεί που ανήκει. Είναι όμως ικανή να επαναλάβει το θαύμα του 2016; Οι αλεπούδες έχασαν τον δυναμισμό τους μετά το πέρας της διακοπής του πρωταθλήματος, καταλήγοντας έτσι στη 5η θέση, όμως ο Brendan Rogers φαίνεται ότι θα προσπαθήσει για πιο ψηλά φέτος.

Ο νικητής του χρυσού παπουτσιού, Jamie Vardy, ανανέωσε μέχρι το 2023 και θεωρητικά έχει ακόμη 1-2 καλές χρονιές στα πόδια του. Επιπρόσθετα οι Perez, Maddison, Ndidi και Tielemans όπως και ο Söyüncü σίγουρα θα συνεισφέρουν τα μέγιστα.

Liverpool

Οι πρωταθλητές “σβηστά”, με 99 βαθμούς και διαφορά 18 πόντων από τον δεύτερο εξασφάλισαν το πρωτάθλημα. Φέτος όμως θα είναι άλλη ιστορία. Σίγουρα περιμένουμε τη Liverpool top 3 και ο,τι άλλο θα είναι τρομερή έκπληξη. Μπορεί ξανά να ανέβει στη κορυφή; Με την ίδια άνεση μάλλον όχι, όμως ο Klopp έχει αποδείξει ότι είναι φτιαγμένος για τη Πρέμιερ Λιγκ και με ένα σταθερό σχετικά roster θα στοχεύσει για το 2/2.

Η Liverpool ακολουθεί τη τακτική ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, συνεπώς μιλάμε ξανά για την ίδια συνταγή. Salah, Mane, Firmino η τριάδα που θα ξεχωρίσει. Wijnaldum, Fabinho και ίσως λίγο περισσότερο ο Chamberlein φέτος. Τέλος Van Dijk, Arnold, Robertson για να ολοκληρωθεί το σύνολο.

Manchester City

Το αντίπαλο δέος, οι πολίτες του Guardiola. Σίγουρα δεν μπορείς να τους βγάλεις από την εξίσωση. Η όχι και τόσο καλή σεζόν, για τα μέτρα του Pep, με τη 2η θέση στο πρωτάθλημα και τον αποκλεισμό στο Champions League, σίγουρα θέτει στόχους κορυφής και υπενθύμισης του δυναμισμού που έχει η City. Ο Guardiola έχει αποδείξει, με το γνωστό rotation και το ¨βαρύ¨ roster που διαθέτει, ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τον οποιονδήποτε. Σίγουρα η City θα μας απασχολήσει πολύ και φέτος.

Ίσως ο καλύτερος παίχτης της Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη στιγμή Kevin de Bruyne. Ο Βέλγος πραγματοποίησε μια τρομακτικά καλή σεζόν. Πρώτος στις assist, πρώτος στο σύνολο assist/goal και νικητής του mvp της σεζόν 19/20. Στη συνέχεια οι Sterling, Aguero, Jesus, Mahrez είναι οι σίγουρες επιλογές που θα ξεχωρίσουν μαζί ίσως με τον Foden. Τέλος ο Ederson ο νικητής του χρυσού γαντιού θα παραμείνει το μεγάλο τείχος των πολιτών.

Manchester United

Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο από πολλές απόψεις. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο παλαίμαχος Ole Gunnar Solskjaer η United απέκτησε έναν χαρακτήρα, που όμως αρχικά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Πλέον όμως μετά τη διακοπή και μερικών προσθηκών οι κόκκινοι ξανά έγιναν διάβολοι πετυχαίνοντας πολύ καλά αποτελέσματα, κατακτώντας τη 3η θέση του πρωταθλήματος. Ο δυναμισμός που της έλλειπε φαίνεται να βρέθηκε και με ένα γεμάτο υποσχέσεις roster όλα είναι δυνατά.

Στους κόκκινους οι Bruno Fernandez, Martial και ο 18 χρόνος Greenwood πλαισίωσαν τους 3 επιθετικούς όπου δεν σταματούσαν να σκοράρουν. Οι Pogba και Rashford θα είναι παρόν με πολλά να δώσουν, όπως επίσης αμυντικά και ο άλλος μικρός ο Bissaka. Τέλος η προσθήκη του Van de Beek δεν θα περάσει καθόλου απαρατήρητη.

Tottenham Hotspur

Από τη στιγμή που ανέλαβε ο special one τους πετεινούς δεν τα πήγε και τόσο καλά, καθώς ακόμα προσπαθεί να προσαρμοστεί στο γενικότερο κλίμα της ομάδας του. Θεωρητικά η Tottenham έχει το υλικό για κάτι καλύτερο, όμως απαιτούνται πολλά περισσότερα. Ίσως είναι μια από τις εκπλήξεις στο top 5 της νέας σεζόν, αλλά μάλλον μέχρι εκεί.

Ο Harry Kane, περιμένουμε να συνεχίσει να σκοράρει όπως αυτός ξέρει. Ο Son και ιδιαίτερα φέτος ο Dele Ali θα δώσουν πνοή στους πετεινούς.

Πιθανές εκπλήξεις

Οι πειρατές της Sheffield United ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη της περσινής σεζόν. Φέτος σίγουρα θα αλλάξουν χαρακτήρα στο ποδόσφαιρο τους, καθώς οι υπόλοιπες ομάδες θα έχουν προσαρμοστεί  στο αμυντικό τους παιχνίδι. Σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον. Επιπλέον η Wolves έκαναν μια εξαιρετική χρονιά και αν δεν αποχωρήσει τελικά ο Himenez θα περιμένουμε μια εξίσου δυνατή εμφάνιση από τους λύκους. Η Newcastle προχώρησε σε μια μεταγραφική κίνηση του Calumn Wilson από τη Bornemouth, κάτι που ίσως παρουσιάσει ένα μικρό ενδιαφέρον. Το ίδιο ισχύει και για τον Danny Ings της Southampthon όπου επίσης έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το χρυσό παπούτσι. Τέλος σχετικά με τις ομάδες της Championship που ανέβηκαν: Leeds, West Brom και Fulham ίσως δούμε καλές εμφανίσεις από τη Leeds και αρκετά goal από τον Mitrovic της Fullham, εάν βέβαια κατορθώσουν να προσαρμοστούν στη Πρέμιερ Λιγκ.