Τα 10 μεγαλύτερα ταλέντα όσο αφορά το ποδόσφαιρο, είναι το θέμα που σας παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα το debut.gr.

Ταλέντα. Μια λέξη “δύσκολη” ως προς την εξήγησή της, αλλά ταυτόχρονα ικανή να δημιουργεί “ντόρο”. Μετά το αφιέρωμα για “τα 10 καλύτερα ματς της σεζόν'” ήρθε η ώρα και για τα 10 μεγαλύτερα ταλέντα αυτής. Ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη δείξει πράγματα στο κοινό, αλλά και αθλητές που φαίνεται πως έχουν αυτό που χρειάζεται για να φτάσουν στην κορυφή!

Αφού έκανε μια “μίνι-έρευνα” και ανάλυση στοιχείων, το debut.gr σας παρουσιάζει -συνοπτικά- τα 10 καλύτερα ταλέντα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου..

(σημείωση: ταλέντα κάτω των 20 ετών)

Νο 10: Σεμπαστιάνο Εσπόζιτο, 17 ετώ, Ίντερ

Ο νεαρός επιθετικός, προϊόν της ακαδημίας των “νερατζούρι” δίκαια βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Σχεδόν ένα χρόνο πίσω (τον περασμένο Μάρτιο) ο Εσπόζιτο έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Ίντερ που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Με εξαιρετικές εμφανίσεις οδήγησε την εθνική Ιταλίας κάτω των 17 ετών στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ την τρέχουσα περίοδο πήρε τις ευκαιρίες του από τον Αντόνιο Κόντε. Ο Εσπόζιτο πέτυχε το πρώτο του τέρμα τον περασμένο Δεκέμβρη (στο νικηφόρο 4-0 επί της Τζένοα) ενώ συνολικά μετρά 14 συμμετοχές, με 4 γκολ και 1 ασίστ τόσο με την ανδρική όσο και με την ομάδα νέων της Ίντερ!

Νο 9: Τακεφούσα Κούμπο, 18 ετών, Μαγιόρκα (δανεικός από Ρεάλ Μαδρίτης)

Ένα πρώην ταλέντο της Μπαρτσελόνα, που από το καλοκαίρι του 2019 ανήκει στη Ρεάλ! Ο λόγος για τον Ιάπωνα Τακεφούσα Κούμπο, ο οποίος μέχρι πρότινος φορούσε τη φανέλα της Μαγιόρκα (μάλιστα έκανε ντεμπούτο στο “Καμπ Νόου” !). Ο Κούμπο αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης, διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση ενώ είναι και αρκετά γρήγορος. Στη Μαδρίτη πιστεύουν σε εκείνον και όπως φαίνεται θα ακολουθήσει την προετοιμασία της μεγάλης ομάδας φέτος το καλοκαίρι. Όσο αφορά τα στατιστικά του, ο Ιάπωνας winger αγωνίστηκε φέτος 24 φορές με τη Μαγιόρκα, πέτυχε 3 γκολ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ.

Νο 8: Μοχάμεντ Ιχατάρεν, 18 ετών, Αϊντχόφεν

Γεννημένος στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, αλλά με καταγωγή από το Μαρόκο, ο Μοχάμεντ Ιχατάρεν είναι ένας από τους πιο “hot” ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή στην Ολλανδία. Ο αριστεροπόδαρος επιθετικός χαφ αποτελεί από την αρχή της χρονιάς βασικό κομμάτι στο “παζλ” της εντεκάδας της PSV Αϊντχόφεν. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Γενάρη του ’19 και έκτοτε έκανε άπαντες να ασχολούνται μαζί του. Σύλλογοι όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Μπαρτσελόνα φέρεται να ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του. Και πως να γίνει διαφορετικά, αφού σε 34 -εφετινές- εμφανίσεις έχει σκοράρει 9 φορές και έχει δώσει ανάλογες “τελικές πάσες” ;!

Νο 7: Λι Κανγκ Ιν, 19 ετών, Βαλένθια

Ένα ακόμη “διαμάντι” από την Ασία, και συγκεκριμένα από την Νότια Κορέα. Ο Λι Κανγκ Ιν αγωνίζεται στη Βαλένθια και ήδη οι συμπατριώτες του είναι περήφανοι για εκείνον! Ο Λι που φέτος διεκδικεί το βραβείο του “Golden Boy”, πέρυσι κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα του μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου των νέων. Φέτος, έχει ενεργό ρόλο στη Βαλένθια και φαίνεται να πείθει τους ανθρώπους της -και όχι μόνο- πως αξίζει φανέλα βασικού. Σε 11 αγώνες έχει σκοράρει μια φορά, αλλά στοιχεία του παιχνιδιού του, όπως η διεισδυτικότητα και οι σωστές θέσεις στο τερέν προμηνύουν ένα “λαμπρό μέλλον”!

Νο 7: Ρεϊνέρ, 18 ετών, Ρεάλ Μαδρίτης

Ο “νέος Κακά” όπως αποκαλείται στην πατρίδα του, τη Βραζιλία, ανήκει και επίσημα στη Ρεάλ Μαδρίτης από τον περασμένο Γενάρη. Η “βασίλισσα” έβγαλε από τα ταμεία της περί τα 30.000.000 ευρώ για τον ταλαντούχο χαφ που έχει τις περγαμηνές για να γίνει απόλυτος σταρ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Ρεϊνέρ αγωνιζόταν στη Φλαμένγκο, ωστόσο πλέον έχει ενσωματωθεί στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ. Βέβαια, οι ικανότητές του με τη “στρογγυλή θεά” μάλλον σύντομα θα του δώσουν το “εισιτήριο” για την πρώτη ομάδα!

Νο 6: Μπουκάγιο Σάκα, 18 ετών, Άρσεναλ

Ο Νιγηριανός μα πολιτογραφημένος Άγγλος αριστερός μπακ-χαφ της Άρσεναλ, Μπουκάγιο Σάκα, ήρθε στις ζωές μας πολύ ξαφνικά! Και όπως φαίνεται, ήρθε για να μείνει! Ήταν τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη στο ματς της Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν ο Σάκα “ντεμπούταρε” και έγινε ο νεότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Μπορεί από πέρσι να άρχισε να παίρνει “ευκαιρίες”, φέτος όμως συνεχώς ξεδιπλώνει το τεράστιο ταλέντο του. Αγωνίζεται με άνεση τόσο ως μπακ όσο και ως προωθημένος (χαφ, εξτρέμ) και σε 29 αγώνες με τους “κανονιέρηδες” έχει 3 γκολ και 9 ασίστ!

Νο 5: Γκαμπριέλ Μαρτινέλι, 18 ετών, Άρσεναλ

Δεύτερος παίκτης στη λίστα μας από την Άρσεναλ, και αυτός 18 ετών, μα επιθετικός! Ο γεννημένος στη Βραζιλία Γκαμπριέλ Μαρτινέλι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ταχύτατος, με τρομερή εκτελεστική ικανότητα, ο Μαρτινέλι έχει ήδη ακούσει θρύλους του ποδοσφαίρου να λένε τα καλύτερα για αυτόν! “Είναι ένα ταλέντο του αιώνα!” είπε σε δήλωσή του ο Γίργκεν Κλόπ, ενώ ο μάγος Ροναλντίνιο δε δίστασε να τον συγκρίνει με το “Φαινόμενο”! Μέχρι και σήμερα έπαιξε σε 26 ματς, σκόραρε 10 φορές ενώ έδωσε και 4 ασίστ!

Νο 4: Εντουάρντο Καμαβινγκά, 17 ετών, Ρεν

Γαλλικό “διαμαντάκι” με καταγωγή από την Ανγκόλα. Ο 17ρης Εντουάρντο Καμαβίνγκα αυτή τη στιγμή κοστολογείται στα 42.000.000 ευρώ, όντας φυσικά πρώτος στη σχετική λίστα των πιο ακριβών u18 ποδοσφαιριστών. Τεράστια κλάμπ όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν προτίθενται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, έχοντας εικόνα από τα τρομερά κατορθώματά του! Ο ίδιος ωστόσο είναι αρκετά αφοσιωμένος στο στόχο του, δουλεύει σκληρά για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο! Φέτος έχει 36 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ. Όχι άσχημα για έναν αμυντικό χαφ, που προβλέπεται πως θα φτάσει τα επίπεδα του Ενγκολό Καντέ!

Νο 3: Μέισον Γκρίνγουντ, 18 ετών, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αποτελεί πλέον τον νεότερο παίκτη στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σκόραρε 2 φορές σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο Μέισον Γκρίνγουντ θεωρείται από τους ειδικούς ως το μεγαλύτερο ταλέντο αυτή τη στιγμή στην Αγγλία! Ο Άγγλος φορ χρησιμοποιεί με την ίδια ευκολία και τα δύο του πόδια, ενώ φέτος αρκετές φορές “πήρε πάνω του” την ευθύνη εκτελέσεων φάουλ (πράγμα που δείχνει πως πιστεύει στις δυνατότητές του). Με 14 γκολ και 4 ασίστ σε 34 συμμετοχές, ο Γκρίνγουντ δίκαια δίνει ελπίδα στους φίλους των “κόκκινων διαβόλων” για ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου!

Νο 2: Ροντρίγκο, 19 ετών, Ρεάλ Μαδρίτης

Ένα ακόμη ταλέντο που ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο νεαρός επιθετικός Ροντρίγκο είναι η πιο ακριβή μεταγραφή ποδοσφαιριστή κάτω των 18, αφού τον Ιούνιο του 2018 ο Φλορεντίνο Πέρεθ ξόδεψε περίπου 45.000.000 ευρώ για να τον “πάρει” στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”. Ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται με άνεση σε όλες τις θέσεις τις επίθεσης, ωστόσο είναι πιο αποτελεσματικός στα πλάγια αυτής. Στο ντεμπούτο του με τη Ρεάλ σκόραρε μόλις 93 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του (στο νικηφόρο 2-0 επί της Οσασούνα), ενώ έχει προσθέσει ακόμη 8 γκολ και 2 “τελικές πάσες” στις 21 φορές που φόρεσε φέτος τη λευκή φανέλα!

Νο 1: Άνσου Φάτι, 17 ετών, Μπαρτσελόνα

Δε θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα “τοπ” ταλέντα για εφέτος! Μόλις στα 17 του και με..μισή σεζόν ως δείγμα, ο Άνσου Φάτι έχει κατορθώσει ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης να ασχολείται με την πάρτη του! Τα ρεκόρ που έσπασε φέτος είναι αρκετά (λ.χ. είναι πλέον ο νεότερος παίκτης που σκόραρε στην ιστορία του Τσάμπιονς Λίγκ), μα οι περισσότεροι στέκονται στα τρομερά του προσόντα. Φοβερός έλεγχος της μπάλας, ταχύτατος τόσο με όσο και χωρίς αυτή, ικανός να περνά “σα σταματημένους” τους αντιπάλους του! Ο κορονοϊός τον σταμάτησε στα 5 γκολ (και 1 ασίστ) σε 24 “μπλαουγκράνα” συμμετοχές, όμως δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πως το μέλλον του ανήκει!