Τη Μπενφίκα καλείται να αφήσει εκτός ο ΠΑΟΚ στο δρόμο του για τους ομίλους του Champions League λίγο πριν την ρωσική Κράσνονταρ.

Την Μπενφίκα έφερε η κληρωτίδα στον δρόμο του ΠΑΟΚ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι Θεσσαλονικείς δεν στάθηκαν αρκετά τυχεροί αλλά δεν έχουν χρόνο για μεμψιμοιρία αλλά για πράξεις. Τα πάντα είναι στο χέρι του, η νίκη, η πρόκριση που θα ξεκινήσουν φυσικά με καλή εμφάνιση και αποτελεσματικότητα στο γήπεδο.

Και η Μπεσίκτας υποτίθεται θα δυσκόλευε τον ΠΑΟΚ

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ίδια σχόλια είχαν ειπωθεί και για τη Μπεσίκτας. Αναμφίβολα δεν πρόκειται για κάποια εύκολη ομάδα και ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ ήταν ενεργή πιθανότητα.

Αλλά στο χορτάρι φάνηκε ένα άλλο πρόσωπο του ΠΑΟΚ, το καλό του. Αυτό που δεν λογαριάζει από αντιπάλους και δίνει ψυχή και σώμα για να προκριθεί.

Αυτός ο εαυτός καλείται να βγει στο χορτάρι και απέναντι στην Μπενφίκα. Να φοβηθεί γιατί; Όλοι νικούν και όλοι ηττώνται. Ένας σοβαρός ΠΑΟΚ, απόλυτα προετοιμασμένος και προσηλωμένος στο στόχο του δεν έχει να αγχωθεί για κάτι. Άλλωστε όσοι παρακολούθησαν τα πορτογαλικά δρώμενα, η Μπενφίκα μετά την καραντίνα είχε καταστροφική πορεία χάνοντας κάθε εγχώριο στόχο.

Κάπου εδώ πρέπει να ειπωθεί κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Οποιαδήποτε αμφισβήτηση πως με κάποιον αντίπαλο ο ΠΑΟΚ δεν έχει ελπίδες είναι υποτίμηση της ομάδας. Αυτού που προσπαθεί να χτίσει και έχει καταφέρει τόσα χρόνια. Πριν λίγα μόλις χρόνια ούτε η κατάκτηση κάποιου πρωταθλήματος θεωρείτο δυνατή. Κι όμως έγινε.

Ίσα ίσα που το κίνητρο να αγωνιστεί η ομάδα στο Champions League θα πρέπει να της δώσει περισσότερη δύναμη και πείσμα για να το πετύχει.

Η παγίδα του Europa League και η σημασία της Τούμπας

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη σίγουρα μέχρι τον Δεκέμβριο δεν πρέπει να αποτελέσει στοιχείο εφησυχασμού για τους «ασπρόμαυρους». Το Champions League είναι η ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και εφόσον ο ΠΑΟΚ θεωρεί πως ανήκει εκεί πρέπει να το αποδείξει. Το Europa League αν μη τι άλλο δεν χάνει την αίγλη του αλλά δεν θα πρέπει να μπερδεύονται οι καταστάσεις.

Όσον αφορά τώρα την σημασία του γηπέδου, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Το γεγονός πως το knock-out παιχνίδι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη δίνει άλλο αέρα στον ΠΑΟΚ και πρέπει να εκμεταλλευτεί την ακόμα και χωρίς κόσμο έδρα του στο έπακρο. Για καμία ομάδα δεν είναι εύκολο να παίζει εκτός έδρας. Με ή χωρίς κόσμο. Κι αυτό είναι από τα μεγαλύτερα όπλα του ΠΑΟΚ σε αυτή τη φάση.