Η διαφορά του +14 ήταν ήδη μεγάλη. Ο Ολυμπιακός όμως κατάφερε να κάνει το παιχνίδι του απέναντι στον ΠΑΟΚ και με σκορ 0-1 να «τελειώσει» (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) την υπόθεση τίτλος. Το debut.gr σχολιάζει την αναμέτρηση.

Στο χορτάρι

Οι δύο προπονητές επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις και παρουσίασαν προβλεπόμενες ενδεκάδες. Από νωρίς οι ομάδες προσπάθησαν να πάρουν το πάνω χέρι όμως αυτός που σκόραρε πρώτος ήταν ο Ολυμπιακός. Από στημένη μπάλα, ο Πασχαλάκης υπέπεσε σε τραγικό λάθος και ο Ελ Αραμπί από κοντά έγραψε το 0-1. Το γκολ όμως ακυρώθηκε λόγω offside μετά και από επέμβαση του VAR. Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω. Πίεσαν στη μπάλα, ο Βιερϊρίνια δεν έδιωξε σωστά κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Βαλμπουενά και από σέντρα του ο Ελ Αραμπί σκόραρε ανοίγοντας το σκορ. O ΠΑΟΚ έμοιαζε μπερδεμένος στο γήπεδο και δεν κατάφερε ποτέ ουσιαστικά να απειλήσει τον Σα. Ο Ολυμπιακός έλεγχε το ματς, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούρα και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός. Πήρε τη κατοχή του αγώνα αλλά ο Ολυμπιακός έδειχνε πιο σίγουρος στις κινήσεις του. Όσες αλλαγές και αν έκαναν οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν ποτέ να απειλήσουν τον Σα. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να συμβιβάζεται με 0-1 το οποίο κρατούσε και αρκετά εύκολα. Η λήξη του αγώνα βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή που τον φέρνει αγκαλιά με τον τίτλο και τον ΠΑΟΚ να χάνει για δεύτερη φορά φέτος στη Τούμπα από τους ερυθρόλευκους. Αυτό και μόνο πρέπει να κάνει τον Δικέφαλο του Βορρά να σκεφτεί αρκετά σοβαρά τι πήγε λάθος στη φετινή σεζόν και τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Γιατί σίγουρα αυτές οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες.

ΠΑΟΚ

Μπερδεμένος ο ΠΑΟΚ. Φουλ για τίτλο ο Ολυμπιακός

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση του κορωνοϊού το ελληνικό πρωτάθλημα επέστρεψε υπό διαφορετικές φυσικά συνθήκες. Οι ομάδες δεν έπιασαν το μέγιστο στην απόδοσή τους όμως αυτό είναι κάτι απόλυτα λογικό μετά τη διακοπή. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έδειξε με το καλημέρα πόσο ήθελε τη νίκη και πόσο θα πάλευε γι’ αυτή. Με όπλο του το κέντρο, κυριάρχησε από νωρίς και βρήκε το γρήγορο γκολ που πάντα κυνηγάει. Ο Βαλμπουενά για άλλη μία έλαμψε με την παρουσία του, ο Ελ Αραμπί «πυροβόλησε» όταν του δόθηκε η ευκαιρία και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ έδειχνε αρκετά μπερδεμένος στο γήπεδο. Έχασε καθαρά τη μάχη του κέντρου ενώ δεν έλειψαν και τα πολλά ατομικά λάθη. Ακόμα ο Πασχαλάκης δεν προσέφερε την απαραίτητη σιγουριά κάτω από την εστία κάτι που επίσης έπαιξε το ρόλο του. Ο Αμπέλ Φερέιρα έχει να αντιμετωπίσει αρκετά πράγματα. Πρώτα από όλα τις αντιδράσεις του κόσμου που όλο και πληθαίνουν. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να κρατήσει την ομάδα του ενωμένη μετά από ένα τόσο κακό αποτέλεσμα. Ο χρόνος θα δείξει αν θα τα καταφέρει. Πάντως το κλίμα δεν είναι με το μέρος του…

MVP

Το δίδυμο Βαλμπουενά – Ελ Αραμπί. Οι δυο τους συνεργάζονται άψογα όλη τη σεζόν και στη πιο δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος ήταν εκεί για την ομάδα τους. Ο Βαλμπουενά με τη κλάση του και ο Ελ Αραμπί με την εκτελεστική του δεινότητα αποτελούν παίκτες-κλειδιά για τον φετινό Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το στοιχείο που κόστισε τη νίκη

Το κέντρο του ΠΑΟΚ. Έχασε τις περισσότερες μάχες και δεν μπόρεσε ποτέ να επηρεάσει την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (74’ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Μαουρίσιο (74’ Εσίτι), Λημνιός, Ελ Καντουρί (68’ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (68’ Πέλκας), Άκπομ (74’ Τζόλης).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα (75’ Σισέ), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (84’ Γκασπάρ), Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά (83’ Φορτούνης), Μασούρας (72’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (84’ Χασάν).